Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промениха обвинението на мъжа, причинил катастрофата с Ферарио Спасов

Начо Панталеев
Снимка: Здравка Маслянкова

Пет месеца след катастрофата, при която край великотърновското село Шереметя загина футболният треньор Ферарио Спасов - ловешката окръжна прокуратура промени обвинението към 25-годишния Начо Пантелеев, който предизвика инцидента.

Деянието вече е квалифицирано като особено тежък случай.

Готови са резултатите от автотехническата експертиза, която трябваше да установи с каква скорост се е движил спортният автомобил на Начо Пантелеев.

"Посочено е, че Начо Пантелеев е управлявал автомобила по време на катастрофата със скорост от 165 км/ч и е нарушил правилата на движение, като не е спазвал дистанция от автомобила, който изпреварва. Деянието е квалифицирано от наблюдаващата прокуратура като особено тежък случай. Не ни е ясно на база какви доказателства, не са ни предявени все още материалите. Самата автотехническа експертиза не сме я виждали все още не сме се запознали",заяви Венцислав Фоти, адвокат на обвиняемия за катастрофата, при която на 11 ноември миналата година загина футболният треньор Ферарио Спасов. 

Преквалифицирането на обвинението в особено тежък случай увеличава наказателната отговорност за Начо Пентелееев като законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 12 години.

Начо Пантелеев остава с мярка за неотклонение подписка.

Очакванията са преди съдебната ваканция Окръжната прокуратура в Ловеч, на която беше прехвърлено разследването, да внесе обвинителния акт и делото да тръгне във Великотърновския окръжен съд.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Великотърновски храм, строен от Колю Фичето, очаква ремонт

Великотърновският храм "Св. св. Кирил и Методий", който е национален паметник на културата, е в много тежко състояние и чака ремонт. През това време десетки миряни даряват труда и парите си, за ремонт на църковния покрив.  Църквата в квартал "Варуша", носеща името на славянските първоучители, е строена от майстор Колю Фичето и след нея той..

публикувано на 03.05.24 в 09:32

Мария Матеева-Казакова: Трябва да се молим за Възкресението на България!

" Изправени сме пред поредни сериозни избори, които за съжаление се оказват много по-дълбоки , защото българската демокрация натрупа много грехове за последните 35 години".  Това коментира пред БНР политологът д-р Мария Матеева - Казакова. И продължи:  " Може би е време да помислим сериозно дали не трябва да кажем "Вън търговците от храма" ,..

публикувано на 03.05.24 в 09:12

България се изкачва с 12 места в класацията на "Репортери без граници", вече е 59-а

България се изкачва с 12 места в класацията на "Репортери без граници" , показва годишният доклад на организацията. Страната ни е 59-а в света по критерий свобода на словото от общо 180 държави. Миналата година България беше поставена на 71-во място. Сред причините за повишаване резултата на България, "Репортери през граници" посочва..

публикувано на 03.05.24 в 08:59

Награждаване на изпълнителите в класацията БНР Топ 20

Тази вечер Българското национално радио ще връчи наградите на изпълнителите в класацията БНР Топ 20.  Националното радио раздава годишните музикални награди БНР Топ 20 Продуцентът на класацията и музикален редактор в програма "Хоризонт" Здравко Петров сподели: "Ежегодните годишни награди на класацията "БНР ТОП 20" включват шест..

публикувано на 03.05.24 в 08:50

Обущарят Трайко Миладинов: Ремонти в политиката няма

Обущарят Трайко Миладинов смята, че има шанс в ремонтите - не само на обувките, но и на човешките взаимоотношения. Като че ли обаче не беше много сигурен за ремонтите в политиката: "Когото и да избереш - по-лоши идват, по-добри не идват. Само гледат интереса и това е. Как да се ремонтира - уж към нови, към ново, а пак сме си на това дередже...

публикувано на 03.05.24 в 08:49

Различни инициативи по цял свят по повод Международния ден на Слънцето (обновена)

В много страни по света днес започват различни инициативи по повод Международния ден на Слънцето, който цели да привлече вниманието върху важността на соларната енергия и нейния потенциал за устойчиво развитие.   Международният ден на слънцето цели да привлече вниманието върху важността на соларната енергия и нейния потенциал за устойчиво развитие...

обновено на 03.05.24 в 08:37

Иван Сунгарски: Имаме страхотен капацитет, трябва само да намерим себе си

Имаме страхотен капацитет, трябва само да намерим себе си . Това каза пред БНР Иван Сунгарски - народен представител от СДС в 37-ото и 38-ото Народно събрание.  "Винаги има надежда, когато имаш нагласата да се вгледаш в себе си. Надявам се, че тази бездуховност, тази безотговорност на хората, които имат отговорността да управляват тази държава,..

публикувано на 03.05.24 в 08:21