Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шедьовър на Влахович, Виляреал - Ювентус 1:1

Влахович разминава с пирует двама от Виляреал и бележи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Виляреал не се даде на Ювентус в първия 1/8-финал между двата отбора от Шампионската лига. Мачът в Испания завърши 1:1.

Мачът на "Естадио де ла Серамика" започна мечтано за "Старата госпожа". Още не беше изминала минута игра, когато Данило с дълъг пас намери Душан Влахович. Той овладя и с удар между Раул Албиол и Пау Торес изненада вратаря за 1:0.

"Жълтата подводница" изпусна две изгодни положения да изравни. Матайс де Лихт се отличи с чудесна намеса в защита, след като изчисти успореден на голлинията пас. Малко след подновяването на играта Маккени намери Мората, който засече от воле, но покрай целта.

В 66-ата минута резултатът беше изравнен. Етиен Капу с чудесен пас намери включилият се от втора позиция Дани Парехо, който беше изпуснат и не сбърка точно пред Счесни за 1:1!

Така всичко ще се реши на реванша, който ще се играе на 16 март в Торино.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Маркета Вондроушова

Без олимпийската вицешампионка Маркета Вондроушова на Игрите в Париж

Чешката тенисистка Маркета Вондроушова обяви, че няма да участва на Олимпийските игри в Париж. 25-годишната Вондроушова спечели сребърен медал от предишните Олимпийски игри в Токио преди три години. През 2019 година тя игра финал и на турнира "Ролан Гарос", на чиито кортове ще се проведе олимпийската надпревара. Миналата година чехкинята спечели..

публикувано на 23.07.24 в 06:47
Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар пропуска ОИ в Париж заради преумора

Категоричният победител в завършилото в неделя престижно състезание в колоезденето Тур дьо Франс – словенецът Тадей Погачар, се оттегля от участие в Олимпийските игри в Париж, обявиха от националния комитет на страната днес. Погачар спечели трета Обиколка на Франция и стана първият състезател от десетилетие насам, който в един сезон печели и във..

публикувано на 23.07.24 в 06:42
Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Александър Везенков  официално освободен от Торонто Раптърс.   Според репортера от НБА Кийт Смит, българската звезда е "оставила 6,6 милиона долара на масата, за да се случи това - да бъде освободен от канадците, за да бъде освободен от ангажименти към тях". Сега той може да подпише договор с клуба от Пирея, но ще трябва да изчака 48 часа като бъде..

публикувано на 23.07.24 в 06:38
Берое (Стара Загора) се наложи с 1:0 над Септември (София)

Новакът в елита Септември (София) потегли с неуспех

Отборът на Берое (Стара Загора) започна успешно новия сезон в efbet Лига, след като се наложи с 1:0 над Септември (София) на националния стадион "Васил Левски". Сантяго Годой осигури успеха на гостите с попадение шест минути след началото на втората част. Тимът на треньора Хосе Луис Ачиари имаше превъзходство през по-голямата част от мача и..

публикувано на 22.07.24 в 23:20
Веселин Великов

Веселин Великов: Червеният картон предреши мача

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Веселин Великов се извини на публиката на тима за пропуснатите точки, но смята, че ранното изгонване на Николай Николаев е повлияло за загубата с 0:2 от Спартак (Варна). Пазарджиклии трябваше напрактика да правят нов отбор, след като доста играчи си тръгнаха, както и Любослав Пенев на треньорския пост...

публикувано на 22.07.24 в 23:04
Александър Томаш

Томаш за стадиона в Пазарджик: Мъчим футбола

Завърналият се в елита отбор на Спартак 1918 (Варна) започна първенството с успех с 2:0 над Хебър (Пазарджик), като двата гола бяха дело на Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов. Новият наставник на тима Александър Томаш беше доста разочарован от игрището, което в Пазарджик не предполага да се играе бърз и техничен футбол. Той говори и за това как..

публикувано на 22.07.24 в 23:01
Ловеч победи ЦСКА София II с 1:0

Обновеният Ловеч започна с победа като гост

Обновеният отбор на Ловеч започна сезона във Втора лига с успех над новака ЦСКА София II с 1:0. Единственото попадение в срещата вкара Виктор Василев в 38-ата минута. Домакините останаха с десет души в 80-ата минута, когато Марк-Емилио Папазов беше изгонен с директен червен картон заради ритник към Кингсли Бучи. Вторият тим на Ботев..

публикувано на 22.07.24 в 22:30