Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасен участък от пътя Русе - Велико Търново край Самоводене

Снимка: Здравка Маслянкова

Участък от няколкостотин метра с паднали на земята мантели на главния път Русе – Велико Търново край село Самоводене предизвиква недоволството на шофьорите. Новата магистрала Русе – Велико Търново е крайно належаща, казват местните хора.

Остри завои, ръждиви и скъсани  от многото катастрофи мантинели и дупки създават сериозни опасности на пътя Русе – Велико Търново край Самоводене, сигнализираха български и чуждестранни шофьори:

„Хората карат безразсъдно, изпреварват на забранените места“. „Аз съм от Прибалтика, от Естония, опасно е в сравнение с нашите пътища“. „Тези дупки по пътищата – всичко е предпоставка за ПТП“.


За целия пътен участък има проект за цялостен ремонт. Напролет мантелите ще бъдат подменени, посочи директорът на Областното пътно управление във Велико Търново Венцислав Ангелов:

„По програмата за текущ ремонт и поддържане след стартиране на строителния сезон  ще започнат дейности по обезопасяване на участъка“.

Новата магистрала Русе – Велико Търново е крайно належаща, коментира кметът на Самоводене Валентин Къндев:

„Трябва да се изведе по възможно най-бързия начин този трафик, особено на тези тежкотоварни автомобили извън населените места“.


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция по кръводаряване на Цветница във Велико Търново

Акция по кръводаряване ще се проведе на Цветница в храма „Свети Николай" във Велико Търново. Православната църква и Центърът по трансфузионна хематология към областната болница се включват в националната кампания "Запалете свещичка, дарете живот". В неделното училище към храма медицински екип на кръвния център във Велико Търново ще приема..

публикувано на 28.04.24 в 08:35

Започва пролетното издание на най-старата обществена кампания за спорт и здраве

С поход до хижа "Божур" над Горна Оряховица на Цветница започва пролетното издание на най-старата в страната обществена кампания за спорт и здраве "Движи се и победи". Досега са проведени 41 кампании, в които са се включили 20 002 деца и възрастни от Велико Търново и региона, сочат данните на Регионалната здравна инспекция, съорганизатор на..

публикувано на 28.04.24 в 08:21

Разногласия в Държавния департамент за израелската операция в Газа

Вътрешен документ показва разногласия в американския Държавен департамент по въпроса дали Израел нарушава международните закони при операцията си в Газа. Агенция Ройтерс разпространява информацията 10 дни преди да изтече срокът, в който първият дипломат Антъни Блинкен трябва да докладва темата пред Конгреса. Според цитирания документ част..

публикувано на 28.04.24 в 08:05

Протест срещу Байдън преди годишната вечеря с кореспондентите, акредитирани в Белия дом

Протестиращи срещу подкрепата на американския президент Джо Байдън за войната на Израел срещу "Хамас" се събраха пред хотела във Вашингтон, където се проведе ежегодната среща на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, предаде Ройтерс. Демонстранти с плакати скандираха лозунги против убийствата на журналисти в Газа. Стотици протестиращи..

публикувано на 28.04.24 в 07:53

Клубът на „Колите в Смолян“ организира благотворително дрифт шоу в помощ на Георги

Клубът на „Колите в Смолян“ организира поредното благотворително дрифт шоу в помощ на болен млад мъж. Днес от 13.00 ч организаторите канят всички родопчани на полигона в село Полковник Серафимово, за да помогнат на 22-годишния Георги Маринов от Пловдив. Момчето има частично прекъсване на гръбначния мозък след катастрофа. От две години Георги е в..

публикувано на 28.04.24 в 07:52

Лазаровден и Цветница са едни от най-очакваните и обичани пролетни празници в Широка лъка

Момиченца облечени в народни носии от читалище „Екзарх Стефан“ в родопското село Широка лъка за поредна година спазиха стародавната традиция Лазаруване. От рано сутринта момиченцата, пременени в носии, с кошници в ръце пълни с върбови клонки и стръкчета здравец тръгнаха с песни из калдъръмените уличики в Широка лъка, за да посетят всеки дом...

публикувано на 28.04.24 в 07:43
Последици от руски въздушен удар срещу психиатрия в Харков, 27 април 2024 г.

Русия засилва натиска над енергийната система на Украйна

Руски ракети удариха енергийни съоръжения в Централна и Западна Украйна, което увеличава натиска върху енергийната система. Страната е изправена пред недостиг на противовъздушна отбрана въпреки предвидената военната помощ от САЩ. Въздушният удар е извършен с ракети с голям обсег, включително крилати ракети, изстреляни от руски стратегически..

публикувано на 28.04.24 в 07:41