Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: Надявам се ПП-ДБ да не склони на кабинет с ГЕРБ

"Освен Пеевски, ще имаме и Борисов в парламента. Комплектът ще е пълен. Нещата се връщат в първоначален вид от страна на режима, който управляваше България"

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

Надявам се ПП-ДБ да не склони на кабинет с ГЕРБ. Това заяви пред БНР Арман Бабикян, пиар експерт от гражданско движение „Ние идваме“.

"Независимо дали ще бъде малцинство, подкрепено от тях, или пък официална коалиция. Тези филми сме ги гледали. Надявам се също, че ГЕРБ няма да имат повече мандати". 

Винаги има вълнения около реденето на листите, обясни той.

„Напрежение в листите има дори, ако една партия се явява сама. Многомандатните райони са само 31, първите места - също. В по-опитните партии тези вълнения се тушират. По-младите формации решават, че това е нещо ужасно. Моделът за успех е, когато повече организации с електорален принос бъдат събрани заедно“. 

Бабикян коментира и твърденията на Александър Дунчев, че в ПП има хора, които повтарят модела на ГЕРБ - обграждане с послушни хора и задкулисие.

Ако това, което казва Дунчев, е истина, е много тревожно. Тогава спираме да говорим за добрите и лошите. В аргументите му обаче се чу, че трябва да се поправят нещата, като той стане водач на листата. Ако има такива проблеми, едва ли ще отминат, ако станеш водач на листа. Нима задкулисието ще изчезне?

Всеки ден е време да се проведе разговор, ако има процеси на задкулисие, смята Бабикян.

„Те нарастват и завладяват която и да е структура. Независимо как се казва партията, винаги се стига до един и същи резултат - ще седим с хронометър и ще чакаме следващите протести“.

ГЕРБ сигурно ще се опита да използва този скандал, смята той.

„Това е нормално. Важният въпрос е до каква степен ще успее да се представи ГЕРБ за тази цивилизована пронатовска партия, която защитава интересите по време на война. Стига с червените линии - дайте да се оженим веднага след изборите, казват те. Вижте активността на Борисов. Няма по-ясен измерител от това, което прави падишахът в една еднолична партия. Накрая резултатът ще бъде - дайте да се съберем, защото България отива по дяволите“. 

В листите на ГЕРБ единствената новина е, че Борисов заяви, че иска да е в парламента, обясни Бабикян.

Освен Пеевски, ще имаме и Бойко Борисов в парламента. Комплектът ще е пълен. Нещата се връщат в първоначален вид от страна на режима, който управляваше България. Те не са много весели. Останалото е ясно - традиционните бивши министри, бивши енергетици, които прокараха руски интереси, бивши вътрешни министри, които биеха децата ни пред МС“, настоя той. 

Цялото интервю на Веселина Миланова с Арман Бабикян може да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Патриарх Даниил

Първа света литургия ще отслужи новият патриарх Даниил

Новоизбраният български патриарх Даниил ще оглави от 9 ч. първата си света литургия като предстоятел на Българската православна църква в храм-паметника "Свети Александър Невски" и ще произнесе Патриаршеско слово към клира и миряните. В службата ще участват представители на поместните православни църкви, архиереи и свещенството. Видинският..

публикувано на 01.07.24 в 07:56

КЕВР определя цената на природния газ за юли

С нови цени от днес са токът за бита, парното, топлата вода и природният газ. Електроенергията поскъпва средно за страната с малко под два процента, а парното и топлата вода поевтиняват с около 8,5 на сто. С малко над процент се очаква да поевтинее и синьото гориво за този месец. Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно..

публикувано на 01.07.24 в 07:47
Жордан Бардела

Крайната десница е победител на първия тур от вота във Франция

Крайната десница - партията "Национален сбор", е победител на първия тур на предсрочните парламентарни избори във Франция. Това показват данните от проучванията на изхода на избирателните секции. Президентът Еманюел Макрон, чиято центристка коалиция е едва трета, призова за демократично и републиканско обединение за втория тур. "Национален..

публикувано на 01.07.24 в 07:40
Бойко Борисов и Румен Радев

Президентът връчва първия проучвателен мандат за кабинет на номинирания за премиер от ГЕРБ-СДС

В изпълнение на конституционната процедура - първи проучвателен мандат за съставяне на правителство връчва тази сутрин държавният глава Румен Радев.  На "Дондуков" 2 номинираният за премиер от най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС, ще получи в 09:00 часа папката от държавния глава. Кандидатът за министър председател  има седем..

публикувано на 01.07.24 в 07:36

БНБ понижи основния лихвен процент

Българската народна банка определи по-ниско ниво от 3,63 на сто на основния лихвен процент от 1 юли. През май и юни основната лихва беше 3,78 на сто. Показателят е технически, но ясно отразява тенденция. Основната лихва е важна за изчисляването на лихвата върху просрочените задължения.

публикувано на 01.07.24 в 07:34

Ваучерите за храна вече са електронни

Ваучерите за храна от днес са изцяло електронни. Някои търговци обаче все още имат проблеми с електронната система. Възможно е в началото да се отказва и плащането на битови сметки с подобни ваучери. Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях. "28,5% от работещите ползват ваучери, малко над 800 000..

публикувано на 01.07.24 в 07:31

От днес пенсиите се увеличават с 11 процента

От днес - 1 ви юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента. Това повишава   доходите на близо 2 милиона българи.  Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева. По данни на Националният осигурителен институт, броят на възрастните с пенсии и добавки под..

публикувано на 01.07.24 в 07:16