Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Iamfree.pro – лесен начин да потърсиш помощ

Снимка: iamfree.pro

Спомняте ли си кога за последно обърнахте внимание на своите близки и приятели? Кога излязохте спокойно навън, за да се позабавлявате, без да мислите за домашните си задължения? Ако не броим отминалите празници, вероятно е било отдавна. Можете да си отдъхнете, защото открихме решение на вашия проблем. Онлайн платформата ви дава възможност да изпълните всички свои задачи за деня. Звучи ви странно, но чрез нея можете да възложите част от тях на желаещи да ви помогнат. Повече за реализацията на проекта и уроците, които са научили в бизнеса досега, разказват неговите създатели Васил Димитров и Тодор Костов:

Imfreepro се роди като идея между нас с Тодор и още едно момче, което вече не е в екипа. Те двамата бяха напуснали постоянната  си работа и им се наложи да извършват услуги за допълнителен доход. Това ни провокира да потърсим места онлайн, където да се предлагат такива услуги. Може би най-важният урок, който научихме при развиването на софтуерен продукт е, че е изключително важно заданието да ти бъде детайлно разписано, защото ако пропуснеш да го направиш в началото, това носи доста негативи. Освен това човек трябва да си изгради точната представа какво иска да получи, преди да даде задание на програмистите, защото промените после са доста забавящи. Общо взето най-вече това, че като имаш стартъп, трябва да вложиш много повече усилия от тези в редовна работа, за да може той да потръгне, тъй като никой не е чувал за теб и трябва да се покажеш пред хората.

Услугите, които се предлагат в платформата са най-разнообразни – от това да ти изготвят презентация или напишат даден текст, до това да ти разходят кучето, напазаруват или дори платят някои сметки. Но каква е гаранцията, че няма да бъдете измамени, ако се доверите на подобна оферта:

Дори препоръчаните от уста на уста хора крият рискове и няма пълно ниво на доверие, но ние се стремим да минимизираме възможностите за злоупотреба като всеки наш потребител участва с личните си данни в системата. Предлагаме онлайн заплащане, което да гарантира, че хората имат сериозни намерения, било то възложители или изпълнители. Също така всеки потвърждава със SMS всяко свое действие, свързано с плащане в системата ни. Всеки един профил има рейтинг и ако си вършиш работата без проблеми, ще имаш позитивен рейтинг, който ще бъде някакъв показател за хората. Ако нямаш позитивен рейтинг, шанса да те наемат е по-малък.

Регистрацията в сайта е безплатна, а фирмата ще получава процент при всяка успешно свършена задача, когато изпълнителите изтеглят своите пари,спечелени от нея.

Васил и Тодор са поддръжници на споделената икономика и вярват, че тя ще промени обществото. Тайната да имаш успешен бизнес според тях е в това да събереш екип, на когото можеш да се довериш, да бъдеш коректен с другите, а също така да успееш да рекламираш добре идеята си. Двамата казват, че трудно съчетават следването с това да развиват своя бизнес, защото имат много задължения, но срещат разбиране и подкрепа от своите преподаватели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38