Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава потушаването на пожара край Ветрен

Снимка: архив

Продължава гасенето на пожара край град Ветрен, област Пазарджик. До момента са изгорели над 2000 декари сухи треви и храсти.

Огънят е на два фронта, като снощи единият от тях навлязъл и в горския масив.

Мястото е трудно достъпно за хора и техника.

Към пожарникарите от област Пазарджик се присъединил и екип с тежка техника от София, за да се локализира огънят.

В гасенето и участват и лесничеи, и доброволци. Днес се очаква да се включи и хеликоптер.

Тази сутрин предстои преструктуриране на противопожарните екипи и работата на терен ще продължи.

За момента няма опасност за близките населени места. 

За пожар в Самоковско предаде БНТ. Горят сухи треви край село Рельово.

Засега няма опасност пушекът да задими пътя Самоков - Дупница.

Овладян е вече пожарът край Разлог, който се разрази тази нощ, съобщава бТВ. Телевизията уточнява и че са изгорели сухи треви и храсти, както и че пламъците са се виждали от Банско.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Калин Стоянов: Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница

Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница, потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след обход на територията с хеликоптер на Гранична полиция. "Лошото е, че там е силно пресечена местност. Колегите от гръцка страна в момента работят единствено с хеликоптери. До колкото разбрах, мисля, че включват и самолет. На..

публикувано на 22.07.24 в 16:03

Танзер Юсеинов: Няма как да има две, ДПС е едно и под лидерството на Доган

Няма как да има две ДПС-та,  има едно и то е под лидерството на почетния председател Ахмед Доган. Всеки който не върви по този път, не е ДПС, имаме процес на реденето на листите. Структурите правят номинации  и ръководството е централният предизборен щаб одобряват. Това обясни Танзер Юсеинов, съпредседател на младежкото ДПС, в интервю пред..

публикувано на 22.07.24 в 16:00
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: Ако ни поканят, ще участваме в разговор за правителство с третия мандат

Председателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров заяви, че напусналите парламентарната група на партията ще участват в разговор за съставяне на кабинет с третия мандат, съобщават от пресцентъра на движението. "Вече изразихме позиция, че сме готови, ако бъдем поканени, да участваме в разговор за възможностите за съставяне на правителство с третия..

публикувано на 22.07.24 в 15:44
Димитър Гърдев

Димитър Гърдев: Има сериозни противоречия в Демократическата партия след оттеглянето на Байдън

"След оттеглянето на Джо Байдън върви дилемата кой ще бъде кандидатът на Демократическата партия. Виждаме някои сериозни противоречия вътре в самата Демократическа партия ".  Това коментира пред БНР международният анализатор Димитър Гърдев - бивш председател на Комисията по външна политика в 46-ото НС.  Байдън заяви, че оттеглянето му е в..

публикувано на 22.07.24 в 15:27

Петима убити в дом за възрастни хора в Хърватия

Най-малко петима души са били убити по време на стрелба в дом за възрастни хора в Източна Хърватия, съобщава Франс прес, като цитира държавни медии и отбелязва, че това е рядък случай на насилие с оръжие в балканската страна. Хърватската държавна телевизия съобщи, че неидентифициран въоръжен мъж е влязъл в старчески дом в Дарувар - на около..

публикувано на 22.07.24 в 15:26

Инж. Венцислав Станков: МВР не може да осигури защитните средства за служителите на ГДПБЗН

Най-големият проблем е, че МВР не може да осигури защитните средства на служителите на ГДПБЗН .  Това заяви инж. Венцислав Станков, президент на синдикат "Огнеборец", в интервю пред БНР. "През годините структурата ни системно е недофинансирана. Всяка година, когато започва да се прави бюджетът, постоянно сме в преговори с ръководството..

публикувано на 22.07.24 в 15:15
Снимката е илюстративна

Украински дронове предизвикаха пожар в руска черноморска петролна рафинерия

Атака с украински дронове е предизвикала пожар през нощта в руска петролна рафинерия в черноморския град Туапсе в Краснодарския регион, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс. Източник от украинския отбранителен сектор съобщи, че дронове, свързани с разузнаването, стоят зад атаката над петролната рафинерия. Съоръжението е..

публикувано на 22.07.24 в 15:13