Седмицата на бързи обороти


Публикации

Празното ОУ „Братя Миладинови“ в кв. „Надежда“ на Сливен, след като разтревожени родители отведоха децата си.

Психозата, породена от слухове за отнемане на деца, беляза седмицата

Почти конспиративен сюжет провокира различни реакции на институциите. Още в началото на седмицата деца бяха извеждани от  родителите им от училище заради слухове, че ще им бъдат отнети от социалните служби.  Социално недоволство беляза..

публикувано на 13.10.19 в 09:54
Статуята на Алфред Нобел в концертната зала на Нобеловата фондация в Стокхолм, Швеция

Нобеловите награди, Сирия и заплахите на Ердоган към ЕС - акцентите от седмицата

„За този, който има най-голям принос за сплотяване на народите, унищожаване на робството, намаляване числеността на съществуващите армии и съдействие за мирни договорености.“ Това е написал шведският химик Алфред Бернхард Нобел в завещанието си за..

публикувано на 12.10.19 в 09:33

Свободата, Санчо...

„Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които Бог дарява хората“, казва Дон Кихот на своя оръженосец Санчо Панса. И му обяснява, че за свободата се правят жертви, а лишаването от свобода е най-голямото зло. Тази седмица видяхме как..

публикувано на 29.09.19 в 10:01
Грета Тунберг на протест с искане за мерки срещу климатичните промени.

Климатични протести, Общо събрание на ООН, разследване на Тръмп - акцентите от седмицата

Глобални стачки за климата, Общо събрание на ООН, разследване на американския президент, незаконно разпускане на британския парламент са само част от знаковите събития, които изпъстриха седмицата. 74-тото Общо събрание на ООН започна със среща..

публикувано на 28.09.19 в 11:31

Кризата в БНР, „Турски поток“ и пускането на убиеца Полфрийман - акценти от седмицата

След прокуратурата и Съвета за електронни медии, парламентът също се заема с кризата в Българското национално радио (БНР), свързана с безпрецедентното прекъсване на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ и временното сваляне от ефир на репортера..

публикувано на 22.09.19 в 10:07

Брекзит, напрежението в Персийския залив и климатичните протести - международните теми на седмицата

- И тази седмица не беше отчетен особен напредък по сделката за Брекзит. - За нова система за приемане на мигранти се обявиха Франция и Италия. - Нови предсрочни избори ще се проведат в Испания стана ясно тази седмица, след като опитите за съставяне..

публикувано на 21.09.19 в 10:06

Задава ли се рецесия в ЕС, нова Еврокомисия, Брекзит - кои са най-важните теми от седмицата

Предупреждения  за предстояща рецесия в европейската икономика бяха разпространени през седмицата, докато се изясняваше разпределението на ресорите в Европейската комисия. В Обединеното кралство получиха различни съдебни решения - за и..

публикувано на 14.09.19 в 09:58

Дамски дуел на изборите в София, скандал в парламента - най-важните събития от седмицата у нас

Започна битката за местните избори в София. С най-интересния, дамски дуел, за кметския стол - столичният кмет Йорданка Фандъкова срещу досегашния омбудсман Мая Манолова. А предимно женската кампания, стана повод за коментар на премиера Бойко..

публикувано на 08.09.19 в 09:54

Неяснотата около Брекзит и ураганът Дориан доминираха в събитията от седмицата

Ураганът Дориан опустоши Бахамските острови със скорост на вятъра близо 300 километра в час. Съобщено беше за десетки жертви, много други се издирват. ООН отпусна спешна помощ. Най-сериозно пострадаха островите Абако, които Дориан застигна..

публикувано на 07.09.19 в 10:31

Жертви на мъртво вълнение, ново посегателство в Сотиря, съюз ГЕРБ-СДС - най-важните събития от седмицата

Богата на събития и новини бе последната седмица на месец август. Две жертви на мъртво вълнение по българското Черноморие - баща и син от Разград се удавиха в петък на неохраняем плаж край Синеморец. Нов случай на посегателство над дете в..

публикувано на 01.09.19 в 12:10