Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Администрацията на Кюстендил работи в южните стаи, за да пести енергия

Няколко отдела на общинската администрация в Кюстендил продълават да работят събрани в южните стаи и зали на сградата заради икономия от отопление. Така е от средата на декември и ще продължи до пролетта и до затоплянето, коментираха от организационния отдел. 
Техническите служби, тези по строителвото и ТСУ са в заседателната зала на втория етаж, която е с южно изложение. Така са и някои от другите отдели, които също са слети. Има служители, които са недоволни от това, че не са по титулярните си офиси, но мярката остава в сила - така се пести от газ за отопление, казва завеждащият организацоинния отдел Мирослав Миланов.
Общинският съвет пък провежда заседанията си в залата на Килийното училище, извън общинската сграда, което също се отоплява с газ



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинските съветници в София решават съдбата на Четвърта градска болница

Общинските съветници в София ще решават днес каква да бъде съдбата на Четвърта градска болница. Местният парламент ще заседава отново, след като в четвъртък съветниците не успяха да разгледат всички точки от дневния ред.  СОС обсъжда сливане на болници и нови мерки за разделно събиране на отпадъци Въпреки че идеята за сливане на..

публикувано на 26.07.24 в 08:48
Държавен фонд

Изтича срокът стопаните, отглеждащи картофи, черупкови плодове и култивирани гъби да подадат заявления за помощ de minimis

Днес изтича срокът, в който земеделските стопани, отглеждащи картофи, черупкови плодове и култивирани гъби могат да подадат заявления за подпомагане по помощ de minimis, напомнят от Фонд “Земеделие”. Бюджетът за тази помощ е 13 млн. лв. Помощта се отпуска за покриване на част от производствените разходи на за тази година. Бюджетът ѝ е до 13..

публикувано на 26.07.24 в 08:36
Георги Кадиев

Георги Кадиев: Нинова си представяше лявото обединение като Варшавския договор. Трябва да е като ЕС

Ако се прави обединение на лявото, то трябва да е качествено ново. Корнелия Нинова си представяше лявото като Варшавския договор – БСП в ролята на Съветския съюз и малки сателитни партии, които изпълняват, а ако не го правят – им пращат танкове. Ако ще правим нещо ново и различно, то трябва да наподобява Европейския съюз. Това заяви..

публикувано на 26.07.24 в 08:29

Пирогов: Борим се за живота на 20-годишното момиче, което пострада при взривовете

"Единият пациент загина вчера късно вечерта въпреки положените от усилията колеги. Моите съболезнования към близките. Загина мъжът, който е 48-годишен.  В момента се борим за живота на 20-годишното момиче, което за съжаление е с доста обширни изгаряния  и с инхалация на отровни газове, което прави ситуацията изключително тежка. Нещата не опират само..

публикувано на 26.07.24 в 08:27

САЩ правят логистични центрове в черноморските страни, за да ускорят оръжейните доставки за Украйна

Съединените щати възнамеряват да създадат логистични центрове в черноморските страни, за да ускорят доставките на оръжия за Украйна. Унгария и Словакия се провалиха в опитите си да предизвикат консултации с Украйна с посредничеството на Европейската комисия за възстановяване на доставките на петрол от руската компания "ЛукОйл". Според Николай..

публикувано на 26.07.24 в 08:07

КС обявява дали Шестата поправка противоречи на Конституцията

Седем месеца след като беше сезиран, Конституционният съд ще обяви - противоречи ли на Основния закон Шестата поправка на Конституцията. Непосредствено след приемането на промените с гласовете на депутатите от ГЕРБ - СДС, ПП-ДБ и ДПС в миналото Народно събрание жалби срещу тях подадоха президентът Румен Радев и депутати от опозицията, припомня..

публикувано на 26.07.24 в 07:59

Калин Стоянов: Има много силно горене в центъра на складовата база

Късно снощи е починал един от двамата тежко пострадали при избухването на складовете за пиротехника край Елин Пелин. В болница остава дъщеря му, която е с 85% изгаряния. Още двама души са останали в складовете, обяви вътрешният министър Калин Стоянов, който  отново е на мястото на инцидента. Към 7:45 ч. той заяви пред медиите: Продължават..

публикувано на 26.07.24 в 07:54