Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: С третия мандат трябва да има правителство

Снимка: ФБ на Бойко Борисов

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че във вторник ще се проведат разговори с "Продължаваме промяната". Той не смята, че с първия или втория мандат ще бъде създадено правителство. Борисов вижда възможност за това с третия мандат:

"Дори трябва да се говори и с президента, всякакви варианти, за третия мандат трябва да има правителство. Аз не мога да кажа на президента коя партия е подходяща. Просто егото трябва да изчезне, както при мене изчезна.

Затова аз избягвам тези срещи, за да не ги възпаля, те трябва да се проведат при президента. И там всеки да каже – да, аз поемам ангажимент с моите депутати при такъв вид формула така да постъпя. И да отидем в парламента и да го изгласуваме в името на хората."

Борисов отговори, че оценява "на 100 працента" шансът да бъде съставен нов кабинет в рамките на това НС:

"Ако няма отговорни политици ,то вече не трябва да има .... трябва да отидем на президентска република".

От ПП посочиха, че срещата във вторник няма да бъде за подкрепа на мандат на ГЕРБ-СДС. "Ще излъчим експерти за диалог по политиките, които сме готови да подкрепим като градивна опозиция", гласи съобщение на пресцентъра на ПП.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Силистра

Обсъждат нова структура на Общината в Силистра

Нова структура на Общината ще разгледа на заседание утре Общинският съвет в Силистра. Предложението предвижда намаляване броя на ръководните кадри, броя на дирекциите и отделите. Целта е оптимизиране на работния процес, повишаване на ефективността и намаляване разходите за служители и дейности, финансирани от местните приходи. В докладната..

публикувано на 23.04.24 в 15:26

Изложба в Плевен показва успехите на българските олимпийци по природни науки

В Плевен откриха изложба с българските олимпийци по природни науки "Моите будители". Сред тях са и четирима възпитаници на Математическата гимназия "Гео Милев" в града. В Олимпийските отбори по природни науки за миналата година участват четирима ученици от Плевен, които са спечелили пет медала за България – един златен, два сребърни и два..

публикувано на 23.04.24 в 15:15

Читалня на открито организира библиотеката в Силистра

Читалня на открито организира утре Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра.  Събитието трябваше да се проведе днес по случай Световния ден на книгата и авторското право на площад "Свобода", но бе отложено заради лошото време.  Участниците ще могат да поговорят с библиотекарите за свои любими книги и автори, както и да..

публикувано на 23.04.24 в 15:13

В СГС е внесено искане за задържането на Марин Димитров

В Софийския градски съд е внесено искане за задържане на Марин Димитров, обвиняем заедно със сина му Стефан Димитров и бившия директор на агенция "Митници" Петя Банкова за участие в организирана престъпна група.  Почти всички висши началници от МВР са разпитани по делото срещу Петя Банкова При първоначалното задържане Марин Димитров беше приет в..

публикувано на 23.04.24 в 15:04

Галин Цоков: Засега не е нужно носенето на маски или дистанционно обучение

С песни, цветя и подаръци посрещнаха служебния министър на образованието и науката Галин Цоков в шуменското II ОУ "Д-р Петър Берон", където е учил и самият той. Министерството следи за ситуацията със заболелите деца от коклюш, но към момента положението се преекспонира основно медийно, коментира Цоков.  "В повечето училища, в които има случаи на..

публикувано на 23.04.24 в 14:59

Бургаски сдружения настояват за ревизия на списъка с кандидати за нов Сливенски митрополит

В декларация до Светия синод от бургаското сдружение "Православен зов" настояват за преразглеждане на допуснатите епископи за участие в избора на нов Сливенски митрополит след смъртта на дядо Йоаникий. Причината е, че сред шестимата кандидати не е включен Агатополският епископ Йеротей, който беше сред избраните двама епископи през февруари, но..

публикувано на 23.04.24 в 14:58

И Средна европейска класа напуска ПП-ДБ

Още една партия напуска ПП-ДБ – след Зелено движение, и Средна европейска класа обяви, че няма да участва на предстоящите избори с ПП-ДБ и напуска обединението . Пред БНР председателят на партията Константин Бачийски обясни: " Основната причина е нашата твърда и последователна политика срещу порочните практики в модела на управление на..

публикувано на 23.04.24 в 14:48