Седмицата на бързи обороти


Публикации

Седмицата на бързи обороти - дипломатически скандали и климатични аномалии

Отминаващата седмица беше изпълнена с напрежение в международните отношения - дипломатически скандал между Великобритания и Съединените щати, заплахи от страна на Иран да продължи да нарушава международното споразумение за ядрената му програма,..

публикувано на 13.07.19 в 09:39

Политическите пазарлъци в ЕС оставиха горчив вкус

Политически пазарлъци оставиха горчив вкус от разговорите на лидерите на страните членки на ЕС за ръководните постове в общността. След тридневен маратон на номинирани и загърбени кандидати, консенсус беше постигнат. Той обаче е толкова крехък, че..

публикувано на 06.07.19 в 10:19

Седмицата на бързи обороти: Под знака на търговската война между САЩ и Китай

Докато лидерската среща на 20-те най-развити икономики в света в Осака се провежда в сянката на търговската война между Съединените щати и Китай, ЕС реши да сключи споразумение за свободна търговия с Латинска Америка. Новината, че след 20-годишни..

публикувано на 29.06.19 в 10:36

Седмицата с неочакван обрат по темата с партийните субсидии

Неочакван обрат по темата с партийните субсидии. Страхът от икономически зависимости ли стопира гласуването на финансовата схема „лев за глас“, с допълнителни дарения. Или пък политическите договорки се разминаха в определянето на цената? И..

публикувано на 23.06.19 в 09:43

Изострящото се напрежение между Съединените щати и Иран доминира международните новини тази седмица

- След месеци на изострящо се напрежение страхът от война между Съединените щати и Иран нарастна още повече. - Външните министри от ЕС отложиха решението за започване на преговори със Северна Македония и Албания до октомври. - Сложната политическа..

публикувано на 22.06.19 в 09:40
Отборът на Косово победи с 2:3 националния отбор на България

Седмицата, в която България падна от Косово на футбол...

Протести. На еколози заради къмпингите. На недоволни от цените на горивата и заплатите в медицината. Белязаха седмицата. И всичко на фона на орязването на субсидиите на партиите с над 14 милиона лева. Действие, определено от някои като заплаха..

публикувано на 16.06.19 в 10:19

Евроинтеграцията на Западните Балкани и нова криза в Близкия изток - международните събития на седмицата

Новините от западните ни съседи тази седмица бяха от лоши - по-лоши. В сряда разбрахме, че Република Северна Македония и този месец няма да получи обещаната покана за преговори за присъединяване към Европейския съюз, заради резерви на Германия,..

публикувано на 15.06.19 в 11:21

Порои, спор за партийни субсидии, визитата на Радев в Русия, критики от Холандия за корупцията белязаха седмицата

Порои създадоха проблеми на различни места в страната, намаляване на партийните субсидии, посещението на президента Румен Радев в Русия, поскъпването на тока от 1 юли, сделката за американските изтребители Ф-16, ново напрежение в коалиция..

публикувано на 09.06.19 в 10:21
Протест срещу визитата на Доналд Тръмп в Лондон

Посещенията на Тръмп на Острова и на Си Цзинпин в Русия - международните събития на седмицата

Най-широко отразеното в новинарските емисии събитие тази седмица беше тридневното посещение на американския президент Доналд Тръмп във Великобритания. На фона на разногласия по въпросите на климата и отношението към Иран, Съединените щати и..

публикувано на 08.06.19 в 09:42
В ЦИК официално обявиха и връчиха удостоверенията на избраните членове на Европейския парламент от България.

Седмицата, в която станаха ясни 17-те български депутати, а оставки подадоха Корнелия Нинова и Цветан Цветанов

Днес свеждаме глава в Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Ясни са 17-те пратеници на България в новия Европейски парламент, оставки след изборите на лидера на БСП Корнелия Нинова и на заместник-председателя..

публикувано на 02.06.19 в 12:16