Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Провежда се най-мащабното купуване на депутати

| обновено на 05.07.22 в 10:49
Снимка: Фейсбук/Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини управляващите в безпринципно съставяне на ново правителство.

На брифинг в централата на партията Борисов коментира, че в момента в Народното събрание се провежда най-мащабното купуване на депутати, за да се осигури минимума от 121 народни представители за подкрепа на кабинет с премиер Асен Василев.

"В момента се предлагат колосални суми да не влязат на гласуване! Да претърпи някой авария, да се спъне, да падне, да си ожули носа - само да не влезе в зала! Така са се вкопчили в тази власт, че въобще не забелязват какво се случва около тях. И тези хора, в момента, знайно и незнайно откъде, вадят огромни пари, корумпират депутати и купуват! Един депутат има тежест около 10 000 гласа!  И купуват по 10 000 гласа на ден, на час, по апартаменти, по лаборатории. И това става пред очите на умните и красивите", заяви Борисов.

"Те ще си излязат доказателствата сами след време, защото хората на Рашков са в Нова Загора и по селата, където има избори, а там, където е реалното купуване - в парламента, облечено под формата на принципи... Имам информация по коридорите как им подсказват за какво става въпрос, включително и с биткойни да им платят, ако искат. Ама падна цената на биткойните и сега трябва да се предоговарят пак".

Бившият премиер беше категоричен, че партията му няма да подкрепи евентуален бъдещ кабинет с премиер Асен Василев:

"Какви са тия измишльотини 6 - месеца до 9 месеца орел рак и щука. БСП с "Да България" заедно! Техните принципи ги изброих - висока инфлация, корупция, измами с петрола, измами с газа, измами с тока, измами и с всяко нещо, до което се докоснат - ако щете и зверския газ приказките. Затова не искам с тях! И затова не се оттеглям, за да мога да им ги посоча, корупцията, в очите".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 2,6 млрд. лв. бюджет на София, кметът изреди приоритетите

В проекта за бюджет на София тази година са заложени над 2,6 милиарда лева. Според групата на ПП-ДБ и "Спаси София" бюджетът е "рекорден и уникален", защото са включени предложения на гражданите и опозицията. От БСП и ГЕРБ-СДС коментираха, че бюджетът не е амбициозен и повтаря финансовата рамка на предишния кмет Йорданка Фандъкова в..

публикувано на 28.03.24 в 12:16
Нургюл Салимова с треньора си Живко Жеков.

Живко Жеков: Турнирът на претендентките е само началото на кариерата на Нургюл Салимова

Шахматистката Нургюл Салимова заминава на 1 април за участие в Турнира на претендентките в Торонто, Канада. Тя е най-младата сред осемте, които ще определят след 14 кръга двубои при разменен цвят на фигурите съперничката на световната шампионка Дзю Въндзюн от Китай в мач за титлата през 2025 година. Срещите започват на 4 април, а последният кръг е на..

обновено на 28.03.24 в 12:08
Фолкер Тюрк

Фолкер Тюрк: Гладът в Газа може да е военно престъпление

Най-високопоставеният служител на ООН по правата на човека - Фолкер Тюрк, каза в интервю за Би Би Си, че Израел носи значителна вина за хуманитарната криза в Газа и че може да се каже, че Израел използва глада като оръжие за война в Газа. В интервюто от Женева Фолкер Тюрк заяви, че ако тези твърдения бъдат доказани, това ще се равнява на..

публикувано на 28.03.24 в 12:06

Кирил Петков отхвърли идеята на Борисов за общи министри в служебен кабинет

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отхвърли идеята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за разговори за общи министри в служебен кабинет. "Това, което аз чух днес, е отделни откъси от разкази по време на преговори. Истината е, че г-н Борисов никога не седна цялостно с преговорния екип, той правеше някакви отделни разговори..

публикувано на 28.03.24 в 12:00

На второ четене: МВР ще охранява центровете за бежанци

МВР ще охранява териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и центровете за настаняване. Това реши парламентът, след като прие на второ четене промени в Закона за МВР. Повод за измененията станаха зачестилите сблъсъци между български граждани и чужденци, а целта е запазване на обществения ред. Преди това с пълно..

публикувано на 28.03.24 в 12:00

Борисов към Радев: Не назначавайте за служебен премиер Росен Желязков или Димитър Главчев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов помоли президента Румен Радев да не избира за служебен премиер председателят на парламента Росен Желязков или Димитър Главчев.  "Аз г-н Главчев не съм го виждал може би от 7-8-10 години, а към г-н Желязков ще впрегна цялата агитационна мощ на групата, на партията, на Изпълнителната комисия, да не ни го причинява",..

публикувано на 28.03.24 в 11:49

Украйна е свалила почти всички дронове, с които Русия е атакувала през нощта

Украинските сили са свалили 26 от 28 дрона, с които Русия е атакувала през изминалата нощ Източна, Южна и Югоизточна Украйна. Няма данни за нови жертви, но има ранени и поразени жилищни сгради и обекти от енергийната инфраструктура. Губернаторът на Запорожка област написа в социалната мрежа "Телеграм", че две жени са пострадали при..

публикувано на 28.03.24 в 11:42