Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 51 хиляди души в Малайзия са напуснали домовете си заради наводнения

Наводнения в Малайзия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повече от 51 хиляди души в Малайзия са били принудени да напуснат домовете си заради наводнения, причинени от проливните дъждове, предаде Ройтерс.

Властите съобщиха за четирима загинали при бедствието. 

Югозападният щат Джохор е най-тежко засегнат. Около 270 са временните убежища там, създадени от властите за подслон на пострадалите от бедствието. В тях са настанени 47 хиляди души.

И в други части на 33-милионната Малайзия имаше наводнения, заради които се наложи евакуацията на хиляди хора. 

Наводненията са обичайно явление в югоизточната азиатска страна в периода между октомври и март. 


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гърция: Внимавайте откъде купувате зехтин

Внимавайте откъде купувате зехтин, за да не станете жертва на измама, предупреждават властите в Гърция. От Съюза на потребителите препоръчват да не се купува зехтин от електронни магазини, които привличат с по-ниска цена. Клиентка съобщи пред медиите, че е закупила зехтин за 200 евро, който се оказал некачествено слънчогледово олио,..

публикувано на 19.03.24 в 09:58
Димитър Аврамов

Депутатът Димитър Аврамов осъден условно – след 12 години дело

След 12 години разследване и съдебен процес депутатът от ДПС Димитър Аврамов получи условна присъда по обвинение за търговия с влияние и поискан подкуп от зърнопроизводителя Светослав Илчовски. Случаят е от 2012 година, когато Аврамов беше народен представител от ГЕРБ, а разследването се водеше от закритата вече Спецпрокуратурата. За да..

публикувано на 19.03.24 в 09:50
Военни в столицата на Нигер Ниамей.

Нигер сложи край на военното сътрудничество със САЩ

Нигер се оттегля от споразумението си за военно сътрудничество със САЩ и нарежда на около 1000 американски военнослужещи да напуснат страната. Отмяната на споразумението за сътрудничество в отбраната на практика слага край на присъствието на 1 000 -та американски военни на територията на  страната с население от  25 милиона души. Според..

публикувано на 19.03.24 в 09:48

26 000 нови пенсионери за четвъртото тримесечие на 2023 г.

26 000 нови пенсии са отпуснати от Националния осигурителен институт (НОИ) през 4-то тримесечие на миналата година. За цялата 2023-а броят им е 100 213. В същото време прекратените пенсии през предходната година са над 105 000 - почти всички поради настъпила смърт. Разходите на ДОО са нараснали с 0,5 млрд. лв. Данните на Националния..

публикувано на 19.03.24 в 09:43
Членове на въоръженото крило на

САЩ потвърдиха смъртта на висш ръководител на "Хамас"

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се е съгласил да изпрати свой екип във Вашингтон, който да обсъди с официални представители от администрацията на президента Джо Байдън бъдещата операция в град Рафах, в южната част на ивицата Газа. Това е станало в телефонен разговор между Байдън и Нетаняху - първият контакт между двамата от повече от месец...

публикувано на 19.03.24 в 09:32
Доц. Кристиян Постаджиян

Доц. Кристиян Постаджиян: Когато говорим за висше образование, качеството трябва да е водещата тема

"Професиите на бъдещето ще са интердисциплинарни. Ще се разчита на широкия мироглед на студентите и на добрата им подготовка". Това обясни пред БНР доц. Кристиян Постаджиян, зам.- ректор по учебната дейност в НБУ.  В Нов български университет през тази седмица - 18 - 22 март, се провеждат Дни на отвените врати. Те са посветени на професиите на..

публикувано на 19.03.24 в 09:31

Адв. Адела Качаунова: Речта на омразата не може да се скрие зад свободата на изразяване

Поредна антисемитска проява - този път срещу депутата Даниел Лорер . От Българския хелзинкски комитет написаха писмо до и. д. главния прокурор, председателя на парламента и вътрешния министър.  До момента обаче няма никаква реакция , каза пред БНР адв. Адела Качаунова, директор на програмата за правна защита на БХК.  "Писмото е адресирано..

публикувано на 19.03.24 в 09:22