Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев отменя участието си във форум в Баку заради положителен Covid тест

Президентът Румен Радев
Снимка: БГНЕС, архив

Президентът Румен Радев отменя участието си в десетия глобален форум в Баку. Държавният глава, който е в Азербайджан, е дал положителна проба за Covid-19. Впоследствие са му били направени още два теста, които са отрицателни.

Президентът не проявява симптоми на заболяването, но въпреки това е решил да отмени участието си във форума, съобщи пресслужбата на държавният глава.

По-рано Румен Радев е провел видеоконферентен разговор с азербайджанския си колега си Илхам Алиев. Той е заявил, че през май тази година азербайджанската държавна петролна компания SOCAR ще открие свой офис в България.

Това е знак за сериозните намерения за задълбочаване на сътрудничеството между двете държави в енергетиката, е посочил още Радев.


По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
с. Широка лъка

Тържествена заря-проверка в чест на загиналите войни в Широка лъка

В родопското село Широка лъка довечера ще има тържествена заря-проверка в чест на загиналите войни от селото. За половин час след 21 ч. ще бъде ограничено движението на автомобили по пътя Смолян - Девин, в границите на село Широка лъка. Необходимо е шофьорите да спазват пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция". При..

публикувано на 14.08.24 в 08:52

Панаир на занаятите в Орешак

В троянското село Орешак от 10 ч. днес до 21.00 ч. на 18 август се затваря за движение централната улица "Стара планина" от кметството в селото до Троянския манастир заради провеждането на традиционния панаир на занаятите. Преминаването на автомобили към светата обител и село Черни Осъм ще бъде по обходен маршрут. За посетителите на панаира и..

публикувано на 14.08.24 в 08:31

"Травелбук": Дубровник е най-засегнатата от масовия туризъм туристическа дестинация в Европа

Дубровник е най-засегнатата от масовия туризъм туристическа дестинация в Европа според класация на германското издание "Травелбук". Въпреки че Дубровник от години е на първо място в класациите за най-посещавани от туристите градове в Европа, броят им тази година надхвърля всички очаквания, пише изданието. На всеки един жител на..

публикувано на 14.08.24 в 08:27

Наводнения в Западна Германия

Лятна буря със силен вятър и градушка предизвика наводнения в западна Германия.  Вчера беше най-горещият ден в Германия от началото на годината - 36,5 градуса, измерени в Северен Рейн Вестфалия. Там снощи пострадаха стотици домакинства от разразилата се гръмотевична буря с градушка и проливен дъжд.  В Дуисбург пожарната се отзова на близо 200..

публикувано на 14.08.24 в 08:03

Арестуваха предполагаем ръководител на международна хакерска организация в САЩ

Предполагаем ръководител на международна хакерска организация е задържан в САЩ след екстрадирането му от Полша, съобщиха американските власти, цитирани от Франс прес. Максим Силникау, на 38 години, с двойно, украинско и беларуско гражданство, се яви вчера пред съдия в Ню Джърси и магистратът разпореди задържането му, се казва в изявление..

публикувано на 14.08.24 в 08:00

Празнични Богослужения в Троянския манастир

В Троянския манастир тази вечер започват празничните Богослужения  по повод утрешния храмов празник на светата обител Успение на пресвета Богородица – един от най-почитаните християнски празници. Празничната вечерня ще започне в 18.00 ч. с опело на Света Богородица, поясни архимандрит Стефан. "Тази вечерна служба е характерна с това,..

публикувано на 14.08.24 в 07:59
Николай Радулов

Проф. Николай Радулов: Полицейският протест е организиран от близки хора до министъра

Служителите на МВР протестират незаконно , заяви пред БНР проф. Николай Радулов - експерт по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР. Той обясни, че те нямат право на протест, освен профсъюзни протести, които се правят, когато е необходимо да се подчертае нуждата от повишаване на заплащането или подобряване на условията на труд. "..

публикувано на 14.08.24 в 07:59