Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да има предложение за двойна тарифа на тока за битовите потребители

Снимка: архив

Министерството на енергетиката няма да внася предложение за двойна тарифа на тока за битовите потребители. Това посочват от ведомството в прессъобщение, като отчитат, че на базата на постигнатите успехи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното намаляване на цената на газа, не се налага въвеждане на двойни тарифи на тока.

Служебното правителство категорично няма да извежда битовите потребители на свободния пазар на електрическа енергия.

България е третият нетен износител на електрическа енергия в Европа и няма да допуснем българите да се товарят с непосилни сметки за ток, се казва още в съобщението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентът: Нашите ценности са моралният компас, който да следваме във времена на изпитания

Президентът Румен Радев, който е на посещение в Италия, участва в откриването на офис в Рим на Европейската организация за публично право заедно с колегите си от Италия и Гърция – Серджо Матарела и Катерина Сакералопулу. Международната организация е създадена през 2007 година в Атина. Дейността ѝ е насочена към публичното право и управлението,..

публикувано на 22.05.24 в 15:11
В Силистра ще се проведе масово освещаване на знамената на образователните институции

За първи път в Силистра ще се проведе масово освещаване на знамената на образователните институции

За първи път в Силистра ще се проведе масово освещаване на знамената на образователните институции. Ритуалът ще предшества празничното шествие по случай 24 май. Най-старо е знамето на днешната Природо-математическа гимназия в града, което е подарено на училището през 1941 година – в първата свободна учебна година, след края на румънската окупация...

публикувано на 22.05.24 в 14:27

Започва ремонт на Дунав мост при Русе, 2 години движението ще е в едната лента

През юли месец ще започне ремонтът на Дунав мост при Русе, като движението по съоръжението ще се извършва само в една лента в продължение на две години. Това стана ясно днес след среща между институциите, ангажирани с ремонта.  Общата стойност на дейностите е 44 милиона лева, осигурени от държавния бюджет.  Всички превозвачи и туристи,..

публикувано на 22.05.24 в 14:22

Инициативата "Приказки за сън" цели да върне книгите в ръцете на децата

Във Враца набира популярност инициативата "Приказки за сън", която вече е обхванала почти всички детски градини в града . Кампанията е разработена от детския отдел към библиотеката при врачанското читалище и има за цел да насърчава четенето от най-ранна детска възраст. Инициативата беше отличена с регионална награда от Българската..

публикувано на 22.05.24 в 14:19
Гордана Силяновска

Гордана Силяновска в Рим за 24 май

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска - Давкова ще води държавно-църковната делегация на страната в Италия и Ватикана по повод 24 май, а събитието е под мотото "Македония в чест на Св. Кирил", предаде БТА.  От кабинета на Силяновска съобщават, че тя ще има аудиенция с главата на Римокатолическата църква папа Франциск..

публикувано на 22.05.24 в 14:01

Преасфалтирането след ПТП-то до Аксаково ще попречи да бъде проучен спирачният път

Преасфалтирането на участъка от пътя на мястото на катастрофата с кола на НСО край Аксаково ще попречи да бъде проучен спирачният път при инцидента.  Това съобщи Ивайло Желязков, експерт в Европейския център за транспортни политики: "Кръпките са изобщо от Аксаковска панорама до Детелината на летището, има няколко кръпки. Имало наряди, сега е моментът,..

публикувано на 22.05.24 в 13:59

Отбелязваме Международния ден на биологичното разнообразие

Днес отбелязваме Международния ден на биологичното разнообразие . Целият жив свят на планетата е взаимосвързан, но за съжаление често забравяме за това. Когато говорим за биоразнообразие, трябва да имаме една по-цялостна представа за това какво точно обхваща. Петър Ванев от Фондация "Биоразнообразие" определя биологичното разнообразие като..

публикувано на 22.05.24 в 13:48