Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Али Йерликая: Вероятно ПКК е отговорна за нападението срещу турската авиотехническа агенция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая заяви, че вероятно забранената в страната Кюрдска работническа партия ПКК е отговорна за нападението отпреди няколко часа срещу централата на Турската авиокосмическа агенция в Анкара, съобщава Франс прес. 

Петима души бяха убити, а 22-ма са ранени. 

В свое изявление по повод атаката турският президент Реджеп Ердоган заяви:

"Мръсните ръце, протегнати към Турция, ще бъдат счупени. Никоя структура или терористична организация няма да постигнат целите си".

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

При 99,03% обработени протоколи: 9 формации в 51-вото Народно събрание

Девет политически партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват междинните данни на Централната избирателна комисия при обработени 99,03% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", "ДПС-Ново начало", "БСП - Обединена Левица", "Алианс за права и свободи - АПС", "Има такъв народ", МЕЧ и..

публикувано на 28.10.24 в 10:58
Шигеру Ишиба , премиер на Япония

Японският премиер остава на поста си след слабото представяне на парламентарните избори

Японският премиер Шигеру Ишиба заяви, че възнамерява да остане на поста си въпреки съкрушителното поражение на партията му на вчерашните избори, като подчерта, че не иска да създава "политически вакуум", предаде АФП. Ишиба свика предсрочни избори след идването си на власт на 1 октомври, надявайки се да засили позициите на своята..

публикувано на 28.10.24 в 10:49
Опашката пред сградата на българското посолство в Лондон за изборите на 4 април 2021 г.

ПП-ДБ се очертава като победител от вота в Обединеното кралство

ПП-ДБ се очертава като победител на българските предсрочни парламентарни избори, проведени на територията на Обединеното кралство. При сходна активност като на изборите през юни, Коалицията печели 24,80% от гласовете. Благодарение на повишената активност в поледните часове на изборния ден се отчита, че 21 735 българи са упражнили правото си на глас,..

публикувано на 28.10.24 в 10:45

Тяло на жена е намерено до жилищен блок в столичния кв. "Младост"

Тяло на жена е намерено до жилищен блок в столичния кв. "Младост", научи БНР. Сигналът е получен рано тази сутрин. Засега няма данни за самоличността на жената. По неофициална информация са открити следи от насилие. Районът е отцепен от полицията.  Работи се по всякакви версии за случилото се. Очаквайте подробности!

публикувано на 28.10.24 в 10:42

ПП-ДБ изпаднаха на 5-о място в Бургаско

ГЕРБ-СДС са убедителният победител на изборите във 2-ри МИР- Бургас. Това показват резултатите при 100% обработени протоколи. С 10 000 души е повишила резултата си партията в сравнение с изборите през юни. 37 634 души са гласували за ГЕРБ - СДС като разликата с втората партия - "Възраждане" е над 10 000 гласа.  С 16 533 гласа "Възраждане" де..

публикувано на 28.10.24 в 10:29

Без "Величие", всички останали в 51-вото НС с повече гласове спрямо вота през юни

Според настоящите неокончателни данни, всички формации, влизащи в 51-вото Народно събрание, с изключение на партия "Величие", са получили повече гласове на парламентарните избори на 27-и октомври спрямо  гласовете за тях на изборите за 50-тото НС, проведени на 9-и юни 2024 г. Коалицията ГЕРБ-СДС получава малко над 103 000 допълнителни гласа..

публикувано на 28.10.24 в 10:23
Тунел Железница

Катастрофа в тунел "Топли дол" затруднява движението по АМ "Хемус"

Заради катастрофа, станала рано тази сутрин в тунел "Топли дол" на магистрала "Хемус", движението е затруднено, съобщиха от Областната дирекция на МВР в София.  Няма пострадали хора, трафикът се регулира на място от екипи на полицията. Вчера, в рамките на два часа, станаха три катастрофи в този тунел. Катастрофа е причината за ограничаване на..

публикувано на 28.10.24 в 10:17