Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среднощен съвет: Сигурното е, че ИТН няма да дойде

Владислав Панев от ДБ, отива на коалиционен съвет
Снимка: БГНЕС

На насрочения за тази вечер коалиционен съвет - коалиционните партньори трябваше да изглаждат противоречията си за актуализацията на бюджета. Но след напускането на "Има такъв народ" и обявеното оттегляне на техните министри дневният ред се промени.

По признание на Корнелия Нинова ще бъде обсъждано търсене на мнозинство в парламента и как се формира правителство на малцинството.

Информацията за провеждане на коалиционен съвет идва от БСП и "Демократична България".

От пресцентъра на МС твърдят, че няма да има коалиционен съвет.

Към 20 часа нито един от коалиционните партньори не се появи пред медиите. Предполага се, че са влезли през страничните входове.

Единственото сигурно засега е, че ИТН няма да участва.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йенс Столтенберг

Столтенберг ще настоява да се поддържат количеството и темпото на военна помощ за Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще настоява съюзниците да се ангажират да поддържат количеството и темпото на предоставяне на военна помощ за Украйна поне на настоящото ниво, което е около 40 милиарда евро на година. Това е съобщил пред агенция Ройтерс източник от екипа на Столтенберг. Предложението се очаква да бъде обсъдено утре на..

публикувано на 30.05.24 в 22:58

Увеличават се цените за издаване на лична карта от следващата година

Служебното правителство прие почти двойно увеличение на цените за издаване на лична карта от идната година, както и да отпадне възможността за издаване на безсрочни лични карти на хора на възраст над 58 години. Поскъпването става по искане на МВР с аргумента, че се въвеждат по-модерни документи за самоличност, които съответстват на европейския регламент...

публикувано на 30.05.24 в 22:52

Шофьорът, взел дрога и блъснал 3 коли във В. Търново, остава в ареста

Районният съд във Велико Търново наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 21-годишния неправоспособен и дрогиран водач, който на 28 май избяга от полицейска проверка и след преследване предизвика катастрофа с три автомобила под крепостта "Царевец" в града.  Дрогиран блъсна три коли при гонка с полицията във Велико Търново..

публикувано на 30.05.24 в 20:23

Столичният кмет Васил Терзиев разговаря с протестиращите в района на бул. "Патриарх Евтимий"

Столичният кмет Васил Терзиев беше тази вечер при протестиращите жители в района на булевард "Патриарх Евтимий". Поредна вечер трафикът там беше частично блокиран от недоволни от новата организация на движението. Кметът изрази надежда Върховният административен съд да се произнесе по-скоро по казуса: "Аз смятам, че съдът, дали съм съгласен с него или..

публикувано на 30.05.24 в 20:19

Държавни фирми и търговски дружества ще внесат дивидент от печалбата си към бюджета

Служебното правителство е решило да допълни решение на предходното редовно правителство, с което се разпорежда държавни фирми и търговски дружества да внесат дивидент от печалбата си към бюджета. Националната компания "Индустриални зони" трябва да внесе 3,866 млн. лева към Държавната консолидационна компания, за която дивидентът се изчислява на общо..

публикувано на 30.05.24 в 20:00

Локализация през 112 помогна за спасяването на двама туристи в Котленския Балкан

Внедрената в "Национална система 112" разширена мобилна локализация (Advanced Mobile Localization - AML) е спомогнала да бъдат открити двамата мъже, загубили се в Котленския балкан туристи, в началото на седмицата. Изгубени в Котленския балкан туристи бяха спасени след обаждане на 112 Според планинските спасители локализацията е спестила много..

публикувано на 30.05.24 в 19:55
Снимката е илюстративна.

Ученик удари учител в Благоевград, не го пуснал в училището по къси панталони 

Ученик от Професионалната гимназия "Ичко Бойчев" в Благоевград е ударил един от дежурните учители, след като преподавателят го предупредил, че не може да влезе в училището по къси панталони. Инцидентът е станал сутринта, а сигналът за физическа агресия е подаден в полицията в ранния следобед.   Въпреки че правилникът на гимназията е въвел..

публикувано на 30.05.24 в 19:50