Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медали за България от спортната стрелба в Баку

Антоанета Костадинова
Снимка: Ройтерс

Калоян Стаменов завоюва сребро, а олимпийската вицешампионка от Токио 2020 Антоанета Костадинова спечели бронзов медал на Световната купа по спортна стрелба в Баку (Азербайджан).

Българката се нареди трета на 10 метра пистолет с резултат от 250.8 точки.

Победителка стана Клаудия Брес (Полша) с 252.3 точки, а втора е Камил Йеджейевски (Франция) с 251.0 точки.

При мъжете на 10 метра пистолет сребро завоюва Калоян Стаменов с 248.7 точки

Златото взе Дамир Микец от Сърбия с 249.5 точки, а трети е Михаел Швалд (Германия) с 248.6 точки.

Утре България ще участва с два отбора в смесеното състезание на 10 метра пистолет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Алекс де Минор

Алекс де Минор се отказа от олимпийския турнир по тенис поради контузия

Австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в игрите поединично от олимпийския турнир по тенис в Париж, съобщиха от Австралийския олимпийски комитет. Де Минор, който е на шесто място в световната ранглиста по тенис, все още не е възстановен от травмата, която получи по време на участието си на "Уимбълдън". Въпреки направената..

публикувано на 28.07.24 в 11:45
река Сена

Бактерия провали тренировката на триатлонистите в Париж

Планирано за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите беше отменено поради лошо качество на водата в река Сена. Това съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. "Организационният комитет на Олимпиадата, Международната федерация по триатлон и местните власти съвместно решиха да отменят част от..

публикувано на 28.07.24 в 11:37
Жоел Арате

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от..

публикувано на 28.07.24 в 11:33
Ю Се

Китаецът Ю Се с олимпийската титла на 10 метра пистолет

Китаецът Ю Се спечели първата индивидуална титла в спортната стрелба на Олимпийските игри в Париж. 24-годишният Се триумфира на 10 метра пистолет при мъжете, като събра резултат от 240,9 точки. По този начин той стана олимпийски шампион за пръв път в кариерата си, а освен това донесе и четвърто злато на страната си в тази дисциплина. Втори с..

публикувано на 28.07.24 в 11:24
Виктория Томова с труден съперник на старта в Париж

Шестима наши във втория ден на Игрите в Париж

Шестима български спортисти в 4 вида спорт ще участват във втория състезателен ден на Олимпийските игри в Париж.  Европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева стартира участието си в квалификациите за многобоя в спортната гимнастика. Тя ще играе само на три уреда - греда, смесена успоредка и прескок. Късно снощи при мъжете Кевин Пенев зае..

публикувано на 28.07.24 в 07:07
Призьори - първи ден

Призьорите от първия ден на Олимпиадата в Париж

Финали от първия ден на Олимпийските игри в Париж - 13 дисциплини: спортна стрелба, 10 метра пушка смесено отборно състезание: 1. Китай (Юйтин Хуан и Лихао Шън) 2. Република Корея (Джи-хьон Към и Ха-джун Парк) 3. Казахстан (Александра Ле и Ислам Сатпаев) синхронни скокове във вода от 3-метров трамплин, жени: 1. Китай (Яни Чан и Ивън Чън) - 337.68..

публикувано на 28.07.24 в 06:51
Кевин Пенев и Милко Танкушев (старши-треньор на националния отбор по спортна гимнастика)

Кевин Пенев 42-и в квалификациите в спортната гимнастика в Париж

Кевин Пенев не успя да преодолее квалификациите на турнира по спортна гимнастика за мъже при дебюта си на Олимпийски игри във френската столица Париж. Националът представи стабилно програмата си и събра сбор от 77.361 точки, което му отреди 42-а позиция в крайното класиране. Пенев получи оценка от 14.000 точки на прескок и за двата си опита. На..

публикувано на 27.07.24 в 23:47