Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лорер: Чакаме решението на ИТН - ще работят за България или ще връщат стария начин на управление

Даниел Лорер
Снимка: БГНЕС

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер коментира днес, че от "Продължаваме промяната" очакват решението на "Има такъв народ" дали искат да работят за България, или искат "да бъдат част от шоуто, което връща стария начин на управление":

"Въпросът е кой иска да бъде с нас, на страната на България, и кой иска да прави шоу. Който не иска вече да работи за тези принципи, а държи на 6 милиарда за пътища от всички проблеми, които трябва да преборим, нека го заяви ясно!".

Управлението не е самоцел за "Продължаваме промяната", каза още Лорер: "Ние ще го правим, само ако сме убедени, че имаме достатъчно хора в парламента - поне 121, които мислят като нас. Няма повече кражби. Всичко се върши прозрачно и работим за българската икономика и за българските граждани".

Лорер заяви още, че регионалният министър Гроздан Караджов, който е от квотата на ИТН, е депозирал оставката си в Министерския съвет.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Economist: Възможна е руска офанзива в Сумска област

Според британското издание "Икономист" има струпвания на руски сили по границата със Сумска област и в нея е възможна офанзива след тази при Харков. Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха без ток части от Сумска област В Донецка област украинските сили са били принудени да предприемат маневри при Покровск след ожесточени..

публикувано на 22.05.24 в 17:55

Нов състав на КЗП, председател е Мария Филипова

Служебното правителството определи нов състав на Комисията за защита на потребителите, досегашният председател и двамата членове на Комисията са освободени. От пресслужбата на Министерския съвет информират, че за работата на действащото към момента ръководство на Комисията в Инспектората на Министерството на икономиката и индустрията са..

публикувано на 22.05.24 в 17:36
Йордан Арабаджиев

Съюзът на международните превозвачи се опасява от "ужас за българския транспорт и икономика", след като започне ремонт на "Дунав мост"

"През последните две седмици трафикът на "Дунав мост" 2 е сериозно затруднен. Опашките са огромни. Вчера се стигна до 24-часово чакане". Това съобщи пред БНР Йордан Арабаджиев, изпълнителн директор на Съюза на международните превозвачи. "Загубата е както за българските превозвачи, така и за нашата икономика. Българските стоки не могат да достигнат..

публикувано на 22.05.24 в 17:33

Градушка с размер на лешник падна в София

Силният дъжд и градушка в София доведоха до закъснения на полети на столичното летище. То остана отворено за кацащи самолети, забавянето е за три полета.  Няма отменени,  както и пренасочени  полети Аварийни екипи отводняват транспортния подлез на бул. "Цариградско шосе". Към момента е пренасочен маршрутът на автобусна линия 8, тя..

публикувано на 22.05.24 в 17:09

МВР ще съдейства за облекчаване на трафика на "Дунав мост 2"

Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев увери, че МВР прави всичко необходимо за облекчаване на трафика на граничния пункт "Дунав мост 2".  След среща с представители на транспортния бранш във връзка с трафика на пункта Темелакиев каза, че МВР ще се стреми към максимално съкращаване на времето за проверки от страна на "Гранична..

публикувано на 22.05.24 в 17:03
Калин Славов

Калин Славов: Условие за успешна българска партия - да успее бързо да създаде клиентелистки кръгове

"Условието за създаване на успешна българска партия е бързото създаване на клиентелистки кръгове" . Това заяви пред БНР Калин Славов, изпълнителен директор на "Прозрачност без граници". "Това е т.нар. "твърдо ядро" от гласоподаватели, на което може да разчита. Наличието на сива икономика, на черни каси, на маниер на правене на политика през..

публикувано на 22.05.24 в 16:33
Председателят на КЕВР доц. Иван Иванов направи изявление във връзка увеличението на цената на тока - 22 май 2024 г.

Токът поскъпва средно с 2% от 1 юли

Средно с 2 процента ще поскъпне токът за страната от 1 юли, съобщи председателят на КЕВР Иван Иванов на брифинг в сградата на регулатора.  Промяната в цената ще е различна за трите дружества, които оперират на територията на страната. Изчисленията се изготвят в момента, но окончателното решение на КЕВР ще зависи от попълването на дефицита във..

публикувано на 22.05.24 в 16:25