Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не пуснаха неваксинирания Джокович на турнира в Монреал

Новак Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът от "Уимбълдън" Новак Джокович оттегли заявката си за участие в турнира по тенис от сериите "Мастърс 1000" в Монреал през следващата седмица. Сърбинът, който не е ваксиниран срещу коронавирус, до последно се надяваше, че властите в Канада ще му позволят да влезе в страната, но такава вратичка не му бе отворена. По тази причина той се отказа от участие ден преди тегленето на жребия.

Законът в Канада изисква влизащите чуждестранни граждани да са се ваксинирали с две дози поне 14 дни преди пристигането си в страната.

Отказването на Джокович, заедно с това на германеца Оскар Оте, ще позволи на другия финалист от "Уимбълдън" - австралиеца Ник Кирьос, и французина Бенжамен Бонзи да влязат директно в основната схема.

Джокович все още таи надежда, че ще може да играе на Откритото първенство на САЩ, което ще се проведе от 29 август до 11 септември в Ню Йорк.
По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Локомотив (София) започна с нов треньор и 15 футболисти

Локомотив (София) започна лятната си подготовка с 15 футболисти, но също така и с нов треньорски щаб. Иван Колев се завръща начело на тима, след като беше начело в периода 2020-2022. Бившият защитник Юлиан Петков ще бъде негов помощник, а Владимир Манолков ще отговаря за вратарите. Николай Георгиев запазва поста си кондиционен треньор. За момента има и..

публикувано на 17.06.24 в 20:01

Джон Хигинс: Със Стилиян Петров сме добри приятели

Едно от най-големите имена в световния снукър Джон Хигинс ни гостува, този път в демонстративен турнир в Пловдив и София, заедно с Рони О’Съливан. Наши състезатели имаха възможността да участват, включително заедно с тях в турнир на двойки. Хигинс беше и гост на Националната снукър академия на стадион „Васил Левски“, където видимо се чувстваше..

публикувано на 17.06.24 в 13:30

ТК 15-40- последна спирка преди Мастърса до 16 г. в Монте Карло

За първи път от десет години насам България отново ще бъде домакин на турнир от най-високата първа категория при 16-годишните, потвърди обявеният официално календар на Европейската тенис асоциация за последното тримесечие на 2024 г. Честта да бъде организатор получи "Тенис клуб 15-40", като турнирът ще е от 7 до 13 октомври. Така Sofia Cup ще бъде..

публикувано на 17.06.24 в 12:44
Сърбия - Англия - 0:1

Джуд Белингам донесе успеха на Англия срещу Сърбия на Евро 2024

Отборът на Англия стартира Евро 2024 с минимална победа над Сърбия с 1:0. Победното попадение за тима на селекционера Гарет Саутгейт вкара звездата Джуд Белингам с глава още при първата опасна атака на британците в 13-ата минута. След почивката капитанът на Англия Хари Кейн удари напречната греда, а сърбите се опитаха да притиснат съперника с неговите..

публикувано на 17.06.24 в 00:07
Дания - Словения - 1:1

Дания и Словения с първо равенство на ЕП по футбол

Отборите на Дания и Словения завършиха при равенство 1:1 в мач от първия кръг в трета група на европейското първенство по футбол. Титуляр в състава на Словения бе бившият защитник на Лудогорец Жан Карничник, който през декември миналата година бе трансфериран в тима на Целе. За словенците пък последната контрола преди Евро 2024 бе срещу България в..

публикувано на 16.06.24 в 21:01
Виктория Томова

Виктория Томова не успя да спечели титлата на тенис турнира във Валенсия

Виктория Томова загуби финала на тенис турнира  на клей от сериите УТА 125 в испанския град Валенсия с награден фонд 100 хиляди евро. Първата ни ракета  отстъпи пред американката Ан Ли с 3:6, 4:6 за 78 минути. 69-ата в световната ранглиста българка, която е сигурна за участие на Олимпийските игри в Париж, допусна ранен пробив, но успя да го върне и да..

публикувано на 16.06.24 в 20:46
Национален отбор по биатлон

Биатлонистите ни започнаха подготовка в Руполдинг, Милена Тодорова се завърна в състава

Тренировъчният лагер на националния отбор на България по биатлон започна днес в германския зимен център Руполдинг под ръководството на треньорите Волфганг Пихлер и Роберт Кабуков. В състава са Милена Тодорова, която се завърна след година майчинство, Валентина Димитрова, Лора Христова, Мария Здравкова, Стефани Йолова, Антон Синапов, Благой Тодев,..

публикувано на 16.06.24 в 20:13