Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Госпожа Нинова не търпи някой да е победител. Приема, че нейният овехтял трон е застрашен"

Станислав Владимиров: Изградих партньорство с Бойко Борисов, което съм сигурен, че ще продължи и в бъдеще

"В лявото ще се роди нещо ново"

| Интервю
Станислав Владимиров
Снимка: БГНЕС

Кмет на Перник отново е Станислав Владимиров. Това сочат данните при обработени 60.38 % от протоколите. Той печели 80.28% от преброените до момента гласове.

"Такава подкрепа е много задължаваща. Това е резултат, който ме прави горд. Очакванията към мен ще бъдат още по-високи".

Има съмнения, че неговият съименник - Станислав Стойнев – може да е получил няколко процента, предназначени за Владимиров, заради сходството в имената.

"Цял ден го получавахме като информация. Явно хората в бързината и вълнението са допуснали тази грешка".

Станислав Владимиров коментира партньорството с ГЕРБ, които печелят 22.96% от гласовете за общински съвет. Движение за просперитет на Перник, с което партията на Борисов си партнира, печели 25.74%. 

"Трудно е в съвременната политика да се правят партньорства и те да бъдат устойчиви. Изградих партньорство с Бойко Борисов през последните 4 години, което устоя и съм сигурен, че ще продължи и в бъдеще. То е свързано основно с развитието на нашия град. Когато такъв тип партньорство се е съхранило и надградило, не смятам, че трябва да бъде разваляно заради удоволствието на някой партиен лидер". 

А такъв партиен лидер се явява Корнелия Нинова. 

"Госпожа Нинова не търпи някой да е победител. Приема, че нейният овехтял трон е застрашен. За всеки, който изпъкне, се пускат тролове и фалшиви новини. Тръгва се към саморазправа с него. Помия се изля и върху президента Радев. Кой нормален човек ще търси партньорство с нея? Много скоро ще видите отношението на Корнелия Нинова към Ваня Григорова. Григорова дава заявка за лидер на лявото. Мисля, че много скоро ще има друг лидер". 

Твърденията, че ще бъде в основата на формирането на проект около президента той коментира така:

"Аз съм проект около Перник. Не харесвам политици, които скачат от пост на пост. Целият ми фокус е свързан с Перник. В лявото ще се роди нещо ново. Няма как това огромно пространство да остане непредставено. Всичко, което бих припознал като мои виждания, бих го подкрепил. Проектите, създадени на сила не са устойчиви. Ще се роди нещо естествено. Може да не е около един лидер". 

Станислав Стойнев анализира и ситуацията в общинския съвет на Перник.

"В предходния мини парламент мандатът започна изключително трудно. Имахме затруднения да съберем мнозинство, което да решава проблемите – водната криза, нямахме къде да депонираме боклук и заварихме над 35 милиона задължения на общината. В предишния общински съвет имаше представени по-скоро местни коалиции, свързани с бизнес интереси. В този по-лесно ще бъде направено политическо мнозинство. То ще бъде в полза на перничани".

Стойнев коментира ниската избирателна активност в страната.

"50% избирателна активност в Перник не  е ниска спрямо други градове, но политиците трябва да се стараят повече. Тази ниска легитимност на представителност е притеснителна. Но когато получиш близо 80% при 50% избирателна активност, наистина дава увереност и сили".

Не мисля, че скандалът с машините трябваше да бъде преекспониран в навечерието на изборите, заяви той.

"Това оказва влияние върху всички, които са се колебаели. Не харесвам такъв тип шум". 

Стойнев обясни и причините за вчерашния протест на жителите от село Църква заради проблем с водата. 

"Провел съм разговори с ДАНС и с полицията. Трябва да се види защо огромен квартал в Перник беше оставен без вода няколко дни, без логично обяснение от ВиК оператора. Досега такъв голям проблем не е имало. Сега частично има в някои части на квартала".

Цялото интервю на Силвия Великова със Станислав Стойнев  може да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Полиция и запалянковци пред стадион

Над 50 ареста в Лондон след финала от Шампионската лига

Полицията в Лондон извърши 53 ареста, свързани със състоялия се снощи в британската столица финал от Шампионска лига между Реал Мадрид и Борусия Дортмунд на стадион "Уембли". Петима от арестуваните са за нахлуване на терена по време на срещата. Има много други арестувани за опит да проникнат на стадиона без билети. Повече от 2 000 полицаи..

публикувано на 02.06.24 в 11:15

"Медиана": ГЕРБ-СДС - 28,6%, "Възраждане" - 14,9%, ДПС - 13,5%, ПП-ДБ - 12,9%

ГЕРБ-СДС води с 14% преднина пред втория "Възраждане", сочи представително прочуване на социологическа агенция "Медиана". Моментната картина, седмица преди изборите, показва, че, ако вотът е  днес, за ГЕРБ-СДС биха гласували близо 29 на сто от българите, за "Възраждане" – близо 15%, а в битката за второто място са ДПС с 13,5 на сто  и ПП-ДБ –..

публикувано на 02.06.24 в 09:51

Влак със 185 пътници дерайлира в Югозападна Германия заради свлачище

Вагони от влак със 185 пътници дерайлираха в Югозападна Германия, след като участък от релсите по линията му беше затрупан от свлачище вследствие на изливащите се проливни дъждове в региона, предаде ДПА, цитирана от БТА. Нито един човек от пътниците не е бил ранен, като всички са били евакуирани от композицията рано тази сутрин, заяви говорител на..

публикувано на 02.06.24 в 08:59
Зеленски по време на изказването си в Сингапур, 2 юни 2024 г.

106 страни и организации ще участват в конференцията за мир в Украйна в Швейцария

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че 106 страни и организации са се съгласили да участват в срещата на върха в Швейцария в средата на юни, посветена на постигането на мир в Украйна, предаде Ройтерс. Той заяви това в обръщение в последния ден от тазгодишното издание на "Диалога Шангри-Ла" в Сингапур, конференция по сигурността, на..

публикувано на 02.06.24 в 08:50

Активите на частните пенсионни фондове вече са почти 24 млрд. лв.

Активите на частните пенсионни фондове вече са почти 24 милиарда лева, сочат данните на Комисията за финансов надзор за първото тримесечие на годината. В сравнение с края на 2023 година те бележат ръст от 4,5%. С близо половин процент се увеличава и броят на осигурените в четирите вида пенсионни фондове и в края на март 2024 г. те са над 5..

публикувано на 02.06.24 в 08:21
Кметът на район “Слатина” Георги Илиев и заместник-кметът на столицата Надежда Бачева.

Нов център за рехабилитация на хора с увреждания ще заработи в София

Нов център за рехабилитация на хора с увреждания ще заработи в столичния район "Слатина". Заместник-кметът по социални дейности и интеграция на хора с увреждания Надежда Бачева обясни, че капацитетът на центъра е 30 места: "Специфичното на този център е, че за първи път в него има и заместваща грижа, тоест хората ще могат да оставят..

публикувано на 02.06.24 в 08:16

Жълт код за дъжд в 13 области

Жълт код за интензивни валежи издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология в 13 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян. Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд..

публикувано на 02.06.24 в 07:57