Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курортът "Албена" става домакин на изложба на котки

Снимка: БГНЕС

На 14 и 15 юли курортният комплекс "Албена" ще посрещне представители на най-гальовните домашни любимци, които ще мерят красотата си на международната изложба на котки "TOP CAT на Балканите". Експерти от България, Беларус и Русия ще оценяват породите котки, сред които се очакват и редки и екзотични видове. Писаните ще бъдат оценявани според стандарта на породата – формата на главата, тялото, разположението на очите и ушите, опашката, дължината и текстурата на косъма, качеството на козината. Но за да получат заслужено признание, те трябва да бъдат изкъпани, с изрязани нокти и сресани, посочват организаторите от Съюза на фелинолозите в България. Конкурсът ще излъчи и най-голямата котка, а представителите на медиите на форума ще се произнесат за най-добрия домашен любимец. Заедно с това ще има надпревара за най-добре украсена клетка и ще бъдат представени карнавални костюми за пухестите четириноги. Преди участниците да бъдат регистрирани, ще има и ветеринарен контрол.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За празниците идва слънчево време

В събота  ще е без валежи. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево. Минималните температури ще са между 9° и 16°, в София 9°. Максималните ще са от 20 до 26°, в столицата ще е 20°.  По Черноморието  ще е облачно, но..

публикувано на 20.09.24 в 19:05

България днес - 20 септември 2024 г.

В днешния 20-ти септември 2024 г. ще пътуваме до Дъблин, за да посетим изложбата, която организира българското посолство там, и да разберем от двама български автори каква е причината една от инсталациите да е озаглавена „Щъркелът“, а другата –..

публикувано на 20.09.24 в 19:00

Откриха втора погребана римска статуя в Хераклея Синтика

Български археолози откриха втора статуя в големия канал за отходни води на античния град Хераклея Синтика. Към 11 ч. на 20 септември археолозите от екипа на проф. д-р Людмил Вагалински се натъкнаха на още една мраморна скулптура близо до мястото в..

публикувано на 20.09.24 в 11:50