Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на изчезналото 17-годишно момиче от Дупница

Ивана Георгиева от Дупница е в неизвестност от 22 февруари
Снимка: Фейсбук група
Чуй новината! Чуй новината:

Издирването на 17-годишната Ивана Георгиева, която е в неизвестност от вечерта на 22 февруари, продължава в Дупница и района около града, засега - без резултат. 

В операцията участват около 200 полицаи, от жандармерията, планински спасители, доброволци с джипове и лични коли. Използват се дронове и следови кучета. Претърсен е целият район и близките села.

Засега от момичето с намерени само якето му - при автотунела на гл. път Е-79 и джиесема му, оставен в училището.

Кметът на Дупница Първан Дангов каза за БНР, че ще разпореди вътрешна проверка в учебното заведение, където е учила Ивана, дали са разговаряли с нея и дали са предприел някакви действия, ако е имало симптоми за нейното поведение:

"Предоставили сме на полицията карти, които са за гористи местности и които са при нас налични, с обозоначения на сгради. Предоставили сме целия достъп, включително и по-прецизна копирна техника, за да размножим отново нейни снимки, да се търсят хора, които са я видели. Вчера е намерено якето на главен път Е-79 преди тунела и момичето от две нощи е с потник. Последно е видяна на камерите при магазин Lidl и на гарата. Предоставили сме достъп до всички камери, които имаме. Съдействаме с всичко".

По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Израелските войски продължават масирания обстрел по селища в Ивицата Газа

Ден след бомбардировката на училището в бежанския лагер Нусейрат, израелските войски продължиха масирания обстрел по суша, въздух и вода по околните селища в Ивицата Газа, съобщава Франс прес. Броят на жертвите от палестинска страна - точно 8 месеца след кървавото нападение на "Хамас" над Израел - вече надхвърля 36 700. Израелските военни съобщиха днес,..

публикувано на 07.06.24 в 18:51
Дани Милев

Дани Милев: В България няма правила за шоубизнес

В България няма правила за шоубизнес. Това каза пред БНР музикантът Дани Милев, гост в бизнес рубриката на предаването "РадиоТочка". "Всеки бизнес има правила, които да се спазват. За да може шоубизнесът да се нарече бизнес, трябва да се спазват някакви правила. Лошото е, че в България няма правила за шоубизнес. ... Тук този вид шоубизнес,..

публикувано на 07.06.24 в 18:36

ООН: Броят на жертвите сред мирното население в Украйна е нараснал чувствително през май

Броят на жертвите сред мирното население в Украйна е нараснал чувствително през миналия месец, констатира върховният комисар на ООН по правата на човека. Окупационните власти в източната част на страната обвиниха украинската армия, че е разрушила с ракетен удар вход на жилищен блок в град Луганск. Министърът на здравеопазването на т.нар...

публикувано на 07.06.24 в 18:26

Украйна ще получи нова военна помощ от Франция и САЩ

Украйна ще получи нова военна помощ от Франция и САЩ, включително френски бойни самолети. Това беше обещано на украинския президент Володимир Зеленски на срещите в Париж след тържествата за 80-годишнината от десанта в Нормандия. "Съединените щати ще бъдат винаги с вас", заяви президентът на САЩ Джо Байдън в разговора си с украинския си колега..

публикувано на 07.06.24 в 18:20

Административният съд в Благоевград касира изборите за общински съветници в Сандански

Административният съд в Благоевград касира изборите за общински съветници в Сандански. Административното дело срещу решението на Общинската избирателна комисия в Сандански с обявените резултати от вота за общински съветници беше образувано още в началото на годината по жалби на пет партии и кандидати за местната законодателна власт...

публикувано на 07.06.24 в 18:13

Крепостта "Царевец" във Велико Търново отново се върна в Средновековието

Крепостта "Царевец" във Велико Търново отново се върна в Средновековието с пресъздаването на приказките и легендите от славните времена на Второто българско царство. До неделя, включително, в старопрестолния ни град се провежда деветото издание на фестивала "Средновековен Търновград". Включват се близо 200 участници от 9 държави. Зад..

публикувано на 07.06.24 в 17:56
Васил Василев

Васил Василев: В България всичко, свързано с успех, е свързано и със скандал

Всичко, което в България е свързано с успех, е свързано и със скандал. Това каза пред БНР Васил Василев, директор на Народния театър "Иван Вазов", гост в предаването "РадиоТочка". "Когато едно нещо избуи и то е над всички останали, всички, които са долу в ниското, започват да крещят то да се сниши. Това е народопсихология", уточни той. Василев..

публикувано на 07.06.24 в 17:52