Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ: Поведението на "Възраждане" е част от координирани атаки срещу парламентарната република

В кулоарите на Народното събрание, представители на „Продължаваме промяната-Демократична България“ дадоха изявление за медиите, 1 юни 2023 г.
Снимка: БТА

Поведението на "Възраждане" е част от координирани атаки срещу парламентарната република, които се случват в последните дни. Това обяви в изявление в кулоарите на парламента съпредседателят на ПП Кирил Петков. Ефективният начин за противопоставяне на тези атаки е съставяне на редовно правителство, стана ясно от думите му:

"Ние ще бъдем гарант, че независимо от провокациите тези аспекти на България ще останат. И днес ще работим България да има едно демократично работещо редовно правителство".

Депутатът Явор Божанков прочете в кулоарите декларацията, която не успя да завърши в пленарна зала и стана причина за сблъсъка. В нея той обвинява „Възраждане“, че действа в – цитирам – странен синхрон с президента, службите, служебния кабинет и главния прокурор в интерес на Путин, а целта е да не се състави правителство с втория мандат:

"Това е опит да бъде осуетен вторият мандат, който по Конституция, по волята на народа и по силата на проведените избори дава втория мандат на нас. "Възраждане" се опитват в синхрон с други сили и с чужда логистика да осуетят конструиране на редовно правителство в България, включително като заплашват с физическа саморазправа, нахлуване в парламента и преврат". 

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десетки почетоха паметта на режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Десетки приятели, близки и колеги почетоха паметта на режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева.  Тя почина на 23 април, а поклонението се състоя днес в столичния храм „Свети Седмочисленици“. "Израснали сме  с нейните филми, с нейната усмивка, с нейния талант, с нейната изключителна душа", каза певицата Йорданка Христова. Изключително лъчезарна,..

публикувано на 27.04.24 в 16:47

Ръст на вече подадените данъчни декларации в НАП

Близо 10% ръст на вече подадените данъчни декларации спрямо миналата година, отчитат от Националната агенция за приходите. Пред БНР Анна Митова от ведомството обясни, че вероятно активността се дължи на напомнителните имейли, които от агенцията изпратиха на данъкоплатците. В тях се посочва, че получателите на съобщението имат задължението да подадат..

публикувано на 27.04.24 в 16:40

Нов обвиняем за терористичното нападение беше изправен пред съд в Москва

12-ти обвиняем по делото за терористичното нападение в московската зала "Крокус сити хол" беше изправен пред съд в Москва. Той остави в ареста таджикистанеца Джумахон Курбонов, който подобно на другите обвиняеми по случая ще остане задържан поне до 22 май.  Заседанието е било закрито, но ТАСС съобщава, че Курбонов е пребивавал и работил..

публикувано на 27.04.24 в 16:15

Олимпийският огън отпътува към Франция със 150-годишен кораб

Олимпийският огън отпътува по море от Гърция към Франция, след като снощи беше предаден в Атина от президента на Гръцкия олимпийски комитет на председателя на организационния комитет "Париж 2024". За първи път Олимпийският огън се пренася по море с кораб за Франция изпрати на пристанище Пирея историческия френски 120 годишен кораб "Белем". Това е..

публикувано на 27.04.24 в 16:10
Чаршията на Етъра

Лазарски песни огласиха Етъра

Лазарски песни огласиха чаршията в етнографския музей Етъра край Габрово. Пролетният обичай по традиция е пресъздаван от момичета, които се обучават в така нареченото "Училище за лазарки“. Лазарките пеят, танцуват и наричат на стопаните за здраве и плодородие. Днес благословията си отправят към майсторите на етърската чаршия. Красивият..

публикувано на 27.04.24 в 15:58

Нови израелски удари в Ивицата Газа, "Хамас" разглеждат новите условия за прекратяване на огъня

За нови израелски удари, в които жертви са малки деца, се съобщава от Ивицата Газа. От "Хамас" обявиха, че разглеждат последните израелски условия за прекратяване на огъня.  Жертвите на конфликта между Израел и "Хамас" в ивицата Газа вече са 34 388 души. Това съобщиха здравните власти в контролираната от групировката територия, цитирани от..

публикувано на 27.04.24 в 15:18

Украйна е атакувала с дронове руските петролни рафинерии "Илск" и "Славянск"

Украйна е атакувала с дронове петролните рафинерии "Илск" и "Славянск" в руския Краснодарски край, като съоръженията са били обхванати от пожар. Според директора по сигурността в "Славянск", дейността в рафинерията частично е преустановена. Установяват се нанесените щети. Украинските сили са атакували и военна база в същия регион.  През..

публикувано на 27.04.24 в 15:08