Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София

Арестуваха Иван Белишки, "Възраждане" казаха, че заплашил депутат с пистолет

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Столичната полиция продължава разследването на случая, при който се твърди, че познатият на полицията Иван Белишки е заплашил депутат от партия "Възраждане" по-рано днес.

От СДВР потвърдиха пред БНР, че Белишки е задържан. Преди това се наложи той да бъде прегледан заради оплаквания.

Белишки, който е син на кмета на Панагюрище, беше задържан днес следобед от екипи на СДВР на столичната улица "Нишава".

Това стана след сигнал от депутат от партия "Възраждане" че Белишки го е заплашвал с пистолет.

Наложи се обаче задържаният да бъде прегледан заради оплаквания от негова страна.

По-рано днес от "Възраждане" разпространиха писмо, в което твърдят, че арестуваният мъж е заплашил общо двама депутати от партията като единият случай е от днес.

По случая тече досъдебно производство в СДВР.

Изясняват се обстоятелствата около целия казус. 


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Политиците с великденски пожелания и послания

Президентът Румен Радев, служебният премиер Димитър Главчев и политически лидери отправиха пожелания за здраве, благоденствие, мир и вяра в доброто по повод Възкресение Христово.  Христос воскресе! Православният свят посрещна Празника на празниците Пожелание за здраве, мир и любов във всеки български дом отправи президентът Румен Радев. С пост..

публикувано на 05.05.24 в 17:44
Къща, разрушена от израелски удар в Южен Ливан, архив, 27 декември 2023 г.

Четирима цивилни са убити при израелски удар по гранично село в Ливан

Четирима души бяха убити при израелски удар в село в южен Ливан. Загиналите са били членове на едно семейство, съобщи Ройтерс като се позова на източници от ливанската гражданска защита. По информация на ливанската държавна новинарска агенция убитите са семейство с две деца, едното от които е било на 12 години. В изявление "Хизбула" заяви, че в..

публикувано на 05.05.24 в 17:24
Поддръжниците на хутите стъпват върху знамената на САЩ и Израел по време на протест срещу САЩ и Израел и в знак на солидарност с палестинския народ в Сана, Йемен, 3 май 2024 г.

В САЩ между януари и септември 2023 г. са регистрирани 3500 инцидента, свързани с антисемитизъм

Доклад на неправителствени организации посочва, че през седемте месеца след нападението на палестинското ислямистко движение "Хамас" срещу Израел, светът е свидетел на най-тежкия изблик на антисемитизъм след Втората световна война, предаде ДПА. Ако тази тенденция се запази, евреите в много страни вече няма да могат да живеят със своята идентичност в..

публикувано на 05.05.24 в 17:18
Пускови установки за междуконтинентални балистични ракети

Генерална репетиция за парада в Москва в чест на 79-ата годишнина от победата над нацистка Германия

На Червения площад в Москва се проведе генерална репетиция за парада в чест на 79-ата годишнина от победата над нацистка Германия във Втората световна война. Военни паради за Деня на победата във Великата отечествена война -  9 май, ще се проведат в 25 града в Русия. Образци на военна техника преминаха през центъра на руската столица, а..

публикувано на 05.05.24 в 16:59

Парад на хвърчилата: Небето е необятно, там добиваш свобода

Около 40 деца от Силистра се включиха в петия Парад на хвърчилата, организиран от фондация "Човек, природа, здраве". Една от основните цели на организаторите е да се стимулират децата да излизат по-често сред природата. "Целта е децата да могат да добият свобода. Какъв е смисълът на хвърчилото - просторът, небето е необятно, там добиваш свобода,..

публикувано на 05.05.24 в 16:47
Снимката е илюстративна, архив.

Младеж се е предал в полицията в Германия за участие в нападение срещу кандидат за евровота

Един от нападателите на германския евродепутат Матиас Еке (ГСДП), който бе пребит в петък през нощта в Дрезден, се е предал на полицията. Той е на 17 години и е признал деянието си. 17-годишният младеж се е явил в полицията в 1 часа през нощта в събота и е признал за нападението в петък.   Матиас Еке е водещ кандидат на социалдемократите за..

публикувано на 05.05.24 в 16:31
Изграждащият се затвор в Самораново.

Проблеми с водата в дупнишкото село Самораново

Вече два дни без вода е дупнишкото село Самораново. Според местните хора проблемът идва от изграждащия се в селото нов затвор, като комплексът , който вече е вързан за ВиК мрежата, ще създаде големи проблеми с водоподаването и водата няма да стига.  Показаха новия затвор в Самораново При довършителните работи в новия затвор се ползва вода в..

публикувано на 05.05.24 в 16:14