Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват убийството на актрисата Виолета Донева, има заподозрян

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

"Убийство" е основната версия в разследването на смъртта на актрисата Виолета Донева. Тя е била открита мъртва в жилището ѝ в края на миналата седмица.

Тялото на актрисата е открито в апартамента ѝ в столичния квартал "Изток" на 22 октомври. Това е станало след сигнал на тел. 112, че жената не е била виждана от няколко дни и не отговаря на телефона си.

Полицията разбива вратата на жилището ѝ, а при огледите е установено, че по тялото на актрисата има следи от насилие.

По информация на БНР основен заподозрян за извършител е близка родственица на 79-годишната актриса. Тя обаче е с психични отклонения.

От прокуратурата съобщиха, че досъдебното производство е образувано в СДВР в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването, а именно – оглед на местопроизшествие. 

"Същото се води за това, че В. Д. умишлено е умъртвена на неустановена дата в апартамент в гр. София – престъпление по чл. 115 от НК. Наблюдаващият прокурор е дал указания и по случая се води интензивно разследване. Извършен е оглед на местопроизшествие, при който са иззети веществени доказателства, назначени са съответните експертни изследвания, разпитани са всички установени свидетели, извършват се оперативно-издирвателни мероприятия", се посочва в съобщението от прокуратурата. Разследването продължава под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура.

Виолета Донева е бивша съпруга на режисьора Людмил Стайков. Сред най-известните ѝ участия е това във филма "Обич". Там Виолета Донева си партнира със Стефан Данаилов.

През годините актрисата работи в различни столични театри, получавала е и награди за ролите си. 

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жители на селата Труд и Войводиново на протест заради липсата на удобен транспорт до Пловдив

Жители на селата Труд и Войводиново излизат на протест заради липсата на удобен транспорт до Пловдив. Протестиращите ще преминат в шествие по шосето за Карлово до кръговото кръстовище за село Строево. Жители на две села блокират Карловско шосе заради липса на градски автобуси Жителите на Труд искат автобусите по линия 1 от пловдивския..

публикувано на 29.09.24 в 08:09
Портрети на убити украински войници, Киев, 28 септември 2024 г.

Зеленски осъди руските удари срещу болница в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Москва в извършването на целенасочени удари срещу болници, след като руски ракети убиха 10 души в болница в граничния град Суми. Министърът на вътрешните работи Игор Клименко поясни в Telegram, че първо е бил извършен удар, който е убил един човек, и е повредил няколко етажа от болницата. При..

публикувано на 29.09.24 в 08:03
Изтребители Ф-35 на британските ВВС пристигат в базата

Антивоенен протест пред британската военновъздушна база в Кипър

Антивоенен протест пред британската военновъздушна база "Акротири" в Кипър организира днес Кипърският съвет за мир на фона на ескалиращото напрежение в Близкия изток. Активистите настояват за прекратяване на военните операции на Израел и предупреждават, че ситуацията застрашава и Кипър. Демонстрацията е в отговор на опасното развитие на военните..

публикувано на 29.09.24 в 07:51
Флагът на

Нетаняху: Смъртта на Насрала е повратна точка

Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече "исторически повратна точка" смъртта на лидера на ливанската радикална организация "Хизбула" Хасан Насрала и определи убийството му като уреждане на сметки с "главния убиец". Ливанското правителство обяви тридневен национален траур за Насрала. Трансграничният огън между Израел и "Хизбула" продължава -..

публикувано на 29.09.24 в 07:47

Жълт и оранжев код за вятър и дъжд в цялата страна

Жълт и оранжев предупредителен код за вятър, дъжд и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. За северозападните области, а също и за София град, кодът е жълт и е за силен вятър (виж графиката по-долу). Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от..

публикувано на 29.09.24 в 07:37

Стари занаяти и бойни техники оживяват на фестивал в Шумен

Стотици зрители се събраха пред стените на Шуменската крепост, за да наблюдават историческа възстановка на превземането на крепостта от рицарите кръстоносци през 1444 година. Тя беше кулминацията на започналия вчера тридневен международен исторически фестивал "Доблест и слава",  Представителите на клубове за исторически възстановки от страната и..

публикувано на 28.09.24 в 22:03
Спасител със специално обучено куче сред отломките след руско нападение, поразило жилищен блок в украинския град Харков, 24 септември 2024 г.

Четирима души загинаха при две руски атаки в Харковска област

Четирима души загинаха днес при две руски атаки в североизточната част на украинската Харковска област. Сред тях е съдия от Върховния съд, който доставял помощи на местните жители с граждански автомобил, предаде Ройтерс, като се позова на украинските власти. Областният управител Олег Синегубов съобщи, че въздушна атака е отнела живота на трима души и..

публикувано на 28.09.24 в 22:01