Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова към Радев: Защо така яростно нападате собственото си отроче - ПП

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

"Г-н Радев, обяснете метаморфозата си от вдигнат юмрук срещу Борисов до пълния ви синхрон днес". Това написа във Фейсбук лидерът на БСП, вицепремиер и икономически министър Корнелия Нинова по повод обвиненията на Румен Радев към нея.

По-рано президентът заяви: „Аз недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт“, посочи Румен Радев и още веднъж категорично заяви, че е против предоставянето на военна помощ за Украйна.

В коментар Нинова заявява:

"Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент, какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство.

Защото и сега разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава. И много добре знаете, че дестинациите и тогава, и сега са същите - над 50 държави и нито една не е Украйна.

Ще трябва да обясните на левите хора защо така яростно нападате собственото си отроче -"Продължаваме промяната", което създадохте, за да убиете БСП. И най-вече да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес", пише още лидерът на социалистите и вицепремиер.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има осъден за купуване на гласове за миналите местни избори в Монтанско

Има осъден за купуване на гласове по време на миналите местни избори в област Монтана. За извънредния вот за парламент на 9 юни пък в Районна прокуратура са заведени 30 преписки. Няма осъдени. От полицията обявиха денонощен телефон за сигнали за предстоящите избори. По време на изборите за депутати за 50-ото Народно събрание в Районна..

публикувано на 27.09.24 в 13:56
Габриела Руменова, създател на платформата

Габриела Руменова: С превенция може да се спре превръщането на едно явление в проблем

С превенция може да се предотврати разрастването на едно явление, законовите норми и рестрикции са борба с вече съществуващ проблем . Това каза пред БНР Габриела Руменова, създател на платформата "Ние, потребителите", която коментира в предаването "Хоризонт за вас"  приетите от парламента промени в Закона за здравето, с които се забранява..

публикувано на 27.09.24 в 13:54
В подножието на Асара

Маркиране на туристическите маршрути в област Кърджали

За първи път от 30 години в област Кърджали започна маркиране на туристическите маршрути. Повечето от тях до момента изобщо на са били обозначени. Инициативата е на Туристическия информационен център и на местни доброволци. "Маркировките са направени с видима точка - когато човек застане на едната маркировка, вижда другата. Имаме и GPS файлове...

публикувано на 27.09.24 в 13:50

Във Великотърновско обещават, че няма да спрат протестите срещу безводието

Десетки жители на свищовските села Хаджидимитрово, Козловец и Горна Студена и на горнооряховското село Драганово се събраха на протест пред водоснабдителното дружество във Велико Търново.  Някои от селата са в безсрочно бедствено положение, заради безводието. Протестиращите обвиняват водния оператор в бездействие за решаване на проблема им.  От..

публикувано на 27.09.24 в 13:45
Диана Дамянова

Диана Дамянова: В загасената зала е мястото на политическата ни класа

Българският политически елит, доколкото тази пасмина е елит, стои не на стадиона, на които е публиката, защото тя е на друг стадион. Те играят един за друг и тази себичност довежда публиката до нетърпимост. Така коментира започващата предизборна кампания Диана Дамянова в интервю пред БНР. "Започваме една кампания, която ще е белязана с..

публикувано на 27.09.24 в 13:09

Главчев призова българите да гласуват по-масово

Усилията на изпълнителната власт да бъде премахнато изкривяването на вота продължават. Това каза в началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев по повод започналата днес предизборна кампания.  Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее, констатира служебният премиер и посочи, че с 1/4 са намалели..

публикувано на 27.09.24 в 13:04
Антъни Блинкън и Ван И

Антъни Блинкън ще се срещне с китайския външен министър

Американският държавен секретар Антъни Блинкън ще се срещне днес в Ню Йорк с китайския външен министър Ван И, съобщи Държавният департамент на САЩ, цитиран от Ройтерс. Това съобщи БТА. Отношенията между двете най-големи икономики в света са обтегнати заради разногласията помежду им, свързани търговски ограничения, мита, Тайван, човешките права и..

публикувано на 27.09.24 в 12:59