Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин е готов да съдейства за решаването на проблема с блокираните в украинските пристанища търговски кораби

Владимир Путин
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин е изразил пред президента на Турция готовност да съдейства за решаването на проблема с блокираните в украинските пристанища търговски кораби.

Това съобщава пресслужбата на Кремъл по повод телефонен разговор между двамата лидери.

От съобщението става ясно, че също както и в други подобни разговори през последните дни Путин е подчертал, че проблемите на световния продоволствен пазар са резултат от "недалновидната финансово-икономическа политика на западните страни".

И е заяви, че Русия може да изнася големи количества торове и селскостопанска продукция, ако бъдат отменени санкциите срещу нея. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

100 държави и организации с участие на конференцията за мир в Украйна, провеждаща се в Швейцария

92 държави и 8 международни организации са потвърдили, че ще изпратят делегати на конференцията за мир в Украйна, която ще се проведе утре и в неделя в курорта Бюргенщок край швейцарския град Люцерн, предаде Ройтерс. За това съобщиха от страната-домакин. България също ще бъде представена - за Швейцария в събота ще пътува служебният..

публикувано на 14.06.24 в 19:20
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Димитър Главчев ще представя България на конференцията за мир в Украйна

92 държави и 8 международни организации са потвърдили, че ще изпратят делегати на конференцията за мир в Украйна, която ще се проведе утре и в неделя в курорта Бюргенщок край швейцарския град Люцерн, съобщиха от страната-домакин, предаде Ройтерс. България също ще бъде представена - за Швейцария в събота ще пътува служебният премиер Димитър Главчев.

публикувано на 14.06.24 в 19:18

Един загинал и четирима ранени след руски въздушен удар в северната украинска област Суми

При руски въздушен удар днес е загинал един човек, а най-малко четирима са били ранени в северната област Суми, съобщиха от военната администрация в Украйна, цитирани от Ройтерс. Ударът е бил нанесен в град Шостка, на около 45 км от границата с Русия, съобщиха от военната администрация в Украйна в Telegram. Повече подробности не се съобщават.

публикувано на 14.06.24 в 19:07

Над 4 млн. лева са материалните щети от градушката във великотърновските села

Повече от 4 милиона лева са материалните щети във великотърновските села, които нанесе градушката от сряда вечерта. Огледите и оценките на общинските комисии и държавната дирекция "Социално подпомагане" по засегнатите имоти продължават. Остава бедственото положение в Лясковец и село Драгижево. Много дарители се отзовават и изпращат камиони с..

публикувано на 14.06.24 в 18:55

Пълен одит на Изпълнителната агенция за борба с градушките е разпоредил министърът Георги Тахов

Пълен одит и проверка на Изпълнителната агенция за борба с градушките е разпоредил министърът на земеделието Георги Тахов. Проверката е разпоредена на база медийни публикации и информация в публичното пространство за ефективността на структурата при работата ѝ. Министър Тахов заедно с министъра на транспорта Георги Гвоздейков участваха в..

публикувано на 14.06.24 в 18:36

Андрей Слабаков: "Възраждане" практически няма да могат да участват в работата на ЕП

"Възраждане" практически няма да могат да участват в работата на Европарламента . Това каза в предаването "РадиоТочка" режисьорът Андрей Слабаков, евродепутат от ВМРО в приключващия на 15-и юли работа Европейски парламент.  "Притеснявам се от това, че България има 17 евродепутати, но всъщност ще са 14, защото трима души практически няма да могат..

публикувано на 14.06.24 в 18:36
Володимир Зеленски

Зеленски: Предложението на Путин е ултиматум, на който не може да се вярва

Предложението за прекратяване на огъня, направено от руския президент Владимир Путин, е ултиматум, на който не може да се вярва, заяви украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. По-рано в петък Путин заяви в своя реч, Русия ще сложи край на войната в Украйна, ако Киев се съгласи да се откаже от амбициите си за НАТО и да..

публикувано на 14.06.24 в 18:01