Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Източиха 400 литра дизелово гориво от резервоара на полски тир, спрял край Монтана

Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: Радио ВИДИН

Отново започнаха кражбите на нафта от спрели за почивка тираджии край Монтана, свидетелства кореспондентът на БНР в региона.

Вчера неизвестни са източили 400 литра дизелово гориво от резервоара на полски тир. Последната кражба бе в началото на април.

Служители на Районното управление в Монтана работят по установяването на извършител на кражба на дизелово гориво от спрял на крайпътна отбивка на международен път Е79 тежкотоварен автомобил.

Вчера  около 9:00 ч. е постъпил сигнал, че на 100 метра от разклона за село Долна Вереница е била извършена кражба на дизелово гориво от спрял за почивка влекач "Рено" с полска регистрация.

По данни на водача( на 43 г. от Беларус) от десния резервоар на влекача липсвали около 400 литра дизелово гориво. Шофьорът спрял за почивка в полунощ, а след като се събудил сутринта видял петно от разлято гориво.

Образувано е досъдебно производство.

За тази година това е четвъртият случай на кражба на нафта от тир в района на Монтана. Миналата случаите бяха осем.

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Закритият плувен басейн в сградата на 6 училище

Три пъти по-скъпо ще плащат учениците от Монтана за ползване на единствения закрит басейн в града

Три пъти по-скъпо ще плащат учениците от Монтана за ползване на закрития плувен басейн в 6-о училище "Отец Паисий" в извънучебно време. Двойно се вдига месечната такса за общежитието на 7 училище "Йордан Радиков". Тези решения взеха общинските съветници в Монтана на редовното си заседание. Аргументите - цените не са променяни от 2008 година и..

публикувано на 29.05.24 в 22:44
Бившият началник-щаб на Израелските отбранителни сили Гади Айзенкот.

Нетаняху се проваля ужасно начело на държавата, заяви израелски министър във военния кабинет

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се проваля ужасно начело на държавата, заяви Гади Айзенкот - министър във военния кабинет на Нетаняху. И настоя да бъдат свикани избори преди края на годината. Айзенкот е съпредседател на опозиционната формация "Национално единство" заедно с Бени Ганц - също министър във военния кабинет. И също като Ганц е бивш..

публикувано на 29.05.24 в 22:19

МС разреши до 4 военни кораба да участват в Противоминната военноморска група в Черно море

Правителството разреши изпращането и използването извън територията на страната за участие в състава на Противоминната военноморска група в Черно море на до 4 военни кораба - ( клас фрегата - с екипаж до 153 военнослужещи, клас противоминен – с  екипаж до 50 военнослужещи) . Те ще участват в операцията с щатното си въоръжение и състав. МС решава..

публикувано на 29.05.24 в 22:02
Виктор Орбан

Виктор Орбан призовава Марин льо Пен и Джорджа Мелони да работят заедно за Европа

Премиерът на Унгария Виктор Орбан призовава  френската националистка Марин льо Пен и италианския премиер Джорджа Мелони да работят заедно за Европа.  Орбан се изказва в интервю за френското издание "Льо Поан", където излага визията си за европейските избори.  Европейските суверенисти трябва да се обединят около Марин льо Пен и Джорджа Мелони, смята..

публикувано на 29.05.24 в 21:56

Бомбени заплахи затвориха днес 35 гръцки училища

Бомбени заплахи затвориха днес 35 гръцки училища.  Заплашителните съобщения са изпратени по електронна поща.  Те  предупреждават, че училищата ще бъдат взривени и в тях има поставени бомби. В едно от писмата със заплаха, което гръцките власти публикуваха, пише, че "страната ще бъде срината под планина от трупове". Екипи на гръцката полиция и..

публикувано на 29.05.24 в 21:41
Антъни Блинкън

Според Блинкън новите доставки на оръжие от САЩ започват да дават "реално отражение" на фронта в Украйна

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че новите доставки на американско оръжие започват да дават "реално отражение" на фронта в Украйна и че положението в Харковска област, където руските сили нахлуха по-рано този месец, вече се стабилизира. Днес руските войски подложиха на артилерийски обстрел редица градове в Донбас и в поречието на..

публикувано на 29.05.24 в 21:14
Израелски военнослужещи.

Израелската армия пое контрола над стратегическия Филаделфийски коридор между Газа и Египет

Израелската армия е установила пълен контрол на т.нар. Филаделфийски коридор по протежение на границата на ивицата Газа с Египет, съобщи АФП. Израелските военни твърдят, че с контрола върху 14-километровия коридор ще пресекат контрабандата на оръжие за "Хамас". Цахи Ханегби, съветник на премиера Бенямин Нетаняху, прогнозира днес, че бойните..

публикувано на 29.05.24 в 20:53