Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриел коментира исканията за оставка на вътрешния министър

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Мария Габриел също се включи с коментар в разразилия се спор дали министър Калин Стоянов е номинация на ГЕРБ, или е предложен от ПП- ДБ.

Габриел припомни факта, че всички одобрения за министри са направени между нея и премиера Николай Денков и че тя е представителят на ГЕРБ в кабинета:

"Защото правителството е Денков-Габриел. Всеки един министър, който е намерил мястото си в това правителство, е одобрен от двамата. Аз днес разбирам много ясно, че министърът на вътрешните работи и аз, и премиерът академик Денков проявяваме нулева толерантност към насилие. И вътрешният министър, и премиерът, и вицепремиерът казват - поздравления за полицаите, които са си свършили добре работата, но - яснота и понесена отговорност за тези, които са излезли извън правомощията си".

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба на рисунки на деца от бежанските общности

По повод Международния ден на детето Бежанско-мигрантската служба на Българския червен кръст организира изложба на рисунки на тема "България през погледа на детето", нарисувани от деца от бежанските общности.  Слав Бараков - заместник програмен мениджър на Бежанско-мигрантската служба към БЧК, обясни каква е целта на изложбата: "Децата, чрез..

публикувано на 01.06.24 в 17:55
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски е в Сингапур за конференцията за сигурност "Диалог Шангри-Ла"

Голяма руска въздушна атака снощи причини щети на енергийна инфраструктура в пет украински области, на няколко места в страната са избухнали пожари, съобщиха властите в Украйна. 7 са жертвите при руски ракетен удар по пететажен жилищен блок в Харков вчера. Противовъздушната отбрана е свалила 35 ракети и 46 дрона, изстреляни от Русия. Руското..

публикувано на 01.06.24 в 17:21

Две трети от плажовете на Кипър са отличени със "Син флаг" за летния сезон

На две трети от плажовете на Кипър ще се вее "Син флаг" през това лято. Сред основните цели на правителството е подобряване на предлаганите услуги в морските курорти, защита на морските зони и морското биоразнообразие, заяви екоминистърът Мария Панайоту на церемонията по връчване на международното екоотличие. 76 плажа от общо 123 регламентирани зони за..

публикувано на 01.06.24 в 16:47

Язовирна стена се скъса в Германия заради проливните дъждове

Много райони в Южна Германия обявиха извънредно положение днес заради проливни дъждове и наводнения. Наложи се евакуация на стотици жители на района около Агсбург, след като там се скъса язовирна стена. Жителите на някои улици в село Дидорф е трябвало да напуснат домовете си.  Поради високите водни маси се подготвя евакуация в квартал Дидорф..

публикувано на 01.06.24 в 16:34

Мандатът на кмета на дупнишкото с. Бистрица е прекратен заради стара негова фирма

Със свое решение Общинската избирателна комисия-Дупница прекрати правомощията на кмета на близкото с. Бистрица Христов Христов заради незаличена фирма. Сигналът подал юристът на Общинския съвет в Дупница Милен Попов. В сигнала се съобщава, че кметът на Бистрица е с регистрация като едноличен търговец. Христов е пояснил, че е..

публикувано на 01.06.24 в 16:22

МВР отчете ръст на престъпленията в условията на домашно насилие през 2023 година

С близо 85% са се увеличили престъпленията в условията на домашно насилие. Това сочат данни от отчета на МВР за 2023 г. От вътрешното ведомство отчитат и увеличение на разкриваемостта с над 6 процента спрямо предходната година. От МВР уточняват, че са регистрирани 3 умишлени убийства в условията на домашно насилие спрямо 1 за 2022 година, както..

публикувано на 01.06.24 в 16:12

Ремонтират покрива на църквата "Света Троица" в Свищов

Министерството на културата отпусна 252 000 лева за авариен ремонт на покрива на съборната църква в Свищов, която е национален паметник на културата. Спешният ремонт на църквата "Света Троица" в Свищов се наложи след многото проливни дъждове, които допринесоха за разкопчаването на десетки обшивки на водосточните тръби.  По фасадата и във..

публикувано на 01.06.24 в 16:04