Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консултации при президента преди третия проучвателен мандат

ГЕРБ-СДС ще подсказва решения за изход от кризата, но няма да подкрепи нов кабинет

Снимка: БГНЕС

Коалицията ГЕРБ-СДС е готова да участва в консултациите за търсене на изход от кризите, но това не означава, че е променила становището си за невъзможност да има стабилно мнозинство в настоящия парламент, стана ясно от изявлението на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова на консултациите при президента.  

“Нашата парламентарна група ясно изрази своето становище, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство. Но фактът, че сме тук, и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решения как тя да се справи с тези кризи”, заяви Десислава Атанасова. 

Президентът Румен Радев каза, че хората очакват решаване на техните проблеми и добави: “Вие с Вашия голям парламентарен и управленски опит напълно осъзнавате какво означава точно в тези критични моменти да се ходи на избори, да няма парламент, и да има преходни периоди, в които администрацията няма да може да работи ефективно”.

.
По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”. Проучването е проведено между 12 и 18 май 2024 г. с 978 души чрез пряко..

публикувано на 19.05.24 в 09:46
Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06