Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осигурени са необходимите Covid тестове за присъственото обучение

Снимка: БГНЕС

От понеделник всички ученици ще могат да се върнат в клас, тъй като са осигурени тестовете за установяване на коронавирус, съобщи образователният министър Николай Денков пред БНТ. Подрастващите ще бъдат тествани един път седмично. В момента 89% от децата до четвърти клас посещават учебните занимания. 12% от гимназистите няма да правят тестове, тъй като имат зелен сертификат, каза още министърът. Той призова преподавателите да позволят на учениците да се адаптират към училищната среда, преди да започват с изпитването им. 48% от учителите вече са се ваксинирали срещу Covid-19.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български студенти с 1-во място на най-голямото състезание по международно частно право

В конкуренцията на над 35 отбора от цял свят, тимът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" завоюва първо място на най-голямото състезание по международно частно право – "Pax Moot Court", провело се в периода 24-26 април 2024 г. в Любляна,..

публикувано на 08.05.24 в 16:14

Жълт код за значими валежи в сряда в 22 области на страната

В сряда, 8 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е облачно и дъждовно. По обяд и след пладне на много места ще вали с гръмотевици. Има условия за градушки. Значителни ще са валежите в Западна и..

публикувано на 07.05.24 в 20:10

Преходът към либерализация на пазара на електричество ще е юли-декември 2025 г.

Приемайки окончателно изменения в Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, Комисията за енергийно и водно регулиране набеляза следващия етап от либерализацията на пазара на електроенергия, предвиждащ пълна либерализация на..

публикувано на 07.05.24 в 19:20