Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер на партията

| обновено на 13.03.22 в 14:39
Снимка: БГНЕС

Конгресът на ГЕРБ единодушно с 943 гласа преизбра Бойко Борисов за председател на партията за следващ 4-годишен мандат. Бяха преизбрани и заместниците в партията Томислав Дончев и Даниел Митов. Най-висшият партиен форум прие декларация, в която се призова ГЕРБ да работи за ново управление на страната.

В декларацията се отчита политическа и икономическа нестабилност и липса на ефективно взаимодействие между институциите в страната и се отправят критики към правителството на Кирил Петков.

В документа се констатира, че управлението на България е поверено на коалиция между популисти и авантюристи, които са обединени единствено от омразата си към ГЕРБ. В тази връзка Националното събрание на партията възлага на ръководството заедно с парламентарната група на ГЕРБ-СДС да работи за ново управление на страната, да сформира постоянни екипи, които да подготвят антикризисна програма за управление на България.

Поставя се задачата да се изгради постоянно действащ национален предизборен шаб, който заедно със структурите на партията в кратък срок да представи стратегия за явяване на предсрочни избори.

Извършени бяха промени в Изпълнителната комисия, като на мястото на Даниела Дариткова беше избран Делян Добрев.
"Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде преизбран единодушно на провеждащия се днес конгрес на партията". Това обяви по-рано при представяне на отчета пред делегатите Живко Тодоров, член на Изпълнителната комисия и кмет на Стара Загора:

"ГЕРБ има едно огромно предимство пред всички останали партии. ГЕРБ има не просто председател на партията, ГЕРБ има истински лидер и смятам, че с неговото преизбиране единодушно днес ние ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите".


Политическият елит на ГЕРБ се събра в "Интерекспо център" в столицата на отчетно-изборно национално събрание и посрещна на крака и с ръкопляскания своя лидер Бойко Борисов и цялото ръководство на партията.



Последно най-висшият форум на партията се проведе през май миналата година, когато бяха избрани новите заместници на Борисов - Томислав Дончев и Даниел Митов, като предишните - кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов - останаха в партийното ръководство като членове на изпълнителната комисия.

В Националното събрание на ГЕРБ участват близо 1100 делегати и гости от цялата страна, депутати, евродепутати и представители на местната власт. Очаква се да присъства и председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безвъзмездни средства за напояване за регистрирани земеделски производители

Земеделските производители ще бъдат подкрепени чрез преки безвъзмездни средства за да покрият част от разходите си за напояване през 2024. Кандидати за тази помощ могат да бъдат само стопани , регистрирани по наредба 3 или вписани в регистъра на тютюнопроизводителите . Ако кандидатстващите за финансова помощ имат изискуеми задължения към..

публикувано на 24.08.24 в 08:36

Продължава гасенето на пожара под рилския Черни връх

И днес ще продължи гасенето на пожара, който възникна в четвъртък на около 2 300 м.  в Рила под рилския Черни връх.  Засегната е неголяма площ - около 10 декара, но и в гора.  За овладяването ще е необходимо изпращането на хеликоптери, заради непристъпния за хора терен, каза за БНР тази сутрин кметът на с. Самораново Райко Цветков, който в този час ще..

публикувано на 24.08.24 в 08:23

Започва Националният фолклорен събор на народното творчество "От Тимок до Вита"

В тетевенското село Черни Вит днес започва Националният фолклорен събор на народното творчество "От Тимок до Вита", който тази година събира над 850 изпълнители на българска народна музика и обичаи. Съборът води началото си още от 1981 г., а идеята за нето е на народния певец Марин Иванов. Тази година на откритата сцена в центъра на Черни..

публикувано на 24.08.24 в 08:16
 Ангел Стойков

Повече от 600 студенти ще участват по проекта - "Летен университет - 2024"

Повече от 600 студенти от над 30 висши училища в страната се очаква да участват в 22-рото издание на проекта на Националното представителство на студентските съвети в България  "Летен университет - 2024" . Събитието ще се проведе от 25 август до 1 септември в Китен . Неговата цел е да създаде условия за диалог между студентските общности на..

публикувано на 24.08.24 в 08:15

Напредък в преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

Съединените щати съобщиха за напредък в преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа. Те бяха подновени тази седмица в египетската столица Кайро, а според американския съветник по националната сигурност Джон Кърби следващия етап е Израел и "Хамас" да се съберат и да започнат да преговарят за прилагане на вече договореното. До момента в..

публикувано на 24.08.24 в 08:02

Украйна изтласква руските сили от Харковска област

Украинската армия изтласква руските сили от Харковска област, заяви  президентът Володимир Зеленски. Той благодари на Съединените щати за поредния пакет военна помощ. В днешния Ден на независимостта Украйна планира атаки срещу руските части и в Херсонска област, съобщиха руски източници. "Говорих с главнокомандващия Олександър Сирски за..

публикувано на 24.08.24 в 07:42

БНР проверка: Лихвите по вече отпуснати ипотечи кредити започват да растат

Лихвите по вече отпуснати ипотечи кредити започват да растат, показа проверка на БНР по слушателски сигнали.  Случаите са единични и все още не се отразяват на общата статистика, но са показатели за очакваната от месеци тенденция, казват експерти.  По-значително е оскъпяването при заемите в евро.  От месеци финансисти наблюдават увеличение на..

публикувано на 24.08.24 в 07:38