Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

650 км ще извървят участниците в планинския преход Ком-Емине

Снимка: БФТ

От 20 юли до 8 август ще продължи най-дългият планински преход в България – Ком-Емине, организиран от Българската федерация по туризъм (БФТ). За 70-ти път участниците ще извървят 650 километра за 20 дни по билото на Стара планина – от връх Ком до нос Емине на черноморския бряг.
 
За да се включат в предизвикателството, всеки от тях има месеци подготовка зад гърба си, а по време на прехода федерацията осигурява лицензиран планински водач, придружаваща кола и всичко необходимо за безопасното преминаване на планинските туристи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15