Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таксиметрови шофьори протестираха пред Столичната община

Снимка: Мила Младенова

Таксиметрови шофьори протестираха в София, пред сградата на Столичната община, с настояване общинският съвет да повиши цената на услугата. Те бяха изслушани в комисията по транспорт, където единодушно гласуваха данъкът им да бъде минимален - 300 лева за следващата година.

С 20 ст. да поскъпне таксиметровата услуга в София, поискаха от Съюз "Такси". Красимир Цветков обясни:

"Браншът е входирал искания дневни тарифи около 1,21 лв. при сегашните 1,05 лв. Нощна тарифа, около 1,40 лв. -1,43 лв. при сегашните 1,21 лв."

Таксиметрови шофьори бяха поканени по време на Комисията по транспорт към СОС.

"Следващият път бой ще ядете, да ви кажа. Или взимате отношение, или оттука почваме, през парламента, ще ги запалим живи. Извинявам се за острия тон".

"Благодаря, че е внесен доклад за намаляване на патентния данък. Макар и малко, но сме получили вместо 850 лв. 300 лв.

В крайна сметка общинските съветници гласуваха:  "Подпомагане на таксиметровия бранш, предвид икономическата обстановка. Който е за доклада, моля да гласува. Всички, единодушно".



Автор на кадрите: Мила Младенова/БНР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Папа Франциск - Рим, Ватикана, 26 юни 2024

Папата апелира да се сложи край на производството и трафика на наркотици

На общата аудиенция, посветена на Световния ден срещу злоупотребата и незаконния трафик на наркотици, папа Франциск се изказа срещу легализирането им и нелегалните трафиканти. Папата апелира да се сложи край на производството и трафика на наркотици, като изтъкна, че "не бива да се пренебрегват злите намерения и действия на наркодилърите и..

публикувано на 26.06.24 в 18:33
Снимката е илюстративна

Пожар в селскостопански масив в района на Полски Тръмбеш

Шест противопожарни автомобила от Полски Тръмбеш и Горна Оряховица гасят пожар, който е обхванал няколкостотин декара селскостопански масив между шосето и железопътната линия между Полски Тръмбеш и село Страхилово. Огънят е пламнал следобед. "Запалило се е стърнище, огънят е обхванал около 800 декара от него. Вече е локализиран..

публикувано на 26.06.24 в 18:32
Тодор Капитанов

25 процента от работещите в Плевен получават минималната работна заплата

25 процента от работещите в Плевен получават минималната работна заплата, съобщиха от КНСБ по време на кампанията "По-високи доходи с твоя синдикат“. От синдиката очакват увеличение на минималното възнаграждение догодина като по последни прогнозни данни трябва да стане 1080 лева. Според вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов големите..

публикувано на 26.06.24 в 18:20
Илиян Кузманов

Илиян Кузманов за документалните филми с кауза

"Пилигрим в Тайланд" e новият документален филм с кауза, насочен към масовия туризъм и ролята на този бранш в развитието на малкия бизнес и общността на конкретната дестинация. Сценарист е писателят и социален предприемач Илиян Кузманов, а режисьор е журналистът Ангелина Грозева. Паралелно с това започват и снимките на още един документален..

публикувано на 26.06.24 в 18:20

Прокуратурата в Ловеч разследва случай на побой край Карлуково

Прокуратурата в Ловеч разследва случай, при който край луковитското село Карлуково двама мъже са нанесли побой над шофьор на автобус, превозвал туристи, сред които и деца. те са задържани, но от държавното обвинение са внесли искане в съда за постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража“. На шофьора А. А. е била причинена средна телесна..

публикувано на 26.06.24 в 18:13

Русия отново нанесе удари в Харковска област на Украйна

Руските сили отново нанесоха удари по украинската Харковска област. Има ранени. В същото време Кремъл обяви, че руските сили са свалили десетки украински дронове и пускови установки HIMARS. Девет души са пострадали в резултат на руски удар по жилищен район на град Дергачи в Харсковска област, съобщи в "Телеграм" управителят на областта Олег Синегубов...

публикувано на 26.06.24 в 17:46
Юлиян Попов

Юлиян Попов: Ще се промени маркетингът на Зелената сделка, но не и същността ѝ

Ще се промени маркетингът на Зелената сделка, но няма да се промени същността ѝ . Това каза пред БНР бившият министър на околната среда и водите Юлиян Попов, старши съветник на Европейската фондация за климата. " Зелената сделка ще получи някакво друго име , за да не се асоциира със Зелената партия, която не е много успешна в момента, в долна..

публикувано на 26.06.24 в 17:29