Седмицата на бързи обороти


Публикации

Лого на китайската компания „Хуавей“ на технологичното изложение CeBit в Хановер, Германия, през 2012 г.

Напрежение между САЩ и Иран, търговска война, интриги за евровота – основните теми от седмицата

Покачване на напрежението между Вашингтон и Техеран, нов епизод от търговската война на технологичния фронт и заплитане на евроинтригата между водещите политически сили преди евровота идната седмица. Така звучаха международните събития от..

публикувано на 18.05.19 в 11:27

Измина седмица с духовни послания и призиви за европейски ценности

Седмица, наситена с духовни послания, чествания и призиви за отстояване на европейските ценности, седмица на човешки изпитания и недоволства, но и на политически раздори. Милиони хора по света чуха послание за мир, което отправи папа..

публикувано на 12.05.19 в 10:25

Папска визита, американски мита и Иран - темите от седмицата

Отминаващата седмица започна с папско посещение в България и Северна Македония, стигна до заплаха за световната икономика заради американските мита на китайските стоки и иранската ядрена програма и се увенча с четири английски отбора на върха на..

публикувано на 11.05.19 в 12:03
При серия атентати на 21 април в Шри Ланка загинаха 359 души

Седмицата мина под знака на атентатите в Шри Ланка

 Жителите на Шри Ланка още не могат да се окопитят от  най-смъртоносните бомбени нападения след края на гражданската война в страната преди десет години. В Лондон завърши поредицата от протести срещу промените в климата.  Хронологията на събитията в..

публикувано на 27.04.19 в 09:44
Премиерът Бойко Борисов обвини опозицията в „пълзяща диктатура“

Седмицата на бързи обороти: Пълзяща диктатура, евролисти ... и Цветница

Премиерът Бойко Борисов обвини опозицията в „пълзяща диктатура“. Нещо, на което веднага отговориха и лидерът на БСП Корнелия Нинова, и дори президентът Румен Радев. Според държавния глава Бойко Борисов осигурява стабилност на „сауните и..

публикувано на 21.04.19 в 10:13

С пламъци в "Нотр Дам" започна страстната седмица за католиците

За католическия свят страстната седмица започна с изпепеляващия пожар в парижката катедрала "Нотр Дам". Лумналите пламъци накараха французите да се смирят. С църковни песни парижани оплакаха своята „Света Богородица“. В нощта на пожара в "Нотр Дам"..

публикувано на 20.04.19 в 10:42

Поредното удължаване на срока за Брекзит е водещата международна новина тази седмица

- След 8-часови преговори, в четвъртък лидерите на ЕС дадоха на британския премиер Тереза Мей нов краен срок за Брекзит - 31 октомври. - В понеделник в Милано националистически партии от ЕС заявиха намерение да обединят сили и да съставят нов..

публикувано на 13.04.19 в 10:53
Заради скандала с придобитите луксозни апартаменти на цени под пазарните председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов напусна парламента.

Оставката на Цветанов и напрежениета между България и Турция за Закона за вероизповеданията белязаха седмицата

Четвърта оставка след избухването на скандала с придобитите от високопоставени представители на властта луксозни апартаменти на цени под пазарните. Дни след оставките на правосъдния министър Цецка Цачева и двама заместник- министри,..

публикувано на 31.03.19 в 10:25

Засилващата се вероятност от Брекзит без сделка - водеща международна тема тази седмица

В парламента на Великобритания няма съгласие по нито един план за Брекзит, стана ясно при тазседмичните гласувания. Най-напред бяха подложени на гласуване няколко варианта, различни от сделката на премиера Тереза Мей с Брюксел. Никой от вариантите..

публикувано на 30.03.19 в 09:35
Опечалените изразяват почит в импровизиран мемориал до джамията на Масджид Ал Нур в Крайстчърч, Нова Зеландия

Терористичната атака в Нова Зеландия и решението за Брекзит са основните събитие през седмицата

След изтощителни преговори и няколко гласувания британските депутати решиха да не излизат от Европейския съюз на 29 март. Тероризмът отново напомни за себе си. Този път в Нова Зеландия. Десетки са загиналите при стрелба в две джамии в град..

публикувано на 16.03.19 в 10:28