Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюджет 2022: Възнагражденията на магистратите без промяна, спад на кариерните бонуси

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова
Снимка: БГНЕС, архив

Няма да се променя начинът на формирането на възнагражденията на магистратите, заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова, която участва в парламентарните дебати по бюджета на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Йорданова съобщи, че скоро в парламента ще бъде внесен законопроектът за изменения в съдебната власт.

„Това, което ще предложим на вашето внимание, е спадане на кариерните бонуси за членовете на Висшия съдебен съвет и на Инспектората на ВСС“.

Повече от два часа депутатите обсъждат бюджета на Висшия съдебен съвет. Най-спорният текст е намаляването му от първоначалното предложение с 20 милиона лева, които ще бъдат насочени към БАН.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прокуратурата с подробности утре за акцията относно кредита, отпуснат от ББР на фирма на Гайтански

Служители на Антикорупционната комисия, прокурори и полицаи влязоха в имоти и офиси, свързани с бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и с бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. Акцията е във връзка с разследване на кредит в размер на близо 150 милиона, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за..

публикувано на 14.08.24 в 18:21
Владимир Савов

Зам.-председателят на КФН, който подаде оставка, отива на работа в Азия

Със 109 гласа "за", 36 "против" и 16 въздържали се Народното събрание освободи от длъжност заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов, който подаде оставка. В комисията Савов ръководеше управлението "Застрахователен надзор".  Освободиха зам.-председателя на КФН От парламентарната трибуна той подчерта, че вече 10..

публикувано на 14.08.24 в 18:20

Бонбони с дрога са били раздадени в пакети с храна в Нова Зеландия

Бонбони с потенциално смъртоносно ниво на съдържание на метамфетамин са били раздадени в пакети с храна в Нова Зеландия. Неизвестно лице е дарило ананасови бонбони в запечатана опаковка за продажба на дребно. Те после били раздадени като част от пакети с храна, съобщиха от благотворителната организация, организирала дарителската акция...

публикувано на 14.08.24 в 18:04
След пожара в района на Анатоли Неас Макрис, близо до Атина, Гърция, 13 август 2024 г.

Нови огнища на пожарите в Гърция се разпалиха от високите температури

Нови огнища се разпалиха в Гърция от високите температури, след като по-рано днес беше съобщено, че е потушен големият пожар край гръцката столица: Изгасен е големият пожар край Атина Големият пожар в Гърция взе жертва А жителите на гръцкия район по планината Славянка отново ще протестират заради това, че няма самолети, които да гасят огъня...

публикувано на 14.08.24 в 17:59

Украинската армия напредва в Курска област, нов район на Русия обяви извънредно положение

Украинската армия продължава да напредва в руската Курска област, докато още един район на Русия обяви извънредно положение. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че армията е напреднала с около два километра в Курска област и е приключила операциите по прочистване на руския град Суджа от силите на Москва. "Продължаваме да..

публикувано на 14.08.24 в 17:48

Авария и намалял дебит по водохващането оставят без вода кюстендилското с. Слатино

Авария и намалял дебит по водохващането отсяват от седмици без вода кюстендилското с. Слатино - едно от трите,   където, заедно със съседните Мурсалево и Смочево, от 1 юли е обявено бедствено положение, сигнализират до БНР местни жители. Според тях операторът "Кюстендилска вода" бездейства, а  ситуацията с влошава. При   продължителното..

публикувано на 14.08.24 в 17:15

Издирват 28-годишна жена от Вършец, разследват отвличане

Окръжна прокуратура Монтана ръководи разследване за отвличане на жена от Вършец. Сигналът е подаден от родителите на момичето, малко преди полунощ. Предстои момичето и извършителя да бъдат обявени за общодържавно издирване Родителите заявили в полицията във Вършец, че 28-годишното им момичето е било отвлечено от врачански жител. Според тях..

публикувано на 14.08.24 в 17:09