Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Аламанов: ГЕРБ се опитва отново да открадне време, вместо да решава проблеми

"Споразумението на ГЕРБ повтаря до 90% меморандума на ПП-ДБ"

| Интервю
Любомир Аламанов
Снимка: Ани Петрова

ГЕРБ се опитва отново да открадне време, вместо да решава проблеми.

Това каза пред БНР пиар специалистът Любомир Аламанов и коментира, че вместо Бойко Борисов да се разбере директно с другите лидери в управлението, е излъчил група преговарящи, която да загуби време.

"Днес видяхме как едните (ПП-ДБ - б.р.) изпълниха ангажимента си 1:1 (премиерът Николай Денков подаде оставката си - б.р.) без фанфари и без късане на ризи. От другата страна (ГЕРБ - б.р.) видяхме една политическа сценка, достойна за Холивуд, с предизвестен край, но трябваше да напомпа избирателите и да се опита за пореден път да открадне време, вместо да решава реални проблеми". 

По думите на Аламанов споразумението, предложено от ГЕРБ, повтаря до 90% меморандума, който ПП-ДБ представиха.

Той определи политическата активност на ГЕРБ като "комедийно шоу за пред масовата публика, с цел да се покаже кой уж кара влака"

"Заплахата за ума и сърцата на хората е реална. Говорим за онази комуникационна война, която кремълският диктатор води от много години. Добре е разумните хора в ГЕРБ малко да смирят това его и да разберат, че не могат да имат всичко. Да седнат на масата и без да губят време, защото концепцията за дълги преговори сме я виждали. Ясно е, това отново е опит за губене на време. Нека да седнат и да прегледат всички точки много бързо", коментира Любомир Аламанов.

Според него ГЕРБ поставят ПП-ДБ в капан:

"Много е опасна заигравката, целяща натрупване на дивиденти, докато се губи за пореден път огромно време и енергия на цялото общество".

Интервюто на Диана Янкулова с Любомир Аламанов в предаването ''Нещо повече'' можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат национален стандарт за модерно лечение на пациентите с инсулт

Да се въведе национален стандарт за доставяне на пациент с инсулт до лечебно звено, съответстващ на времевия прозорец за модерно лечение. Tова е една от политиките, които предлагат от Асоциацията за инсулт и  афазѝя в призив до българските политици във връзка с днешния Европейски ден за информираност относно инсулта. Годишно около 50 000..

публикувано на 14.05.24 в 12:08

Катар: Преговорите за примирие в Газа са в задънена улица

Преговорите за прекратяване на огъня в Газа стигнаха до задънена улица, тъй като операцията на Израел в Рафах върна нещата назад. Това заяви министър-председателят на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал-Тани на икономически форум в Доха. Ал Тани, чиято страна посредничи между палестинската ислямистка групировка "Хамас" и Израел в разгара на..

публикувано на 14.05.24 в 12:07
Изглед към Акропола в Атина.

Междурелигиозна среща в Атина призова за прекратяване на войните

На среща в Атина представители на християнството и мюсюлманството апелираха за спиране на войните и кръвопролитията с активната роля на двете религии.  Главният секретар на Световната мюсюлманска лига, базирана в Мека НПО, д-р Ал Иса подчерта в изявление, че се радва на видимите стъпки за сътрудничество между двете религии, като срещата в..

публикувано на 14.05.24 в 11:49
Димитър Радев

Димитър Радев: България няма да успее да изпълни критериите за влизане в еврозоната до юни

България няма да успее да изпълни всички критерии за влизане в еврозоната до юни, когато излиза докладът за конвергенция. Това каза управителят на БНБ Димитър Радев на конференция за въвеждане на еврото.  Политическата криза е основна причина за забавянето на страната ни, посочи Радев. Българската народна банка и банковият сектор ще бъдат..

публикувано на 14.05.24 в 11:19
Руското военно министерство

Пореден арест за корупция в руското МО

Началникът на главното управление за кадри в руското министерство на отбраната Юрий Кузнецов е задържан за корупция, съобщиха днес от руското следствие, което се занимава с по-тежки престъпления, предаде Ройтерс. Според Следствения комитет Кузнецов е заподозрян в "получаване на подкупи в особено големи размери". От него са иззети 100 млн...

публикувано на 14.05.24 в 11:18
 Искра Димитрова

Искра Димитрова с хумор и усмивка към живота

В този епизод на рубриката "Америка- илюзии и реалности" гост е Искра Димитрова . Една млада жена, за която марковите облекла и скъпите вещи не стоят на преден план, но която намира време за децата и семейството си, за своите любими занимания и за това да бъде усмихната и да върви през живота с намигване и закачка!  Ако в живота ни няма малко виц,..

публикувано на 14.05.24 в 11:15

Решено: Увеличават пенсиите с 11%

Пенсиите ще бъдат увеличени с 11% от 1-ви юли, реши Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ).  Това съобщи служебният социален министър Ивайло Иванов  след заседанието. Именно той направи предложението за ръст на пенсиите с този процент. Всички членове на съвета от изпълнителната власт, бизнеса и синдикатите са подкрепили..

публикувано на 14.05.24 в 11:04