Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов протест във Варна в подкрепа на Алексей Алчин

Снимка: Даниела Стойнова, БНР

Българи, руснаци и украинци отново излизат на протест пред съдебната палата на Варна против екстрадирането на руския гражданин Алексей Алчин, който от пет години е в страната ни.

Съдът ще гледа жалбата на Алчин срещу ареста му. 

Вчера съдът одобри екстрадирането му за Русия, където той е търсен заради укриване на данъци. Пред сградата отново имаше протест в негова подкрепа.

 Българи, руснаци и украинци на протест във Варна против екстрадирането на руснак, изгорил паспорта си

Според адвокатите на Алчин, връщането е заради политическата му позиция и той ще бъде подложен на политически репресии и е застрашен. 


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Красимира Катинчарова

Само Красимира Катинчарова дойде на преговорите с ИТН

В 11 ч. започна първата среща на представители на "Има такъв народ" с депутатите от кръга на Ивелин Михайлов от "Величие", които вече са независими. Репортерите са в залата, тъй като разговорите са публични.  Красимира Катинчарова е единствената, отзовала се на поканата. Тя обясни, че е упълномощена от колегите си да изрази позициите им.  За 17 ч. е..

публикувано на 30.07.24 в 10:56
На работна среща в Министерството на здравеопазването се обсъжда изготвеният от консултанти на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) доклад за структурата на бъдещата Национална детска болница. На снимката: Галя Кондева

Финалният документ за структурата на бъдещата Национална детска болница се чака през август

Очаква се финалният документ за структурата на бъдещата Национална детска болница да бъде готов през август, съобщи здравният министър д-р Галя Кондева. Документът ще бъде публикуван за обществено обсъждане, допълни тя. По думите ѝ в доклада на консултантите от Европейската инвестиционна банка се предлага болница с 404 легла, като структурата..

публикувано на 30.07.24 в 10:44
Сградата на Федералния резерв на САЩ

Федералният резерв на САЩ започва заседание по паричната политика

Управлението за федерален резерв на САЩ започва двудневно заседание по паричната политика. Повечето анализатори очакват финансовата институция да остави без промяна основните си лихвени проценти, но да даде знак, че ще започне да ги намалява на заседанието си през септември, информира Асошиейтед прес. Спадът на инфлацията и охлаждащият се пазар на труда..

публикувано на 30.07.24 в 10:38
Природозащитници на протест срещу закона в Истанбул, 27 юли 2024 г.

Турция прие спорен закон за бездомните кучета

Турският парламент прие снощи закон, който има за цел да събере милиони бездомни кучета от улиците и да ги настани в приюти. Планът предизвика тревога сред любителите на животните, които смятат, че кампания по стерилизация би била по-добро решение, предаде Ройтерс. Съгласно законодателството, предложено от Партията на справедливостта и..

публикувано на 30.07.24 в 10:29

Експлозии прекратиха потушаването на пожара в планината Славянка

Борбата с пожара в планината Славянка на границата между Гърция и България е прекратена поради експлозии в района. Въпреки че от 5 часа сутринта нашите огнеборци са на терен и се опитват да овладеят пожарните огнища, които се разразиха през нощта заради силния вятър, по-късно имаше взривове в района на минното поле и работата на пожарникарите..

публикувано на 30.07.24 в 10:07
Кораби на руския Тихоокеански флот ще участват в маневрите.

Русия започва мащабно военноморско учение

Руските военноморски сили започнаха планирано учение с участието на по-голямата част от плавателните си съдове и личния си състав, или 300 кораба и 20 000 матроси, съобщиха руските агенции, като се позоваха на Министерството на отбраната в Москва, предаде Ройтерс. Маневрите се явяват проверка на действията на командванията на три флота от..

публикувано на 30.07.24 в 09:53
Снимката е илюстративна.

Продължава битката с пожара на гръцкия о-в Евбея

Продължава битката на гръцките пожарникари с огъня на остров Евбея. Пожарът е на няколко места. През нощта евакуираха жители и туристи. Няколко километра е огненият фронт на пожара на остров Евбея. Министърът на климатичните кризи Василис Кикилиас пристигна по спешност на острова и следи координацията на действията. Горският пожар се разраства..

публикувано на 30.07.24 в 09:44