Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жената, която беше пребита и ограбена в Бобов дол, е транспортирана в "Пирогов"

Все още има опасност за живота ѝ

55-годишната жена, която беше пребита жестоко и ограбена в центъра на Бобов дол в петък вечерта, е транспортирана до "Пирогов", каза за БНР главния лекар на болницата в Дупница, където тя беше приета след инцидента, Ени Лефтеров. Все още има опасност за живота ѝ, добави той. Нападателят взел чантата и с документи, мобилен телефон и 30 лева.
Припомням, че жената, която е служител в администрацията на затвора в Бобов дол, беше нападната в пешеходната зона в центъра на миньорския град. Намериха я минувачи в безпомощно състояние. След разследване, продължило 20 часа, беше арестуван 21-годишен от същия град, който е с мярка за задържане за 72 часа. 
Травмите на жената са по лицето, ударена е с твърд предмет: "Целия лицев череп е смачкан и сами по себе си травмите са тежки и за определен период от време има опасност за живота, но да се надяваме, че всичко ще мине добре", поясни д-р Ени Лефтеров
Фактологическата страна на инцидента в Бобов дол вече е изяснена. Задържаният е направил самопризнания. Грози го присъда от 5 до 15 години, каза зам.-окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски. Преди 4 години, когато е бил непълнолетен, мъжът е бил осъден условно за нанесена средна телесна повреда.
По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поклонници поеха от Велико Търново към Рилския манастир по пътя на мощите на св. Йоан Рилски

20 поклонници тръгнаха от катедралния храм на Велико Търново към Рилския манастир, за да изминат пътя на мощите на св. Йоан Рилски, както това е било направено от рилските монаси пред 555 години.   Поклонническият поход по пътя на мощите на Св. Йоан рилски трябва да стане общонационално движение, за да почетем закрилника на българския народ,..

публикувано на 01.07.24 в 13:03

Разполагат три зарядни станции за електромобили на ключови места в Габрово

Три нови зарядни станции за електромобили ще са на разположение на ключови места в Габрово от това лято. Договорът между Общината и фирмата, която ги монтира, е за срок от 10 години. Новите публични зарядните станции за електромобили в Габрово са три и са с мощност 50 kW. Местата, на които се разполагат, са в близост до спортната зала в..

публикувано на 01.07.24 в 13:02
Димитър Главчев

Служебният премиер внася в НС позицията на правителството за форума на НАТО

Още този следобед служебният премиер Димитър Главчев ще внесе в "Секретно деловодство" на Народното събрание позицията за предстоящия висш форум на НАТО, така че всеки един от народните представители може да се запознае с нея. Това заяви пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев. Няма поводи за спекулации, нищо различно няма от..

публикувано на 01.07.24 в 12:48

Израел освободи 55 задържани в Газа палестинци

Израел освободи 55 задържани в Газа палестинци, включително директора на главната болница в анклава, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на палестинските здравни служби, предаде БТА. Мохамед Абу Селмиа беше задържан през ноември, когато израелските сили извършиха операция срещу болница "Шифа". В коментар, излъчен от палестинските медии..

публикувано на 01.07.24 в 12:27

Бургаският съд: ДАНС да издири мигрантите, пътували в автобуса, който блъсна патрулка

ДАНС и миграционните служби трябва да издирят сирийските мигранти, които са пътували в автобуса, блъснал полицейски автомобил и причинил смъртта на двама бургаски полицаи. Това разпореди Бургаският окръжен съд по делото, в което обвиняем е сирийският гражданин със статут на бежанец Омар Аднан. Случаят е от 25 август 2022 г., когато..

публикувано на 01.07.24 в 12:08
Димитър Франтишек Петров

Започва проверка на работата на прокурор Димитър Франтишек Петров

По разпореждане на временно изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов започва проверка на работата през последните 3 години на прокурора от Софийската градска прокуратура Димитър Франтишек Петров. Нико Тупарев излиза на свобода без мярка за неотклонение Последното дело, по което той работи, е срещу бившия телевизионен..

публикувано на 01.07.24 в 11:56

Васил Кендов: Законът за личния фалит е изцяло грешен, за политиците е важно да вземат парите по ПВУ

Законът за фалит на физическите лица, приет на първо четене в НС, е изцяло грешен и не подлежи на поправки, трябва да бъде изцяло написан наново, препоръча финансистът Васил Кендов в интервю пред БНР. "От дълги години се мисли, всички го искат, но никой не го харесва. Такъв закон е ясно, че трябва да има, изхождаме, ч е навсякъде го има,..

публикувано на 01.07.24 в 11:49