Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

WWF празнува с благотворително парти рождения ден на своя мечешки отряд

Снимка: wwf.bg

Природозащитната организация WWF ще отпразнува втория рожден ден на своя Спасителен мечешки отряд чрез благотворително парти с кауза. Всички любители на животните са покананени в столичния клуб “Терминал 1” на “Стани космат” – комбинация от стендъп комедия, музика на живо и викторина със забавни въпроси, свързани с дивата природа.  

Средствата от събитието ще бъдат дарени на WWF в подкрепа на теренната му дейност за опазване на дома на дивите животни у нас.  

През 2020 г. организацията създаде отряд, който да се отзовава на сигнали за т.нар. проблемни мечки и да предотвратява “конфликти” между животните и хората в рисковите райони на Родопите, Рила, Пирин и Централна Стара планина. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Денят на детето – слънчев, с максимални температури над 30 градуса

В събота , 1 юни, ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 31.05.24 в 19:40

България днес - 31 май 2024 г.

В последния ден от месец май за тази година в „България днес“ правим мост между децата и българската просвета и история. Ще ви разкажем за добрия пример от едно малко българско градче при отглеждането на най-малките. Ще похвалим заслужено..

публикувано на 31.05.24 в 19:00

Арх. Румен Джагаров реставрира стара къща и се връща на село, като протест срещу демографската криза

5257 населени места има в България, сочи регистърът на НСИ от 2021г. От тях близо 5 хил. са малките населени места, но според статистиката всяка година по едно от селата на България "умира" заради това, че от там си е заминал и последният негов жител. В..

публикувано на 31.05.24 в 11:35