Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петков обвини бившите си съмишленици от "Да запазим Корал", че са станали "ДАНС-доносници"

Кирил Петков
Снимка: БТА

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков честити днешния празник с пост във Фейсбук. Той публикува снимка на семейството си на плажа Корал и обвини бившите си съмишленици от сдружението "Да запазим Корал", че от "фейсбук рицари" накрая са се превърнали в "ДАНС-доносници".

"Не е храброст да доносничиш на ДАНС. Там е мръсно, няма смисъл да се правите на революционери, а реално да ви използват в тази кампания точно силите на задкулисието", написа Петков.


По сигнала за документна измама чрез фалшифициране на подписи на членове на УС на сдружението, за да може Кирил Петков да стане министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев, се води досъдебно производство. Случаят е отпреди три години, разследването е образувано преди девет месеца.
По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден на траур в Харков след руския удар по хипермаркет през уикенда

В Харков днес е ден на траур за загиналите при руския удар по строителен хипермаркет в събота. По последни данни жертвите са 16, сред тях - и момиче на 12 години, 43-ма са ранени. До момента са идентифицирани 11 от телата, поне 7 души все още се водят в неизвестност. 14 са вече жертвите на руския въздушен удар в Харков Руските..

публикувано на 27.05.24 в 08:40

Наводнения взеха поне 3 жертви в Армения

Трима души са загинали при наводнения, причинени от проливни дъждове и излизането на реки от бреговете им в Армения и Грузия, предаде Ройтерс, като се позовава на медии от региона. Прекъснат е достъпът до села и стотици жители са били евакуирани от домовете си. В отговор на молба от страна на Ереван, руското министерство на отбраната изпраща..

публикувано на 27.05.24 в 08:19

Украйна във фокуса на Парламентарната асамблея на НАТО в София

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристига в София за последния ден от пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Два дни 400 парламентаристи от 32 държави членки на НАТО и от 25 страни партньори и парламентарни организации обсъждаха позиции, които ще бъдат представени за одобрение и на срещата на върха във Вашингтон пред..

публикувано на 27.05.24 в 08:11
Световна здравна организация

СЗО обсъжда в Женева глобално споразумение за пандемиите

Страните от Световната здравна организация се събират днес в Женева, за да опитат да договорят глобално споразумение за пандемиите. Идеята за подобен договор възникна след пандемията на Covid-19, а напоследък е обект на множество критики и фалшиви новини. Договарянето на глобално споразумение за пандемиите е основната точка в дневния ред на..

публикувано на 27.05.24 в 08:09

Тодор Тагарев: Не се дискутира изпращане на български военнослужещи в Украйна

Има категорично продължение на политиката, която водеше кабинетът "Денков" в областта на отбраната и помощта за Украйна. Това констатира в интервю за БНР бившият военен министър проф. Тодор Тагарев. Според него " Украйна има значителен човешки потенциал ", но "мобилизирането на хора само на възраст над 27 години вече не е..

публикувано на 27.05.24 в 07:58

Около 55 хил. четвъртокласници на национално външно оценяване по БЕЛ

Около 55 хиляди четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по български език и литература днес. Изпитът ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути, а за учениците със специални образователни потребности - 90. Матурата се провежда в близо 1400 училища в страната. Тестът по български език съдържа 21 задачи,..

публикувано на 27.05.24 в 07:55

Десетки убити при въздушен удар в Рафах

Най-малко 35 души са били убити при израелския въздушен удар край град Рафах, според палестински медии и здравните власти в Ивицата Газа. По-рано бойци на групировката "Хамас" изстреляха за първи път от четири месеца ракети срещу Тел Авив. Сирени в Тел Авив, осем ракети бяха изстреляни от Рафах към Израел Израелските сили са..

публикувано на 27.05.24 в 07:51