Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният за двойното убийство в с. Лозен е направил пълни самопризнания

Представители на прокуратурата и МВР съобщиха на брифинг подробности за тежкото престъпление.
Снимка: БГНЕС

Задържаният обвиняем за двойното убийство в село Лозен край София е Чавдар Бояджиев, който е 34 години. Той е направил пълни самопризнания. 

Утре ще се гледа мярката му за неотклонение, прокуратурата ще поиска задържане под стража, заявиха от Софийска градска прокуратура. В момента той е задържан за 72 часа, съобщи Христо Кръстев, заместник градски прокурор 

При задържането му в него са открити пистолет, кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен младеж. 

Намерени са и вещи на убитото момче при последващи претърсвания в София. Намерен е и мобилен телефон на убитото момиче, ученичка в столична гимназия .

От дома на обвиняемия са иззети вещи, по обувките има кръв, експертиза ще изясни на кого е тя. Натривки от ръцете на обвиняемия показват, че той е произвеждал изстрели с огнестрелно оръжие. 

Бояджев и жертвите от Лозен са се познавали добре, а мотивите за двойното убийство са користни и свързани с пари, каза заместник главният секретар на МВР Живко Коцев:

"Това младо момиче, провокирано от него, са правили сексуални клипчета, които да ги качват в порносайтове срещу определено заплащане и тук е възникнало недоразумение каква сума да получи тя и какви суми да получава съответно той за цялата дейност. По отношение на второто убийство извършителят имал задължение в размер на 10 000 лева към убитото момче. За да се укрие обаче, са му били необходими 15 000 лева. Всъщност, той затова провокира среща с него, като според неговите твърдения, е разказал какво е направил с ученичката преди да направи срещата с него".

При разпита на Чавдар Бояджиев той е признал, че през април 2022 година е извършил и друго убийство, за което в момента е обвиняем за смърт по непредпазливост. Разследването се ръководи от Софийската районна прокуратура, а сега Градската ще изземе делото, за да направи проверка - каза заместник градският прокурор Христо Кръстев:

"За да се извърши проверка на действията на разследващите органи и на прокурорите, които са работили по делото, за да се установи дали има някакви пропуски".

За двойното убийство на момиче на 18 години и младеж на 27 години в землището на Лозен Бояджиев може да получи доживотен затвор.
По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ценно признание за Теодор Ушев от фестивал в Италия

В Багерия на остров Сицилия започна десетото издание на международния фестивал Animaphixs за авторско анимационно кино. Наградата за цялостно творчество получи българският Теодор Ушев. Фестивалът бе открит с киноконцерт на Джовани Солима - един от най-големите виртуози на виолончелото, който чрез музика барок, рок и метъл представи картини от..

публикувано на 23.07.24 в 01:38
Жозеп Борел

Неформалните съвети "Външни работи" и "Отбрана" на ЕС ще се проведат в Брюксел, а не в Будапеща

Предвидените в края на август неформални съвети "Външни работи" и "Отбрана" ще се проведат не в Будапеща, а в Брюксел. Решението бе взето и оповестено от върховния представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел. То е израз на недоволството от совалките на унгарския премиер Виктор Орбан в Москва и Пекин, след като Унгария пое..

публикувано на 22.07.24 в 21:27
Алсу Курмашева

Съд в Русия изпрати в затвора за 6,5 години журналистка с руско и американско гражданство

Съдът в Русия изпрати в затвора за шести години и половина журналистка с двойно гражданство руско и американско, която работеше за радио "Свободна Европа". Алсу Курмашева беше призната за виновна, че е разпространявала фалшиви информация за руската армия. Делото беше гледано при закрити врата без възможности да се узнаят детайли около..

публикувано на 22.07.24 в 20:52
Камала Харис

Камала Харис: Наследството на Байдън е несравнимо в съвременната история

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис похвали президента Джо Байдън за службата му на страната в първата си публична изява, откакто той внезапно се отказа от президентската надпревара и я подкрепи за свой наследник. В речта си тя само говори за неговите заслуги, съобщава Ройтерс. Камала Хари отбеляза, че "наследството от постижения“ на..

публикувано на 22.07.24 в 20:43

Атанас Атанасов: Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата

"Голяма болка за ГЕРБ е, че загубиха изборите в столицата. А ДАНС за пореден път изпълнява политическа поръчка за компрометиране, този път на кмета на София". Така съпредседателят на ПП ДБ Атанас Атанасов коментира съобщеното по-рано днес от общински съветници от ГЕРБ СДС, че ДАНС е съставила акт на столичния кмет Васил Терзиев, защото не е..

публикувано на 22.07.24 в 20:18
Олександра Микулска от Украйна,

Олександра Микулска: В "Храна за размисъл" избрах ястие, пълно със спомени от семейството

Не вярвах, че някой ще се интересува от нашите истории и много се радвам, че съм част от кампанията „Храна за размисъл“. Това призна в интервю пред БНР Олександра Микулска от Украйна, едно от лицата на кампанията, в която се представят различни национални ястия и историята на кулинарния майстор. В „Храна за размисъл“ Олександра..

публикувано на 22.07.24 в 19:31

Пожарът край гарата в Кочериново е овладян

Пожарът край железопътната гара в Кочериново е овладян, съобщи БТА, като цитира директора на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Кюстендил комисар Светослав Георгиев. Огънят е локализиран от всички страни, догарят запалилите се дървени трупи край мястото на пожара. Горели са сухи треви и храсти. Нямаме данни..

публикувано на 22.07.24 в 18:56