Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хората трябва да си задават въпроса - "КОЙ стои отзад?"

Татяна Дончева: Ако Борисов и Пеевски направят мнозинство, ще има пак крадене и всякакъв вид терор

"Задачата на Главчев е да осигури избори, благоприятни за ГЕРБ и ДПС"

| Интервю
Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС

Хората трябва да си задават въпроса "КОЙ - с три главни букви - стои отзад?", за да няма после излъгани, объркани, извиняващи се и т.н.

Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от "Левицата!".

По думите ѝ във всяка предизборна кампания е имало компромати и добави:

"Каквото има, това се изкарва. Има само значение дали това е вярно, или - не".

Задачата на служебния министър-председател Димитър Главчев е да осигури избори, благоприятни за ГЕРБ и ДПС, независимо в какво се кълне той, смята Дончева.

"Трябва да се направи необходимото Бойко Борисов и Делян Пеевски да не могат да стигнат до мнозинство. Защото, ако стигнат до мнозинство, ще започне същото, което гледахме след 2012 г. - експроприации на бизнес, крадене, измислени съдебни процеси и всякакъв вид терор".

Според нея трябва да се проследи кои лица, дори и от "Левицата!", имат връзка с Делян Пеевски и какво означава това

"Появата на тази лица, свързани и принадлежащи към левите сили, автоматично означава сигнална лампа. Кирил Добрев, например, вижте къде и с кого играе, как - и имайте едно наум".

Татяна Дончева определи като "съвсем прилични" шансовете за успех на "Левицата!" на предсрочните парламентарни избори.

Отделянето на доскорошния им партньор в "Левицата!" Мая Манолова в коалиция "Солидарна България" с Ваня Григорова тя коментира: 

"Ваня Григорова постави условия, които не отрича - тя счита за нормално да взема еднолич„ни решение без Коалиционния съвет. Ние смятаме, че това е невъзможно и неприемливо. Мая Манолова около 2-3 месеца опита да работи с несъществуващата президентска формация и вероятно разчиташе да бъде една от формациите, които ще дадат коалиция за табелата "3-ти март". Когато стана ясно, че такава формация няма да има, отново направи ход към "Левицата!", след което към Ваня Григорова. ... Не мога да кажа нищо добро за начина, по който Ваня Григорова реши да прави третата писта. Въпросът беше дали да се играе с две, или с три писти в лявото. Но няма да кажа лоша дума, даже ще ѝ пожелая успех, защото така е редно. Не е нужно ние да се замеряме помежду си".   

Интервюто на Даниела Големинова с Татяна Дончева в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
На заседанието на временната парламентарна комисия за влиянието на Мартин Божанов Нотариуса и Петьо Петров - Еврото в съдебната система -  25 юли 2024 г.

Комисията за влиянието на Нотариуса и Еврото ще изслуша Делян Пеевски, Христо Иванов и Лозан Панов

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски се появи на заседанието на временната парламентарна комисия, която проверява данни за влияние в съдебната система на кръговете около Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото. Той заяви, че иска  да опровергае - чрез справка, подписана от градския прокурор на София Илияна Кирилова, твърденията за негова..

публикувано на 25.07.24 в 18:15

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка е овладян

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка е овладян. На гръцка територия са установени тлеещи огнища, но властите в южната ни съседка уверяват, че ситуацията е под контрол.  Днес в района на пожара беше и вътрешният министър Калин Стоянов, който увери, че се предприемат всички мерки за недопускане на горския пожар към наша територия. Рано..

публикувано на 25.07.24 в 18:10

Демонстрации на екоактивисти на летището във Франкфурт доведоха до закъснения и отменени полети

Демонстрации на екоактивисти на летището във Франкфурт доведоха до закъснения и отменени полети и на летището във Виена.  Тази сутрин активисти от движението "Последно поколение" се залепиха за асфалта на двете основни писти на най-голямото летище в Германия и така се стигна до отмяната на 140 полета.  Заради сутрешната блокада отпаднаха и шест връзки..

публикувано на 25.07.24 в 17:42
Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков (в центъра) отговаря на актуални въпроси пред депутатите от ресорната парламентарна комисия - 25 юли 2024 г.

Гвоздейков: Няма риск за процедурите, свързани с модернизацията на железопътния транспорт

Няма риск за процедурите, свързани с модернизацията на железопътния транспорт, заяви служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков. Пред депутатите в ресорната парламентарна комисия той обясни, че полската компания Stadler, която беше избрана за изпълнител на доставката на 35 мотрисни влака, е поискала да прекрати договора. От нейна..

публикувано на 25.07.24 в 17:08

Позиция на МС за смяната на областните управители на Смолян и Кърджали

От Министерския съвет излязоха с позиция за решението, с което вчера бяха освободени областните  управители на Смолян и Кърджали, а на тяхно място бяха отново назначени хората, които само преди месец бяха отстранени от тези постове.  Смениха областните управители на Кърджали и Смолян От Кабинета "Главчев" напомнят, че съгласно Конституцията..

публикувано на 25.07.24 в 16:54

Да се върне 100-процентовият компенсаторен механизъм за бизнеса при цените на тока, обсъждат депутатите

Да се възобнови 100-процентовият компенсаторен механизъм за бизнеса при цени на електроенергията за небитови потребители над 180 лв. за мегаватчас със задна дата от 1 юли.  Това проекторешение ще бъде обсъдено утре сутринта от депутатите от комисията по енергетика.  При постигнат консенсус, то ще бъде внесено в пленарната зала. Ако решението бъде..

публикувано на 25.07.24 в 16:50

Олимпийските игри: Човешко творение и съвкупност от неговия прогрес

Олимпиадата - събитие с много посоки. Утре предстои официалното ѝ откриване във френската столица Париж.  Симеон Кичуков: Олимпийските игри са шансът на България да се появи на картата БНР с пратеник на олимпийските игри в Париж Интервю с Елена Шаханова - дългогодишен състезател и треньор по волейбол. Като състезател, тя е носител на..

публикувано на 25.07.24 в 16:48