Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Хинков: Подавам оставка, ако данните в доклад за "Пирогов" са измислени

Автор:
Проф. Христо Хинков - министър на здравеопазването
Снимка: Министерство на здравеопазването

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков заяви пред БНТ, че ще подаде своята оставка, ако данните в доклада за констатирани нарушения в "Пирогов" са измислени:

"Ако се установи, че данните в този доклад са измислени от експертите, които са писали доклада, аз ще си подам оставката", заяви той.

По думите му финансовото състояние на "Пирогов" не е това, което се описва от директора на лечебното заведение.

Министър Хинков също така подчерта, че същественото е, че има конкретни нарушения на Закона за обществените поръчки от конкретно материално отговорно лице - директорът на "Пирогов".

Същевременно той не отрече варианта да има "апетити към поста на здравния министър".


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Спасителна акция след инцидент в Будапеща.

Поне две жертви на инцидент в Дунав край Будапеща

Двама души са загинали и петима са в неизвестност след инцидент на река Дунав, северно от Будапеща, при който се предполага, че са се сблъскали малка моторна лодка и туристически кораб. Открити са телата на един мъж и една жена. Провежда се операция за издирване на изчезналите.

публикувано на 19.05.24 в 13:50
Роберт Фицо

Състоянието на Фицо - сериозно, но стабилно

Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо, който беше прострелян по-рано тази седмица, остава сериозно, но стабилно, а прогнозата е положителна, заяви вицепремиерът Роберт Калиняк, цитиран от Ройтерс. Той ще остане за лечение в Банска Бистрица, засега не се планира прехвърлянето му в друг град. Най-страшното отмина, каза още Калиняк...

публикувано на 19.05.24 в 13:43
Журналистът и писател Симеон Гаспаров

Симеон Гаспаров: В моите книги аз съм търсил не американската, а българската мечта

Няма да гласувам, защото не съм живял последните 6 месеца в България, не искам с моя глас да объркам съдбата на хората и на децата на България. Това заяви в интервю пред БНР журналистът и писателят Симеон Гаспаров, който от десетки години живее в Чикаго, САЩ. При голям интерес и с успех премина снощи премиерата на новата му книга „Ефектът..

публикувано на 19.05.24 в 13:28

Над 100 чувала с отпадъци са събрани при почистването на р. Драговищица край Кюстендил

Над 100 чувала с отпадъци са събрани при акцията по почистването на река Драговищица, организирана от сдружението "Балканка" и Общината в Кюстендил. Реката е замърсена и откъм Сърбия. Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов, който се включи лично в почистването, заза за БНР, че ще изпрати второ писмо до екоминистерството за мониторинг за чистотата..

публикувано на 19.05.24 в 13:07
Константин Фиданчев и Стефани Митева

Национален фолклорен конкурс "Напеви от Северозапада" в Монтана

Монтана е домакин на двудневен Националния фолклорен конкурс "Напеви от Северозапада". Към 600 деца от цяла България пеят и танцуват на сцената на Младежкия дом. Проявата стартира вчера с раздел "Народно пеене". Днес конкурсната програма продължава с изпълненията на децата от разделите “Хореография”, “Инструменталисти” и  “Фолклорни..

публикувано на 19.05.24 в 13:07
Маргаритис Схинас

Схинас: Нужно е европеизиране на Балканите, не балканизиране на Европа

Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас коментира пред гръцките медии последствията за Скопие, ако не спазва Преспанския договор. Схинас заяви пред медии от Солун поведението на новото политическо ръководство в Скопие. Схинас каза, че е належащо "европеизиране на Балканите, а не балканизиране на Европа". Той..

публикувано на 19.05.24 в 12:51
Музеят във Висшето училище по телекомуникации и пощи

Музеят във Висшето училище по телекомуникации и пощи с участие в нощта на музеите

През изминалата нощ се проведе Двайсетото издание на Европейската Нощ на музеите . Повече от 50 музея и галерии останаха отворени до малките часове на нощта. Един от тях беше Музеят във Висшето училище по телекомуникации и пощи .  Телефони с шайба, телеграфни апарати с морзов ключ , 8-битови персонални компютри, български лампови..

публикувано на 19.05.24 в 12:33