Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Атанасова: При управлението на ГЕРБ имаше хляб, сега - пошли зрелища

Управляващите се държат с България като с окупирана държава, която имат право да плячкосват, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС

Десислава Атанасова
Снимка: БГНЕС

"При управлението на ГЕРБ нямаше толкова зрелища, но хляб имаше за всички. Сега няма хляб за хората, освен за неколцина политически лидери и техните приятели. За всички останали има пошли зрелища." Това заяви в декларация лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова при откриването на новата парламентарна сесия след Великденската ваканция на депутатите.
"Народът се измори да гледа вашата агония", заяви Атанасова. По думите ѝ управляващите са се провалили и нямат право "повече да се упражняват върху българския народ" и дори президентът ги е нарекъл "шарлатани".

Десислава Атанасова изтъкна, че "отрочетата" на Румен Радев, "родени под юмрука, използват претекста на войната, за да крадат".

В последните 10 почивни дни правителството "инсталира посредник" за доставките на газ и "започна разрушаването на едно от най-старите държавни предприятия – "Български пощи", подчерта тя.

Според ГЕРБ "държавата катастрофира, а всички нейни системи се разпадат" и "ставаме свидетели на безчинства".

"Лидерите на партиите на мнозинството доказаха, че нямат срам от хората, страх от Бога изобщо знаете ли какво е", попита Атанасова.

По думите ѝ управляващите се държат с България "като с окупирана държава, която имат право да плячкосват".

Хората вече се срамуват да кажат, че са гласували за вас, обърна се към управляващото мнозинство Десислава Атанасова.

"Ясно е за всички в тази зала, че това мнозинство не е добре повече да управлява страната", обобщи лидерът на ПГ на ГЕРБ и обяви, че ГЕРБ се готви за избори.

"Ще изчегъртаме посредниците, комисионерите и мародерите. Ще довършим всички магистрали, защото само ние можем. Няма да позволим на шайката да разрушава страната ни. България ще възкръсне и след вашето управление."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният премиер Димитър Главчев (вляво), финансовият министър Людмила Петкова (в центъра) и председателят на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова (вдясно)  -  17 май 2024 г.

Университетите може да бламират новата учебна година

Университетите заплашват да бламират новата учебна година, ако в следващия парламент политиците не поставят акцента върху висшето образование. Това стана ясно след извънредното заседание на Съвета на ректорите.  По-рано, след среща, в която участваха и служебният премиер, и министърът на финансите, беше анонсирано, че протестните действия, организирани..

публикувано на 17.05.24 в 20:26
Ракия

Каква е културата на пиене на българина

В България има хора, които пият по половин литър ракия на ден. Това отбеляза пред БНР журналистът Иван Бакалов. Той посочи, че у нас "куцо, кьораво и сакато вари домашна ракия". "Във Франция има лицензиран пътуващ казанджия. Хората си заявяват и специалист им вари ракията". Бакалов напомни в предаването "РадиоТочка", че..

публикувано на 17.05.24 в 20:11
На Седемте езера все още има сняг, а най-горните - Окото и Сълзата, не са се размразили

Отбелязаха Европейския ден на "Натура 2000" на Седемте рилски езера

Европейският ден на "Натура 2000" беше отбелязан на Седемте рилски езера, съобщават от дирекцията на Национален парк "Рила". По циркуса все още има снежна покривка, а най-горните от езерата - Сълзата и Окото, не са размръзнали все още напълно, което си е атракция в този дял на планината. Еколози, планинари, туристи направиха..

публикувано на 17.05.24 в 19:58
Германският министър на отбраната Борис Писториус  - Берлин, 17 май 2023 г.

6,5 млрд. евро допълнително за армията догодина поиска германският министър на отбраната

Министърът на отбраната на Германия Борис Писториус настоява за 6,5 млрд. евро повече за бюджета за отбрана през следващата година и връщане отчасти на наборната служба, за да се въъзстанови отбранителната мощ на германската армия. Най-малко 6,5 милиарда евро са необходими на германската армия, за да излезе от кризата, в която се намира в..

публикувано на 17.05.24 в 19:47
проф. Добромир Димитров

179 чуждестранни лекари от Випуск 2024 на МУ- Плевен получиха дипломите си

В Плевен тържествено връчиха дипломите на 179 чуждестранни лекари от Випуск 2024 на Медицинския университет. Те са граждани на 16 страни от цял свят. Средният успех на 21-вия пореден випуск чуждестранни лекари е много добър 4.90, с висок брой отличници - 24, които бяха наградени с плакет "Отличник", луксозни дипломи, грамоти и стетоскопи. Всички..

публикувано на 17.05.24 в 19:40
Служебният министър на образованието и науката Галин Цоков.

За хакерска атака по време на матурите съобщи министърът на образованието

Министерството на образованието е станало обект на хакерска атака по време на матурите, това каза служебният министър на образованието Галин Цоков. Той потвърди за изтичане на отговори на част от матурата. Изтеглиха вариант 15 на матурата по български език и литература МОН няма да допусне "купени матури" "Течът не е от самото Министерство..

публикувано на 17.05.24 в 19:36

Пожарната и полицията в Кюстендил с мерки за безопасността на абитуриентските балове

Екипи на  на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кюстендил провериха 11 обекта – ресторанти, училища, хотели, където ще се организират абитуриентски тържества, за спазването на правилата за пожарна безопасност. Наред с това в полицейските управления в Кюстендил, Дупница, Бобов дол  са  изготвени планове  и организация..

публикувано на 17.05.24 в 19:32