Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Вълчев води листата на ИТН за европейските избори

Ивайло Вълчев
Снимка: БТА

Сценаристът Ивайло Вълчев води листата на ИТН за европейските избори. Втори е имунологът проф. Андрей Чорбанов. Днес от партията регистрираха кандидатите си за Европейския парламент в ЦИК.

Вълчев обяви, че възнамеряват да се присъединят към семейството на европейските консерватори.

Вълчев и Чорбанов са начело на по две листи и в изборите за национален парламент. Вълчев – в Бургас и в 24 МИР София град, Чорбанов – във Велико Търново и Пазарджик.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер (вдясно) приветства френския президент Еманюел Макрон в замъка Морицбург близо до Дрезден, Германия, 27 май 2024 г.

Щайнмайер: Когато Франция и Германия са рамо до рамо, тогава ще се справим с всички трудности в Европа

Германия и Франция обсъждат планове за по-тясно сътрудничество за укрепване на европейската противовъздушна отбрана. Така Париж и Берлин искат да отговорят на натиска върху европейците да се ангажират със собствената си сигурност след нахлуването на Русия в Украйна, твърдят източници от делегациите на двете страни пред изданието Bloomberg.  Тази..

публикувано на 27.05.24 в 17:46
Тони Николов

Тони Николов: Изборът на Сливенски митрополит е важен, защото е предмостие към патриаршеския

За мен беше странно, че не разрешиха на Нюйоркския епископ Йосиф да гласува за сливенски митрополит. Понеже не можеше да пристигне, искаше да гласува онлайн, но не му позволиха. Ако беше дал вота си , гласовете щяха на бъдат 7:6, а те са 7:5. Това коментира в интервю пред БНР журналистът и философ Тони Николов, главен редактор на Портал..

публикувано на 27.05.24 в 17:41

Нови санкции на ЕС срещу Русия

Федералната служба за изпълнение на наказанията в Русия, както и 19 съдии, прокурори и представители на съдебната система, са включени в приетия днес нов санкционен режим срещу Руската федерация. Те са играли ключова роля за ареста и смъртта на Алексей Навални, както и за осъждането въз основа на политически мотивирани обвинения на Олег Орлов,..

публикувано на 27.05.24 в 17:40
Генералният директор на БНР Милен Митев (вляво) и директора на РТ Цариброд Владимир Велкович.

Предавания и новини на БНР ще звучат в ефира на Радио и телевизия "Цариброд"

Предавания и новини на Българското национално радио ще звучат в ефира на Радио и телевизия "Цариброд ". През юни започва излъчването на обедния осведомителен бюлетин и на обзора "Седмицата на бързи обороти". Българската общност ще може да слуша и репортажи, детски формати, музикални програми и подкасти , съобщи генералният директор на БНР..

публикувано на 27.05.24 в 17:27
Ангел Найденов

Ангел Найденов: Декларацията на НАТО за използването на западно въоръжение от Украйна не е обвързваща

Свалянето на ограниченията и удари със западно въоръжение по военни цели на руска територия представлява едно ново ниво на напрежение и ескалация на рисковете от разширяване на конфликта . Това каза пред БНР Ангел Найденов, бивш министър на отбраната и припомни, че Украйна нанася със собствено оръжие (дронове) удари по територията на Руската..

публикувано на 27.05.24 в 17:19

Жителите на с. Никюп настояват за спешно решение на проблема с безводието

Жителите на великотърновското село Никюп настояват за спешно решение на проблема с безводието. Населеното място до античния град Никополис ад Иструм има вода само по 4 часа в денонощието.  Водоснабдяването в Никюп е от собствен водоизточник, чийто дебит е паднал почти три пъти и водният режим е затегнат, а недоволството на 400-е жители се увеличава:..

публикувано на 27.05.24 в 17:14
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

Според Кремъл НАТО е пряко въвлечена в конфликта в Украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Северноатлантическият алианс е въвлечен пряко в конфликта в Украйна. Песков обвини НАТО, че "повишава градуса на ескалацията и се заиграва с военната реторика".  Реакцията от Кремъл дойде в отговор на изявлението на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг, който призова страните членки..

публикувано на 27.05.24 в 17:09