„Златната ябълка” е журналистическият избор за дестинация на годината

Братислава стана носител на туристическия Оскар за 2016 г., след като призът за 2015 отиде в Пловдив
Примациални палас, Братислава
Снимка: commons.wikimedia.org

На 1 юни т.г. в Огледалната зала на Примациални палас в Братислава, където е подписан т. нар. Братиславски мир след битката при Аустерлиц между император Франц Първи и Наполеон Наполеон Бонапарт, словашката столица бе удостоена с туристическия Оскар „Златната ябълка”. Носителите на награда се определят с гласуване от членовете на Международната федерация на журналистите и писателите за туризъм - ФИЖЕТ и е знак за просперираща и хитова дестинация със специални заслуги.
В един от най-красивите дворци в стара Братислава, строен 1778-1781 г. от арх. Мелхиор Хафел в стил класицизъм, се събраха журналисти от цял свят, представители на Министерството на транспорта и строителството на Словашката република, както и зам.-кметът на Братислава Людмила Фаркашовска, която получи златната статуетка.
Специално за „Нашият ден” и непосредствено след официалната церемония, интервю даде Пламен Старев, председател на Международния комитет по връчване на туристическата награда „Златна ябълка” и зам.-кметът на Братислава Людмила Фаркашовска.
Какво споделиха те за хитовите дестинации, връзките между словашките и българските столици, грижата за културното и историческо наследство.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Академик Богдан Петрунов, Светла Милчева и д-р Петко Загорчев (отляво надясно)

Спорът „за” или „против” хомеопатията е на път да приключи с компромис

Компромисът е в добрата информираност на пациентите. Това стана ясно от днешната среща в ефир между академик Богдан Петрунов, водещ български учен в имунологията и алергологията и д-р Петко Загорчев, председател на Българската медицинска хомеопатична организация и председател на етичната комисия към Българския лекарски съюз. Вероятно много от слушателите..

публикувано на 22.02.18 в 13:37
Д-р Стоян Маринов

Кое е второто най-разпространено заболяване в денталната медицина

Здравето е изключително важно за сплотеното и щастливо семейство. Ето защо в предаването „Семейно радио” отново ви срещаме със стоматолога д-р Стоян Маринов. Той ще ни разкаже кое е второто най-разпространено заболяване в денталната медицина и какви мерки може да предприемем, за да се справим с него. Ако искате да разберете повече за гингивита,..

публикувано на 22.02.18 в 13:08

Хайде на дипломите

Започна поредната количествена битка в образованието. За студенти. Не за предлагано качество на знания, не за възможности за личностно, творческо и професионално развитие, а за касови бележки. Защото всеки един поне записал се за изпит любопитко е само фискален бон, в разбиранията на 52 университета и другите петнайсетина висши училища и колежи в..

публикувано на 22.02.18 в 12:30
Проф. Пламен Митев

Визията на Левски е за независима България

По отношение на делото на Апостола, все още има спорни исторически въпроси, но те могат да бъдат решени и без образът му да се превръща в заложник на политически интереси, категоричен е историкът проф. Пламен Митев.  Можем напълно достоверно да реконструираме образа на Левски на базата на достатъчно исторически документи, с които разполага..

публикувано на 22.02.18 в 10:08
Дарин Маджаров, създател на „Уча.се”

Дарин Маджаров: Най-интересното тепърва предстои

Тази неделя в предаването „Семейно радио” ви срещнахме с Дарин Маджаров. Неговата история започва така: като студент в чужбина решава да помага на сестра си за домашните в училище. За целта, записва видео уроци, които ѝ изпраща през скайп. И така на шега, се появява идеята за създаване на образователната платформа „Уча.се” . Пет години по-късно,..

публикувано на 21.02.18 в 15:05