Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Велико Търново 12 училища са получили бомбени заплахи

Снимка: БГНЕС

В община Велико Търново 12 училища са получили по електронната поща бомбени заплахи. След направените проверки взривни устройства не са открити.

Това са първите имейли с бомбени заплахи, които получиха учебни заведения във Великотърновско. Всички те са по електронната поща и са на граматически неправилен български език, заяви заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев. 

От Областната дирекция на МВР уточниха, че по различно време всички учебни заведения в града и по населените места са били евакуирани, направени са проверки и взривни устройства няма.  

По инициатива на кварталните инспектори, на проверка за бомбени заплахи е влизано днес и в училищата, които не са получили предупреждения по електронната поща, така че на всеобхватна проверка са били подложени всички учебни заведения във Велико Търново.  

Утре е нормален учебен ден, заявиха от Общината.  



По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
На заседанието на временната парламентарна комисия за влиянието на Мартин Божанов Нотариуса и Петьо Петров - Еврото в съдебната система -  25 юли 2024 г.

Комисията за влиянието на Нотариуса и Еврото ще изслуша Делян Пеевски, Христо Иванов и Лозан Панов

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски се появи на заседанието на временната парламентарна комисия, която проверява данни за влияние в съдебната система на кръговете около Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото. Той заяви, че иска  да опровергае - чрез справка, подписана от градския прокурор на София Илияна Кирилова, твърденията за негова..

публикувано на 25.07.24 в 18:15

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка е овладян

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка е овладян. На гръцка територия са установени тлеещи огнища, но властите в южната ни съседка уверяват, че ситуацията е под контрол.  Днес в района на пожара беше и вътрешният министър Калин Стоянов, който увери, че се предприемат всички мерки за недопускане на горския пожар към наша територия. Рано..

публикувано на 25.07.24 в 18:10

Демонстрации на екоактивисти на летището във Франкфурт доведоха до закъснения и отменени полети

Демонстрации на екоактивисти на летището във Франкфурт доведоха до закъснения и отменени полети и на летището във Виена.  Тази сутрин активисти от движението "Последно поколение" се залепиха за асфалта на двете основни писти на най-голямото летище в Германия и така се стигна до отмяната на 140 полета.  Заради сутрешната блокада отпаднаха и шест връзки..

публикувано на 25.07.24 в 17:42
Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков (в центъра) отговаря на актуални въпроси пред депутатите от ресорната парламентарна комисия - 25 юли 2024 г.

Гвоздейков: Няма риск за процедурите, свързани с модернизацията на железопътния транспорт

Няма риск за процедурите, свързани с модернизацията на железопътния транспорт, заяви служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков. Пред депутатите в ресорната парламентарна комисия той обясни, че полската компания Stadler, която беше избрана за изпълнител на доставката на 35 мотрисни влака, е поискала да прекрати договора. От нейна..

публикувано на 25.07.24 в 17:08

Позиция на МС за смяната на областните управители на Смолян и Кърджали

От Министерския съвет излязоха с позиция за решението, с което вчера бяха освободени областните  управители на Смолян и Кърджали, а на тяхно място бяха отново назначени хората, които само преди месец бяха отстранени от тези постове.  Смениха областните управители на Кърджали и Смолян От Кабинета "Главчев" напомнят, че съгласно Конституцията..

публикувано на 25.07.24 в 16:54

Да се върне 100-процентовият компенсаторен механизъм за бизнеса при цените на тока, обсъждат депутатите

Да се възобнови 100-процентовият компенсаторен механизъм за бизнеса при цени на електроенергията за небитови потребители над 180 лв. за мегаватчас със задна дата от 1 юли.  Това проекторешение ще бъде обсъдено утре сутринта от депутатите от комисията по енергетика.  При постигнат консенсус, то ще бъде внесено в пленарната зала. Ако решението бъде..

публикувано на 25.07.24 в 16:50

Олимпийските игри: Човешко творение и съвкупност от неговия прогрес

Олимпиадата - събитие с много посоки. Утре предстои официалното ѝ откриване във френската столица Париж.  Симеон Кичуков: Олимпийските игри са шансът на България да се появи на картата БНР с пратеник на олимпийските игри в Париж Интервю с Елена Шаханова - дългогодишен състезател и треньор по волейбол. Като състезател, тя е носител на..

публикувано на 25.07.24 в 16:48