Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досъдебно производство срещу председател на секция в село Горно Александрово

Снимка: БГНЕС

Досъдебно производство срещу председателя на избирателна секция 182 в сливенското село  Горно Александрово е образувано днес, съобщи говорителят ОИК в Сливен Тодор Тодоров. То е за длъжностно престъпление при преброяване на бюлетините и дописване преференции. 

Според Тодоров председателя на секцията е задържан за 24 часа, а доказателствените материали са предадени от ОИК на разследващите органи.

"На служители на полицията сме предоставили материали, които те поискаха от Районна прокуратура".

Тодоров каза, че ОИК е предприела необходимите действия секцията в Горно Александрово утре да отвори врати.

"Подменен е председателят, който е. Другите, които са членове, си остават, само днес са били разпитани. Нищо повече. Иначе секцията се запазва с друг председател".

В деня за размисъл са подадени две жалби – основно за неправилно разположени агитационни материали. 

Утре в две общини в Сливенска област предстоят балотажи – те са в Сливен и Твърдица.




По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гърция: Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България

Няма опасност пожарът до Ксанти да стигне до границата с България, категорични са гръцките огнеборци. Днес рискът от пожари се оценява като по-нисък. Синоптиците прогнозират последен ден с температури над 40 градуса. На места в Северна Гърция се очакват краткотрайни силни дъждове. Пожарната обстановка продължава да е критична,..

публикувано на 22.07.24 в 09:51

Две жертви на тежка катастрофа на АМ "Струма"

63-годишна жена и 8-годишно момиченце са загинали тази нощ при тежка катастрофа на магистрала „Струма“ край Бобошево. По непотвърдена официално информация са се ударили микробус и автомобил.  Четирима са били пострадалите, които са транспортирани към областната болница в Благоевград. Там е потвърдена смъртта на жената и осемгодишното..

публикувано на 22.07.24 в 09:31

Москва съобщи за свалянето на 75 дрона

Министерството на отбраната в Москва съобщи, че през нощта системите за противовъздушна отбрана са унищожили над регионите на Русия 75 дрона, от които 47 над Ростовска област, 17 - над акваторията на Черно и Азовско море. Осем украински дрона са свалени близо до черноморското пристанище Туапсе, където има рафинерия, собственост на петролния..

публикувано на 22.07.24 в 09:01
Бородянка

Експерт: "Грийнпийс" работи за зеленото възстановяване на Украйна дори по време на война

Още от началото на войната "Грийнпийс" работи по зеленото възстановяване на Украйна . Това каза пред БНР Христо Панчев, енергиен експерт на екологичната организация, който се завръща от Киев и Кременчук. "Решението не е едно. Една технология не може да е решение – независимо дали е соларна енергия, вятърна енергия", изтъкна той относно..

публикувано на 22.07.24 в 08:52

Първа копка на нов корпус на НПМГ "Акад. Любомир Чакалов"

Първа копка на нов корпус на Националната природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“ в София ще се състои днес от 10 ч. На церемонията ще участва министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Към учебното заведение ще бъдат изградени нова 4-етажна учебна сграда, физкултурен салон и многофункционална зала.

публикувано на 22.07.24 в 08:40
Община Плевен

Среща с депутатите от Плевенско за развитието на общината

В Плевен председателят на Общинския съвет Иван Малкодански организира среща-разговор с народните представители от региона за развитието на общината. Осем са депутатите от Плевен, които ще чуят от ръководството основните проблеми и подготвените проекти. "Целта е народните избраници от областта заедно с кмета и областния управител да..

публикувано на 22.07.24 в 08:33
доц. Албена Танева

Доц. Албена Танева: Партийната криза е предпоставка за политическата

Партийната криза е предпоставка за политическата криза, с която се сблъскваме. Това мнение изрази пред БНР доц. д-р Албена Танева, ръководител на Катедрата по публична администрация в Софийския университет "Св. Климент Охридски". " Твърде много хора в нашето общество започват да смятат, че решението на всички тези въпроси е кардинална..

публикувано на 22.07.24 в 08:27