Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва записването за конкурса "Сайт на годината"

Днес (15 април) започва ранното записване за конкурса "Сайт на годината", който се провежда за седми път. За фокуса на конкурса тази година, категориите и наградите в "Нашият ден" говори Жюстин Томс от "Фондация за активно развитие на уеб".

"Всеки, който е създал своя сайт в България, без значение на какъв език, може да участва в конкурса "Сайт на годината". Категориите са леко обогатени, за да могат да се включат наистина всички сайтове. Специално вкарваме категория за електронно управление, защото много сайтове започнаха да предлагат електронни услуги. Искаме да ги насърчим и да покажем добрите практики", казва Томс. 

Представителят на фондацията споделя, че тази година категориите "Голям електронен магазин" и "Малък електронен магазин" ще бъдат разделени, за да се подсигури справедливата конкуренция между претендентите. Специален акцент на конкурса е новата категория за иновативен продукт, съобщава гостът. Този продукт може да е уебсайт, част от уебсайт, мобилно приложение и дори нещо, свързано с изкуствен интелект, пояснява Томс.  

Съставът на конкурсното жури е много широк – 58 души ще оценяват в трите основни сегмента – програмиране, дизайн и маркетинг. Също така 15 студенти ще помагат на основното жури, за да усвоят познания за бранша отблизо. По думите на Томс двете категории, които традиционно предлагат най-интересните и качествени продукти, са "Корпоративен сайт" и "Електронен магазин".

Наградата на конкурса е статуетка, която е израз на голям престиж и високо ниво в сферата, заявява Томс. Тя акцентира и върху наградата за жени в технологиите, която подкрепя и насърчава женското присъствие и развитие в технологичния свят.

Повече по темата чуйте в звуковия файл: 


По публикацията работи: Бисерка Граматикова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Професия устен преводач: поглед отвъд думите

Като във всички отношения – между хората, между изкуствата, между световете в нас и извън нас, между това, което е тук, и това, което го няма – човек трябва да загърби егото си, за да осъществи истински контакт. Така е и в превода. Едва когато проявиш готовност да не гледаш с лице към собственото си его, би могъл да вникнеш в нечий чужд свят и да го..

публикувано на 30.04.24 в 13:10

Предстои 11-a Академия за иновации

Иновациите, като двигател на напредъка, неизменно водят към подобрение на живота в обществото и стимулират икономиката на държавите. В противоположност, деновациите, тези технологични маловъведения, имат потенциал да влошат състоянието на обществото и да създадат застой в икономическото развитие. Разговорът с Леона Асланова, един от организаторите..

обновено на 30.04.24 в 12:16
Антония и Стефан с водещата Мария Мира в студиото на

Игри в Замъка

Антония Дончева и Стефан Караманов печелят вниманието на публиката, независимо от сцената, мястото или обкръжението. Двамата са с поне ход напред, с уважение и точна преценка за противника в играта. Като двойка в живота, бизнеса и творчеството – Антония и Стефан създават своя Замък за настолни игри и привличат отбрана публика. Последната познава..

публикувано на 30.04.24 в 12:01

Да подариш една чиста и зелена природа

Това издание на "Terra Култура" посвещаваме на спасителите на ежедневието – хората, чието мислене се простира отвъд удобството на безразличието. Един от тях е Георги Златинов , който е в основата на това с. Делчево да се превърне в най-чистото село, а Гоце Делчев – в най-чистия град. Усилията да организира почистването и залесяването на цели..

публикувано на 29.04.24 в 12:36

Туризмът – разцвет и някои девиации

"Обичам туризма, но не обичам туристите" – такива изказвания могат да се видят в специализирани чатове и групи по темата "туризъм". Всъщност само преди два века хората са се придвижвали в пространството масово единствено при война, природен катаклизъм или за търговия. Кога и защо става толкова привлекателно да се пътешества? Защо понякога обсесията..

публикувано на 29.04.24 в 12:00