Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС-Доган: Институциите демонстрират безпомощност пред зависимостта

Снимка: БТА

В изявление до медиите от крилото в ДПС, лоялно на Ахмед Доган, съобщават за "безпрецедентни прояви на несъстоятелни и в някои случаи противозаконни действия на българските институции, които оказват очевидна репресия върху членове на ДПС, по поръчка на политически опоненти". 

Централното оперативно бюро заявява решимост да се противопостави на тези "издевателства над членове и симпатизанти, както и над техните семейства".

Според лоялните на Доган с действията си институциите демонстрират безпомощност пред зависимостта, в която са изпаднали техните ръководства и подлагат на унижение българската държавност.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган са завърна в активната политика и ще води листата на "Алианс за права и свободи" в Кърджали и в Разград.

Вчера той направи изявление, в което посочи:
По-рано днес стана ясно, че:
По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Кондов

Министър Кондов и колегите му от Румъния, Гърция и Хърватия обсъдиха разширяването на ЕС

Министърът на външните работи в служебния кабинет Иван Кондов участва в станалата вече традиционна в рамките на Общия дебат на Общото събрание на ООН в Ню Йорк четиристранна среща на министрите на външните работи на България, Румъния, Гърция и Хърватия, съобщи Министерството на външните работи.  Четиримата първи дипломати са обсъдили продължаващия..

публикувано на 27.09.24 в 11:45
Начо Пантелеев

Фалстарт на делото за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов

Фалстарт на делото за катастрофата, при която през ноември миналата година на главния път София – Варна край село Шереметя загина футболният треньор Ферарио Спасов. На разпоредителното заседание във Великотърновския окръжен съд не се яви адвокатът на обвиняемия Начо Пантелеев . Според защитата на близките на загиналия това е опит за шиканиране на..

публикувано на 27.09.24 в 11:36

Празник на плодородието започва в Кюстендил

В Кюстендил започва Празникът на плодородието, който ще продължи три дни, а организатори са Общината и Институтът по земеделие край града. Празникът започва тази вечер с арт работиници за деца в парк "Театъра" и фестивалът "Златни ябълки" за детски състави, групи и изпълнители.  На 28 и 29 септември е представянето на десетки сортове..

публикувано на 27.09.24 в 11:35

Поскъпват храните в Кипър

Домакинствата в Кипър са под силен ценови натиск на храните, показва проучването на пазара през август, проведено от Службата за защита на потребителите към търговското министерство. Поскъпването продължава въпреки спада на инфлацията и засяга продукти, за които се прилага нулева ставка на ДДС. Шоково увеличение на цените се отчита при..

публикувано на 27.09.24 в 11:26
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

Руски дрон вероятно е нарушил въздушното пространство на Румъния

Националното въздушно пространство на Румъния вероятно е било нарушено за по-малко от три минути от руски дрон по време на нощна атака срещу съседна Украйна, предаде Ройтерс като се позовава на министерството на отбраната. Четири румънски изтребителя са били изпратени, за да наблюдават атаката от въздуха. Военният персонал търси потенциални..

публикувано на 27.09.24 в 10:58
Изглед към сградите на Оксфордския университет.

Лондон очаква да се стигне до споразумение с ЕС за младежката мобилност

Британски министри смятат, че може да се постигне споразумение с Европейския съюз относно схема за младежка мобилност, след като Брюксел изглежда смекчава исканията си за позволение на младите европейци да живеят и работят във Великобритания, съобщи вестник "Таймс". Педро Серано, посланикът на ЕС в Обединеното кралство, каза пред Times Radio,..

публикувано на 27.09.24 в 10:40
Киър Стармър

Киър Стармър се срещна с Тръмп, но не и с Харис

Британският премиер Киър Стармър се срещна с Доналд Тръмп на двучасова вечеря в Ню Йорк в опит да установи добри отношения с републиканския кандидат за президент. Премиерът беше придружен от своя външен министър Дейвид Лами, който описа Тръмп като "симпатизант на неонацистите" през 2018 година, но сега каза, че ще работи с него на поста, ако..

публикувано на 27.09.24 в 10:35