Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал се завърна с победа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал се завърна триумфално на корта с победа срещу италианеца Флавио Коболи в първия кръг на турнира по тенис от сериите ATP-500 в Барселона (Испания). Надал елиминира италианеца в два сета - 6:2, 6:3 за близо час и половина игра.

Надал демонстрира добра форма при завръщането си на корта след дълго отсъствие заради контузии. Испанецът допусна три двойни грешки и реализира четири точки за пробив.

В следващия кръг на турнира в Барселона Надал ще играе с 11-ата ракета на света и четвърти в схемата на турнира Алекс де Минор от Австралия.

37-годишният испанец играе едва втория си турнир за 15 месеца, след като получи нов проблем с контузия в мускула на бедрото при завръщането си в Бризбейн през януари.

Надал, който е 12-кратен шампион в Барселона, беше посрещнат като герой, когато излезе на корта, който носи неговото име, и въпреки че имаше няколко неубедителни форхенда в началото на мача, беше непреодолима преграда за 21-годишния италианец.

В друга среща от първия кръг вторият поставен Андрей Рубльов продължава лошата си серия, като загуби от американеца Брендън Накашима с  4:6, 6:7(6) , а в безсилието си руснакът счупи ракетата си в края на мача. 


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна в квалификациите на тенис турнира в Екс-ан-Прованс

Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на квалификациите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Екс-ан-Прованс (Франция) с награден фонд 205 хиляди евро. Кузманов отстъпи пред втория поставен и 128-и в световната ранглиста Фелипе Малигени Алвеш (Бразилия) с 5:7, 1:6. Двубоят продължи час и 33 минути. Двамата изиграха оспорван първи..

публикувано на 30.04.24 в 16:37
Ректорът на НСА проф. Красимир Петков се срещна с баскетболиста от НБА Александър Везенков

Ректорът на НСА се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков

Ректорът на Национална спортна академия проф. Красимир Петков се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков, за да го поздрави за успешния му първи сезон с отбора на Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация - NBA. С пожелание за нови успехи проф. Петков подари на Везенков сувенири на НСА и шедьовъра на световната класика „Малкият..

публикувано на 30.04.24 в 16:35
Боксьорите дариха пълен комплект медали от Европейското на Музея на спорта

Боксьорите дариха медали на Музея на спорта, шестима ще гонят още квоти за Париж

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински дари пълен комплект медали от завършилото преди дни европейско първенство за мъже и жени в Белград на Музея на спорта. Националите се прибраха от сръбската столица с безпрецедентните в историята на българския бокс 11 медала, като с титли се окичиха Светлана Каменова в категория до 57..

публикувано на 30.04.24 в 13:36

Флорида елиминира Тампа Бей в НХЛ, Далас изравни серията с Лас Вегас

Флорида се класира за втория кръг на плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като спечели серията с 4-1 победи над Тампа Бей. В петата среща тимът на Флорида срази у дома регионалния си съперник с 6:1. Така на полуфинала в Източната конференция Пантерите чакат победителя от серията между Бостън Брюинс и Торонто. По два гола..

публикувано на 30.04.24 в 09:42
Лестър

Лестър спечели титлата във второто ниво на английския футбол

Лестър Сити спечели титлата в Лига Чемпиъншип – второто ниво на английския футбол, след като победи като гост с 3:0 Престън НЕ в последна среща от 45-ия кръг. "Лисиците", какъвто е прякорът на тима, вече си бяха гарантирали изкачване във Висшата лига и преди този двубой, но сега ще направят завръщането си при най-добрите като шампиони, тъй като кръг..

публикувано на 30.04.24 в 09:30
Денвър - ЛА Лейкърс

Денвър елиминира ЛА Лейкърс в НБА, Оклахома също продължава напред

Канадецът Джамал Мъри вкара победния кош за шампиона Денвър Нъгетс четири секунди преди края и при резултат 106:106 с Лос Анджелис Лейкърс. Така Денвър спечели плейофната серия с 4:1 и за втора поредна година елиминира Лейкърс, след като миналата година постигна убедителна победа в плейофите с 4:0. Джамал Мъли завърши мача като най-резултатен с 32..

публикувано на 30.04.24 в 09:25
Яник Синер

Яник Синер се класира за осминафиналите на тенис турнира в Мадрид

Най-добрият италиански тенисист в момента Яник Синер, който е водач на схемата на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд 7 877 020 евро, продължи без проблем към осминафиналите след успех над руснака Павел Котов с 6:2, 7:5 за малко по-малко от час и 40 минути игра. Мачът започна с редица пробиви, като Синер поведе спокойно с 2:0, но след..

публикувано на 30.04.24 в 08:04